Andre Verdenskrig Valstrand

Timeline created by leffy75
In History
 • Hitler kommer til makten

  Hitler kommer til makten
  Adolf Hitler og NSDAP får makten i Tyskland. Nazistene trakasserer jøder og forfølger politiske motstandere.
 • Nurnberglovene

  Nurnberglovene
  Nürnberglovene er en samlebetegnelse på en rekke antisemittiske lover som ble vedtatt av riksdagen i september 1935.. Med Nürnberglovene gjorde nazistene sin antisemittiske ideologi til en del av det tyske lovverket. Den bestod av tre deler. Loven forbød blant annet inngåelse av ekteskap og utenomekteskapelig sex mellom jøder og ikke-jødiske tyskere. Loven gjorde også hakekorsflagget til landets riksflagg samt fratok jøder alle politiske rettigheter.
 • Anschluss-Østerrike innlemmes

  Anschluss-Østerrike innlemmes
  Anschluss («tilslutning, anknytning eller forening»), var den nasjonalsosialistiske Tysklands annektering av nabolandet Østerrike 12. mars 1938.
 • Den tysk-sovjetiske ikke–angrepspakten(molotov-Ribbentrop pakten)

  Den tysk-sovjetiske ikke–angrepspakten(molotov-Ribbentrop pakten)
  Molotov–Ribbentrop-pakten eller den tysk-sovjetiske ikke–angrepspakten, var en ikke-angrepspakt mellom Tyskland og Sovjetunionen. Den ble undertegnet i Moskva den 23. august 1939, en uke før utbruddet av andre verdenskrig.
 • Invasjonen av Polen

  Invasjonen av Polen
  Den tyske Wehrmacht samt sovjetiske tropper angriper Polen. Taktikken som benyttes er såkalt blizkrieg og Polen faller i løpet av fem uker. Polen trakk styrkene inn i Romania. Disse fortsatte kampen på alliert side. Polen dannet en kraftig motstandsbevegelse. De sovjetiske og tyske okkupantene tok samlet sett livene til over 20 % av Polens innbyggere under okkupasjonen.
 • Vinterkrigen

  Vinterkrigen
  Vinterkrigen var krigen mellom Finland og Sovjetunionen fra 30. november 1939 til 12. mars 1940. Krigen endte med sovjetisk seier. Finland ytte hard motstand mot det sovjetiske angrepet, men hadde ikke ressurser til å stå i mot i det lange løp. Landet måtte avstå store landområder, inkludert sin nest største by, Viborg, og gi andre innrømmelser ved freden.
 • Norge og Danmark angripes

  Norge og Danmark angripes
 • Frigjøringen av Norge og Europa

  Frigjøringen av Norge og Europa
  Frigjøringsdagen i Norge, tirsdag 8. mai 1945, er dagen da tyske militære styrker kapitulerte. Datoen regnes vanligvis også som de alliertes seiersdag i Europa, dagen da den tyske hæren overga seg, krigen i Europa var over og Adolf Hitlers Tredje rike opphørte. I Storbritannia og de andre samveldelandene regnes imidlertid vanligvis 7. mai som Victory in Europe Day.