Adolf hitler

2. Verdenskrig

 • Hitlers vei til makten og Hitlers ideologi

  Hitlers vei til makten og Hitlers ideologi
  Hitler tok makten i Tyskland i 30. Januar 1933 gjennom et valg. Grunnen til at han fikk nok stemmer til å vinne, var fordi han var veldig god til å snakke. Han fikk det til å høre ut som at alt skulle bli bedre hvis de valgte han som leder. Hitlers ideologi var nazisme.
 • Jøder nektes adgang til Norge

  Jøder nektes adgang til Norge
  Jødeparagrafen var et paragraf i grunnloven som sa at ingen jøder skulle få lov til å komme inn i Norge. Dette var en lov i grunnloven som ble laget i 1814. I 1851 ble denne loven fjernet p.g.a. mange var i mot den, inkludert Henrik Wergeland.
 • Period: to

  2. Verdenskrig

 • Ikke angrepspakten mellom Tyskland og Sovjet (Molotov-Riebentropp avtalen) blir brutt og Tyskland marsjerer vestover

  Ikke angrepspakten mellom Tyskland og Sovjet (Molotov-Riebentropp avtalen) blir brutt og Tyskland marsjerer vestover
  Molotov–Ribbentrop-pakten, også kalt Hitler–Stalin-pakten, som også egentlig ble kalt "Den tysk-sovjetiske ikke–angrepspakten", var en ikke-angrepspakt mellom Tyskland og Sovjetunionen. Denne pakten ble skrevet i Moskva. Den ble undertegnet en uke før andre verdenskrig startet.
 • Krigens oppstart: Tyskland angriper Polen

  Krigens oppstart: Tyskland angriper Polen
  Angrepet Tyskland gjorde på Polen blir kalt Felttoget. Angrepet endte 6. oktober. Da hadde Tyskland og Sovjetunionen tatt over hele Polen.
 • Norge blir okkupert

  Norge blir okkupert
  Norge ble invadert av Tyskland 9. april 1940. Etter en kamp som varte i to måneder, med hjelp av britiske, franske og polske styrker, ga Norge opp. Det okkuperte område ble styrt av Vidkun Quisling, og regjeringen hans som het Nasjonal Samling.
 • Blucher senkes i Drøbaksundet og kongen flykter

  Blucher senkes i Drøbaksundet og kongen flykter
  Det tyske krigskipet ble senket i 1940 i Oslofjorden, i nærheten av Drøbak. De skjøt ned skipet fordi de mistenkte at det var et skip fra fienden. De hadde rett om at det var en fiendeskip, og det var en stor seier for nordmennene.
 • Tyskland taper slaget om Storbritannia

  Tyskland taper slaget om Storbritannia
  Slaget om Storbritannia var det første slaget som nesten bare ble utkjempet med luftstyrker. Slaget ble utkjempet mesteparten i Storbritannia. Storbritannia hadde veldig sterke luftstyrker, så på 31. oktober 1940 ga Tyskland opp.
 • Tyskland okkuperer land i Europa

  Tyskland okkuperer land i Europa
  Under andre verdenskrig okkuperte Tyskland mange land i Europa. Det hjalp Tyskland mye under andre verdenskrig å ha okkuperte land i Europa.
 • Den endelige løsningen- Jødeutryddelse

  Den endelige løsningen- Jødeutryddelse
  Den endelige løsningen på "jødeproblemet" var nazistene sin plan om å utrydde alle jødene på jorden. 31. juli 1941 ga Hitler orderen om å starte jødeutryddelsen.
 • Quisling danner regjering i Norge

  Quisling danner regjering i Norge
  Når Tyskland tok over Norge i 1942 så ble Tyskerne enige med Vidkun Quisling om at hans regjering "Nasjonal Samling" tok over makten, i samarbeid med de tyske.
 • Slaget om Stalingrad

  Slaget om Stalingrad
  Slaget om Stalingrad var et slag i og rundt Stalingrad på østfronten. Det var et slag mellom tyske styrker og forsvarende sovjetiske styrker. Det varte i ca. 5 måneder og det blir sett på som et vendepunkt i krigen.
 • Natten 532 jøder ble hentet fra norske hjem i hele Norge og sendt til konsentrasjonsleirer

  Natten 532 jøder ble hentet fra norske hjem i hele Norge og sendt til konsentrasjonsleirer
  Natten til 26. november 1942 var en spesiell natt for norske jøder.
  Det bodde litt over 2000 jøder i Norge og 532 av de ble tatt og sendt til konsentrasjonleirer.
 • Tungtvannsaksjonen

  Tungtvannsaksjonen
  Tungtvannsaksjonen var en rekke med militære sabotasje angrep mot "Norsk Hydros" anlegg. Disse aksjonene ble utført av de som ville hindre tyskerne i å få tungtvann som de kunne bruke til å lage atomvåpen.
 • D-dag: invasjonen av Normandie

  D-dag: invasjonen av Normandie
  "Invasjonen av Normandie" som også kalles; "Operasjon Overlord" er en av de største militære operasjonene noensinne."Operasjon Overlord" var kodenavnet som de allierte brukte for operasjonen som skulle befri Nordvest-Europa. De allierte vant denne kampen
 • Krigens siste dager og Hitler tar sitt liv

  Krigens siste dager og Hitler tar sitt liv
  De siste dagene i krigen gikk alt galt dor Tyskland. Hitler innså dette, og han tenkte på hva han skal gjøre. Han fant ikke noen løsning så han tenkte at den eneste tingen han kunne gjøre var å ta sitt eget liv. Etter dette var krigen ferdig.
 • Virkninger av krigen

  Virkninger av krigen
  Etter at andre verdenskrig var mange folk rystet, og mange mistet familiemedlemmer. Jeg tror mange tenkte mer på livet etter krigen og mange, spesielt de som var i land som var med i krigen ble veldig påvirket.