Ww2 verden

WW2 Verden

 • 1. september 1939

  1. september 1939
  Det var på denne dagen Tyskland invaderte Polen. Tyskland turte ikke å kjempe på to fronter så han signerte en fredsavtale med Russland og fikk dem til å hjelpe til med å ta Polen. Russland og Tyskland knuste Polen og delte landet mellom seg. To dager senere erklærte Frankrike og Storbritania krig mot Tyskland.
 • 13. Desember 1939

  13. Desember 1939
 • 10. Juli- 31. Oktober 1940

  10. Juli- 31. Oktober 1940
  Kampene om Storbritannia foregikk mellom Juli og Oktober. Kampene foregikk både i sjøen og i luften. Det begynte med at briter bombet Berlin, så ble Hitler rasende og sendte flere tusen bombefly med kurs mot London. Det ble flere flykamper i luften med til slutt tok Tyskland en pause å ga Britene mye tid til å bygge nye fly og reparere skader.
 • 9. April 1940

  9. April 1940
  Det var mye krangel om hvem som skulle ha Norge. Grunnen for at Norge var et så viktig land var for at det var der Jernmalm ble skipet ut fra Narvik til resten av verden. Og den jernmalmen ville alle ha, for at jernmalm bruker til å lage fly, båter og våpen. Så 9. april invaderte Tyskland Norge og kampene varte noen måneder så var det slutt for Norge.
 • 10. Mai 1940

  10. Mai 1940
  På denne dagen ble Winston Churchill den nye statsministeren i Storbritannia. Han tok over for den gamle statsministeren Neville Chamberlain. Churchill var også marine minister før han ble Statsminister. Churchill ble statsminister samme dag som Belgia blir invadert av Tyskland.
 • 26. Mai 1940

  26. Mai 1940
  Krigen mellom Frankrike og Tyskland gikk ikke som planlagt, Tyskland hadde en plan som de kalte for Blitz krig og gikk ut på sende nesten alle troppene sine bak fienden uten at de visste det. Etter Tyskland hadde utført denne planen var Briter og Franskmenn innestengt på en plass som heter Dunkirk. Flere tusen sivile briter seilte over havet for å evakuere britene, det var også mange lasteskip som deltok i evakueringen. Nesten alle kom seg over trygt til Storbritannia.
 • 7. Desember 1941

  7. Desember 1941
  Pearl harbor er på den amerikanske øya Hawaii. Der har amerikanerne mye krigsskip, fly og soldater. Plutselig kommer Japanerne med et overraskelses angrep mot Amerikanerne uten å ha erklært krig mot USA. Japan bomba hele Pearl harbor mens amerikanerne ikke kunne gjøre noen ting. Amerikanerne var ikke klare for kamp i det hele tatt, så flere tusen amerikanere ble drept og flere krigsskip og fly ble ødelagt.
 • 4. Juni 1942

  4. Juni 1942
  Etter at Japan angrep Pearl Harbor ble det mange kamper i Stillehavet. Japan vill ikke gi seg med kampene og de prøvde 4. Juni og ta Midwayøyene, men USA var klare for kamp og kjempet imot. Kampene endte opp med at Japan tapte.
 • 6. Juni 1944

  6. Juni 1944
  D-Day en av de viktigste opperajonene i hele andre verdenskrig. Den gikk ut på at alle de allierte styrkene sendes inn med båt på strender i Frankrike, og kjemper seg inn på fastlandet. Denne dagen var den mest blodigste slagene i løpet av hele andre verdenskrig. Rundt om 4000 menn ble drept den dagen.
 • 2. September 1945

  2. September 1945