2 verdenskrig

 • Den andre Italienske Abnesiske krigen

  Denne krigen var svært brutal Mussolini ville at Etihopia skulle være grunnlaget for hans nye emperium. Det Abneisiske folketig var svært dårlig utviklet som førte til at tusenvis av de døde. Den Italienske armen var ganske inkompetant så for at de skulle vinne måtte de bruke kjemiske våpen. Når Italia vant denne krigen så ble folket der misshandlet og behandlet dårligere en før.
 • remilitariseringen av Rhineland

  Hitler remilitariserte Rhienland og Mosseland som hadde blitt demilitarisert i versails avtrakten
 • Hendelsen på Marco polo broen

  Hendelsen på Marco polo broen
  Det som skjedde var det at et Japansk sivil tog ble sprengt på Marc Polo broen det førte til at Japanske staten ærklerte krig på Kina. Dette toget kom ut av Manchuria. Det var muligen en sabtoasje av Japanerene for å muligens kunne gå i krig mot kina
 • Anschluss

  Tyskerene annexet austria in til deres 3 rike
 • Krevingen av Sudetenland

  Hitler krevde en bit av land fra Tsjekkoslovakia som het Sudetenland. Denne delen hadde masse tyske bebore som sa at de hadde tysk nasjonalitet.
 • Munch avtalen

  Munch avtalen
  Enavtale foreslått av Mussolini om at vis Tyskland skulle få Sudetenland så skulle de ikke ta noe mer av Chezkosolvakia
 • Skjebnen av Czechoslovakia

  Skjebnen av Czechoslovakia
  Czechoslovakia ble okkupert av nazi tyskland. Det var lite motstand for det at Tyskland hadde fått sudetenland som var bygget opp med fort for å forhindre en invasjon av Tyskland. Når de ikke hadde dette så hadde de bare et utdatert millitær. Slovakia delen ble en puppet state mens Chez republikken ble 100% okupert.
 • Albania Under Okupasjon

  Albania kom under Italiensk Okupasjon etter et ultimatium fra Mussolini, hvor de kunne velge mellom krig eller fredelig okupasjon. King Zog av Albania takketja til det ultimatiumet siden det Italienske millitæret var mye større.
 • Danzig eller krig

  1. september 1939 andre verdenskrig starter. Et ultimatuim ble sendt til Polen med at de måtte gi tilbake Ponzan og Danzig hvis ikke ærklerte Tyskland krig. De allierte støttet Polend og når Tyskland æklerte krig æklerte de allierte krig på Tyskland.
 • Oprasjon Wendensburg

  Oprasjon Wendensburg
  Dette var Tyskland sin invasjon av Norge og Danmark for å kunne sikre seg jernet og tungstenen som Sverige solgte grunnen til at de invaderte Norge og Danmark på grunn av det var det at de britiske hadde lugget minner og synket flere Tyske ressurs skip. Dette førte til at Sverige måtte handle med Tyskland og ikke noen andre. Tyskland fikk også tilgang til den strategiske Nordskjøen for å invadere Stor Britania
 • Ørkenkrigen

  Ørkenkrigen
  Dette var krigen om Nord afrika og hvem som skulle kontrollere blant annets Suez kanalen. Ørkenkrigen tok slutt i 1943 når USA invaderte det Franske okupete landet i Afrika rett under Gibralter.
 • Battel of Britain

  Battel of Britain
  Tyskland bomber og angriper UK. Mens de gjør seg klar for oprasjon Sea lion, men den tar aldri plass på grunn av den britiske flåtte
 • Kong Carol abdiserer

  Kong Carol abdiserer
  Etter at den ny valgte nazi støttene statsministeren av Romania har blitt valgt så blir Kong Carol tvunget til å abdisere. Da blir Romania med i aksemaktene offisielt og blir etfasitisk diktator land. Grunnen til at Carol ble tvunget til å abdisere var for det at folk likte ham ikke som konge og hans livstill. Han festet mye å brukte alt for mye penger som førte til at det romanske folk ble ufornøyd
 • Italienske-Grekse krigen

