Last ned

2. verdenskrig

By 06tost
 • Hitler kommer til makten

  Hitler kommer til makten
  Nazistene kom til makten i Tyskland. Partiet til Hitler vant valget i Tyskland, men like etter ble Tyskland diktatorisk med Hitler som diktator
 • Nurnberglovene

  Nurnberglovene
  Nurnberglovene ble vedtatt av Nazistene i 1935. Loven ble til for og beskytte tysk blod og ære. Det var mange lover mot jødene, og en av dem var at det var forbudt å ha et forhold med en jøde for tyskeren.
 • Borgerkrig i Spania

  Borgerkrig i Spania
  Det bryter ut en borgerkrig mellom nasjonalister og republikanerne i Spania. Det endte med nasjonalistisk seier.
 • Tyske tropper maskerer inn i Østerrike

  Tyske tropper maskerer inn i Østerrike
  De tyske troppene maskerer inn i Østerrike. De møtte ingen motstand. Østerrike var under dårlige forhold og det var mange i landet som gjerne ville bli en del av Tyskland.
 • Munchenavtalen

  Munchenavtalen
  Hitler krevde at Sudentenland (Området der sudettyskerene bodde) skulle bli en del av Tyskland og at alle tysktalende skulle bo innenfor Tysklands grenser. Tsjekkoslovakia hadde en sterk hær, og hvis Tyskland gikk til krig mot Tsjekkoslovakia skulle Frankrike og Storbritannia hjelpe. For å hindre krig gikk Frankrike og Storbritannia med på at Tyskland skulle få en del av Tsjekkoslovakia i de vestlige områdene. Denne avtalen ble kaldt Munchenavtalen.
 • Tyskland angriper Polen

  Tyskland angriper Polen
  Tyskerne angriper Polen. To dager etter erklærte Storbritannia og Frankrike krig mot Tyskland, siden de var på Polens side. 2. Verdenskrig hadde begynt
 • Vinterkrigen

  Vinterkrigen
  Vinterkrigen var krigen mellom Finland og Sovjetunionen fra 30. november 1939 til 12. mars 1940. Sovjet angrep Finland. Krigen ble kaldt vinterkrigen fordi Finnerne angrep Sovjet ved at de kom på ski med maskingevær med hvite drakter. Tilslutt endte krigen med Sovjets seier.
 • Angrepet på Norge

  Angrepet på Norge
  Norge erklærte seg nøytralt, men 9. april 1940 angrep tyske tropper landet. Kong Haakon og regjeringen nektet å overgi seg, men etter to måneder hadde tyskerne erobret hele landet, og fra da av og til frigjøringen i 1945 sto Norge under tysk okkupasjon. Kongen og regjeringen flyktet til London og fortsatte kampen derfra.
 • Angrepet på og Benelux landene

  Angrepet på og Benelux landene
  Hitler Tyskland angriper Benelux landene. Etter få dager måtte de få landene gi opp kampen.
 • Slaget om Storbritannia

  Slaget om Storbritannia
  Slaget om Storbritannia, et av de mest berømte slagene under andre verdenskrig. Tyske fly forsøkte å bombe i stykker vlyvåpent, britiske flyplasser og britiske byer. I en periode i sommeren i 1940 ble London bombet 57 netter på rad. Under slaget om Storbritannia ble rundt 45000 mennesker drept. Planen var å ødelegge hele Storbritannia sånn at de ikke kunne stå i mot tyskland. Men britene utviklet radaren. Da viste de hvor tyske fly ville komme fra, og de kom og møtte de med fly imot.
 • Angrepet på Hellas og Jugoslavia

  Angrepet på Hellas og Jugoslavia
  Tyske styrker angriper Hellas og Jugoslavia.
 • Operasjon Barbarossa

  Operasjon Barbarossa
  Operasjon Barbarossa var kodenavnet for Tysklands angrep på Sovjetunionen. Angrepet var både taktisk- og rasemotivert. Med angrep og okkupasjon av Sovjetunionen ville Hitler unngå en tofrontskrig, som i første verdenskrig hadde tatt knekken på Det Tyske Riket. Sovjet ble også et mål på grunn av den store mengden jøder som bodde der, resten av befolkningen i Sovjet var tenkt å brukes som slaver for tyskerne.
  Som følge av Tysklands angrep erklærer Sovjetunionen seg som alliert.
 • Norske jøder blir sendt til Auschwitz

  Norske jøder blir sendt til Auschwitz
  Det var mange Norske jøder som ble arrestert av tyskerene og sendt til konsentrasjonsleir. En av de mange ble sendt til het Auschwitz. Der var det veldig mange som døde.
 • D- dagen

  D- dagen
  1. juni 1944 gikk amerikanerne i land på kysten av Frankrike. Etter harde kamper klarte de å få de tyske troppene til å trekke seg, og Paris ble befridd. Denne dagen ble kalt d- dagen, eller invasjonen i Normandie.
 • Frigjøringsdagen

  Frigjøringsdagen
  Frigjøringsdagen i Norge, tirsdag 8. mai 1945, er dagen da tyske militære styrker kapitulerte etter at de siden tirsdag 9. april 1940 hadde okkupert landet i fem år under andre verdenskrig. På denne dagen var krigen ferdig i Europa
 • Atombomben over Japan

  Atombomben over Japan
  Det var tilslutt USA og Japan som ikke hadde fred. Det ville USA gjøre noe med og de bestemte seg for å slippe en atombombe over Japan. Det ble slutten på krigen.