634

2. VK

 • hiltler kommer til makten

  hiltler kommer til makten
  hitler var "føreren" for Det nasjonalsosialistiske tyske Arbeiderparti fra 1933 og rikskansler fra 1934, derfor hadde han stor innflytelse, han ble sett på som "frelseren" fra elendighetene som hadde oppstått etter 1. VK
 • Hitler øker hæren

  Hitler øker hæren
  Hitler øker den tyske hæren fra år 1933, selv om det var imot Versaillestraktaten.
 • Hitler innvandrer Polen

  Hitler innvandrer Polen
  tyske tropper angrep polen. dette regnes som den utløsende årsaken til 2. VK.
 • erklærer krig

  erklærer krig
  To dager etter innovasjonen av polen erklærte Frankrike og Storbritannia krig mot Tyskland.
 • Innovasjonen av Norge og Danmark

  Innovasjonen av Norge og Danmark
  Når krigen utbrøt erklærte Norge seg nøytrale, men Tyskland innvanderte uansett. Tidlig om morgningen kom tyske krigskip inn i Norge og Danmark, Danmark over ga seg, men Norge ønsket å gjøre motstand. De fikk hjelp av tropper fra Storbritannia, men de ble trukket ut for å hjelpe Frankrike. Da måtte Norge overgi seg til Tyskland i den 10. juni det samme året.
 • innovasjonen av Nerderland, Luxemburg, Belgia og Frankrike

  innovasjonen av Nerderland, Luxemburg, Belgia og Frankrike
  Tyskland angrep nabolandene sine. Angrepene kom fort og overraskende, de fleste delene av landene ble okkupert av Tyskland, men sør-Frankrike ble styrt av en gruppe som støttet Hitler og ble derfor ikke okkupert
 • The Blitz

  The Blitz
  tyskerne fløy over London og andre byer og bombet på natta, tanken var å skremme befolkningen til på miste lysten til å fortsette krigen, men de lyktes ikke. Bombingen fortsatte i en periode fra september til mai. Ca. 50 000 sivile mistet livet. de sluttet i mai 1941.
 • Tyskland angriper sovjetunionen

  Tyskland angriper sovjetunionen
  Hitler ønsket å ha sovjetunionen som en koloni for å utvide det tredje riket. dette angrepet kom overraskende og tyskland fikk underlagt seg store deler før de møtte mye motstand, men ved Stalingrad møtte de motstand.
 • Pearl Harbour - Hawaii

  Pearl Harbour - Hawaii
  Den Amerikanske stillehavsflåten var samlet ved havna på hawaii, da japanske fly slapp bomber over skip og bygninger. Bombene senket 18 amerikanske skip og skadet ca. 2000 mennesker. det var denne hendelsen som gjorde at Amerika valgte å bli med i krigen på de alliertes side.
 • slaget ved Stalingrad

  slaget ved Stalingrad
  Et lite stykke unna hovedstaden i Sovjetunionen, ved Stalingrad, møtte Tyskerne motstand fra den Sovjetiske hæren, der tapte Tyskerne og begynte og bli presset tilbake av den sovjetiske hæren.
 • D-dagen

  D-dagen
  dagen hvor Franske, storbristanke og Amerikanske tropper angrepet tyskerne i Frankrike og tyskland fikk en to-frontskrig,
 • dresden

  dresden
  Da både vestmaktene og sovjetiske hæren marsjerte inn i Tyskland og nærmet seg Berlin, skjønte Hitler at krigen var tapt, han tok sitt eget liv 30. april, på veien til Berlin ble sivilbefolkningen ble rammet av bomber, og det gikk spesielt utover byen Dresden. Der oppsto det en voldsom brann og over 100 000 mennesker omkom. den 7. mai kapitulerte de tyske troppene og krigen i Europa var slutt.
 • hvorfor USA slapp atombombene

  hvorfor USA slapp atombombene
  USA mente at hvis de ikke slapp bombene over de to Japanske byene , måtte de invadere Japan. Det hadde kostet med og krigen hadde vart lengre. Men noen tror at det var bare for å vise at de hadde utviklet et nytt og overlegent våpen.
 • atombombene hiroshima

  atombombene hiroshima
  Etter at krigen i Europa var over, fortsatte USA og Japan krigen. Det som stoppet denne krigen var de to atombombene USA slapp over Hiroshima og Nagasaki (tre dager etter den første). Atombomben som ble sluppet over Hiroshima drepte 1/3 av befolkningen i byen, og den som ble sluppet over Nagasaki drepte 200 000 mennesker, i tillegg til skadene av strålingen. 5 dager etter at den andre bomben falt kapitulerte Japan og krigen var over.