Last ned (6)

2. verdenskrig

 • 1. sept 1939: Tyskland angriper Polen

  1. sept 1939: Tyskland angriper Polen
  Tyskland invaderer Østerrike, de ville bli slått sammen. Han ville ta Tsjekkoslovakia, han fikk lov til å ta litt av det. Når de invaderer Polen har de allerede gått for langt, da blir det krig. De dreper jøder og planlegger å gjøre polakker til slaver
 • Period: to

  "The Phoney War"

  Det var tiden mellom når Tyskland invaderte Polen og når Tyskland invaderte Norge, det ble kalt "Liksomkrigen", når det egentlig ikke skjedde noe
 • Period: to

  Den finske vinterkrigen

  Russland vil ha grensa til Finland, men Finland vil ikke det, så Russland går inn i Finland, det blir krig og Finland hadde 250 000 soldater og Russland hadde 500 000 soldater, Russland vant
 • Angrepet på Norge (Operation Weserübung)

  Angrepet på Norge (Operation Weserübung)
  Angrepet på Norge i 1940 (på tysk omtalt med kodenavnet Weserübung-Nord) var det tyske militære angrepet på Norge 9. april 1940 under andre verdenskrig. Angrepet var historiens første integrerte luft, sjø- og landangrep under én kommando, general Nikolaus von Falkenhorst.
 • Kampene ved Lundehøgda

  Kampene ved Lundehøgda
  Kampene ved Lundehøgda var åsted for flere trefninger mellom norske og tyske styrker under den andre verdenskrig.
  Nordmennene skulle holde ut til britiske forsterkninger kom. Kampene varte i 48 timer.
 • Period: to

  Slaget om Frankrike

  Slaget om Frankrike var Tysklands invasjon Luxembourg, Nederland, Belgia og Frankrike under den andre verdenskrig, etter krigserklæringen fra Storbritannia og Frankrike, året før, grunnet den tysk-sovjetiske invasjonen av Polen 1. september 1939. Frem til det tyske angrepet var det knapt noen kamphandlinger på bakken, i samtid og ettertid kjent som The Phoney War.
 • Period: to

  Evakueringen av Dunkerque (Operasjon Dynamo)

  Operasjon Dynamo var en militær operasjon under andre verdenskrig for å evakuere britiske og franske soldater fra området rundt Dunkerque i Frankrike. De lyktes med å evakuere 338 226 allierte soldater
 • Period: to

  Operasjon Barbarossa

  Operasjon Barbarossa var den tyske invasjonen av Sovjetunionen som begynte 22. juni 1941. Den tysk-sovjetiske krigen var i særklasse den største krigsskueplassen under andre verdenskrig og blir allment sett på som verdenshistoriens mest morderiske krig Det samlede antall dødsofre var minst 30 millioner, eller minst 75 % av alle dødsofre i den europeiske delen av andre verdenskrig. Sovjetunionen led de klart største tapene.
 • Angrepet på Pearl Harbor

  Angrepet på Pearl Harbor
  Angrepet på Pearl Harbor var et japansk angrep mot en amerikansk marinebase i Pearl Harbor på Hawaii 7. desember 1941. Angrepet ble gjennomført av fly og miniubåter fra den japanske marinen. Det var 400 fly som bombet Pearl Harbor. Angrepet skadet eller ødela 17 amerikanske krigsskip, ødela 188 fly og drepte 2 403 amerikanere, blant de 68 sivile, mens 1 178 amerikanere ble såret.
 • Period: to

  Slaget om stalingrad

  Slaget om Stalingrad ble utkjempet fra 23. august 1942 til 2. februar 1943 om dagens Volgograd i Sør-Russland, mellom Tysklands "Wehrmacht" og "Den røde armé" fra Sovjetunionen. Med totale tap på nær 2 millioner mennesker, er slaget et av de blodigste i menneskehetens historie, og et vendepunkt i andre verdenskrig
 • D-dagen

  D-dagen
  D-dagen var starten på den allierte invasjonen av Normandie. D-dagen er en av de største militære operasjoner som er gjennomført.
  Invasjonen ble ledet av den amerikanske general Eisenhower, mens den britiske general Montgomery ledet bakkestyrkene. Invasjonen tok til ved daggry og begynte med flydropp av soldater for å beskytte flankene.
 • Hitlers død og Europas kapitulasjon

  Hitlers død og Europas kapitulasjon
  1. april 1945 skjøt Hitler seg selv og elskeren sin han hadde giftet seg med dagen før i führerbunker.
  2. mai 1945 er dagen da tyske militære styrker kapitulerte etter at de siden 9. april 1940 hadde okkupert landet i fem år under andre verdenskrig. Etter at de tyske styrkene i Norge kapitulerte 8. mai, ble landet okkupert av allierte (britiske og amerikanske) styrker til 7. juni 1945.
 • Period: to

  Bombingen på Hiroshima og Nagasaki

  Den 6. august 1945 slapp amerikanerne en atombombe over byen Hiroshima i Japan. Byen ble nesten utslettet, og omtrent 200 000 mennesker døde. Tre dager senere slapp amerikanerne nok en atombombe, denne gangen over byen Nagasaki. Også her var skadene store. Den 14. august 1945 kapitulerte endelig Japan, og andre verdenskrig var over.