  Mussolini så på Hellas som en sentral bitt av det romeriske emperiumet. Derfor skulle han invadere de. Når dette skjedde så invaderte Italinerene gjenom Albania. De ble stoppet av den Gresk arme og fort hvor de lå i bombard for flere dager før Tyskerne og Bulgariske troppere kom for å hjelpe.
 • Invasjonen av Yugoslavia

  Invasjonen av Yugoslavia
  De Tyske tilbydde Yugoslavia og Bulgaria om å bli med i akse maktene for at tysklan måtte hjelpe Italia med Hellas. Bulgaria takket ja mens Yugoslavia sa nei de holdt krigen gående i 11 dager og ble invadert av Bulgarske,tysk og Italienske troppere. Yugoslavia ble delt opp mellom akse maktene og en Tysk puppet croatsia ble sittet opp.
 • Oprasjon Barberosa

  Oprasjon Barberosa
  Dette var en invasjon planlagt av Tysklan, Romania, Ugarn og Finland for å invadere sovijetunion. Finland ble aldri offiselt med i aksemaktene så de gikk ikke i krig mot de allierte.
 • Pearl Harbor

  Pearl Harbor
  Den japanske stat ville spre terretoriet sitt rundt om i asia problemet var det at sør asia var kraftig kolonisert.De ville ta Philepinene blant annet problemet var at de var en Amrikans puppet state. Da bestemte den Japanske diktatoren Hirohito og bobme Hawai og pacific flåten den til USA.
 • Kampen om Stalingrad

  Dette var kampen mellom den Tyske panzer armen og det russiske infetreiet senere russiske tankser. Denne kampen var kansje den viktigiste i hele krigen på grunn lagetav hvis ikke russerene hadde greid å holde den hadde muligens hele østfronten falt.
 • Oprasjon Uranus

  Dette var sovijetunion sin offensive plan som førte til at de greide å ta tilbake Stalingrad fra Tyskerene. Takket være denne planen fikk de et bedre posijon og kunne dærmed slå Tyskerne hardere og hardere Tilbake.
 • Inasjonen av Italia

  Inasjonen av Italia
  Dette var en inavsjon av det Italineske hovedlandet. De ble invadert fra afrika og de allierte landet i Scilliely
 • D-dagen

  D-dagen
  D-dagen var de allierte sin invasjon av nord-Franrike de gjorde dette på grunn av at invasjonen av Italia hadde blitt senket ned. Så de Britiske, Amrikanske og Candiske troppere tok nord Franrike og libererte Paris og Brest.
 • Franske Liberasjonen

  Franske Liberasjonen
  Når de allierte hadde tatt Normandy, Dunkerque og Brest ble Franrike librert offiselt i september når de allierte tok paris ble hovedstaten flyttet tilbake til Paris. Den franske staten offisielt flyttet tilbake inn i ting huset.
 • Kampen om Berlin

  Kampen om Berlin
  Dette var kampen mellom den røde arme og det som var igjen av det tyske millitæret. Dette er sett på som slutten av den europeiske delen av 2 verdenskrig. Under kampen om Berlin så drepte Hitler seg selv når den røde arme tok byen. Det var en grusom dag med barne soldater og alt mulig hvor tyskerne kastet alt de hadde igjen på Sovietunion.
 • Atombombing av Hiroshima og Nagasaki

  Atombombing av Hiroshima og Nagasaki
  De gjorde dette på grunn av at når de invaderte små øyene til Japan så kostet det ekstremt mye å ta en liten øy. Derfor trodde de at det Japanske Hovedlanet ville være ekstremt tøft. Da godkjente Trueman og Douglas Mac Artuher at bombene skulle falle på de to store sivil byene Hiroshima og Nagasaki. Krigen sluttet, Japan overga seg til de allierte Og det ble slutten på Krigen.