2. verdenskrig Norge

Timeline created by kjeks123
In History
 • Norge 9. april

  Norge 9. april
  Da andre verdenskrig brøt ut i 1939, erklærte Norge seg nøytralt, men 9. april 1940 angrep tyskerne landet. Kong Haakon og regjeringen nektet å overgi seg, men etter to måneder hadde tyskerne erobret hele landet, og fra da av og til 1945 sto Norge under tysk okkupasjon. Kongen og regjeringen flyktet til London og fortsatte kampen derfra.
 • Slaget om Narvik

  Slaget om Narvik
  De aller største byene i Norge falt. Tyskere hadde full kontroll i
  Sør-Norge. 9. april ble Narvik tatt av tyskerne. Tysklands mål med invasjonen var å sikre forsyningen av jernmalm.
 • Bidro Norge til seieren?

  Bidro Norge til seieren?
  Norge er og var et lite land og hadde ikke så mye å bidra med i den fellelse kampen mot nazismen. Men det deltok ca. 15000 norske soldater og offiserer i kampen mot Tyskland. Handelsflåten ble det største norske bidraget til seieren og det bidraget var ikke lite! Norge hadde en av de verdens største handelsflåtene, og etter 9. april 1940, da det så som aller mørkest ut og Storbritannia sto alene i kampen mot nazismen, ble 50% av all olje og bensin fraktet på norske skip.
 • Senkingen av Blücher

  Senkingen av Blücher
  Senkingen av Blücher skjedde den 9. april 1940 i Oslofjorden, nær Drøbak under den tyske invasjonen av Norge. Blücher ble senket av batteriene på Oscarsborg festning.
  Senkingen av Blücher var årsaken til at kongefamilien og stortinge flyktet til England.
 • Tyngtvannauksjonen

  Tyngtvannauksjonen
  Tyskerne hadde okkupert Norge så derfor hadde tyskerne en fabrikk som produserte tyngtvann. Engelsk mennene prøvde å sprenge fabrikken, men de misslyktes og alle engelske soldatene ble drept. Norske sabotører plantet en sprengladning med forsinkelse, de sprengte deler av fabrikken.