Tyskland invanderer polen 1939

Andre Verdenskrig

 • Tyskland invaderer Polen

  Tyskland invaderer Polen
  Etter at Polen hadde avvist kravet til Tyskland om oppgi Den polske korridor, inngikk de en allianse med Storbritannia og Frankrike. Mens dette skjedde lagde Tyskland en ikke-angreps avtale med Sovjetunionen og avtalte at de skulle dele Polen og øst-Europa mellom seg.
  På den 1. september 1939, ble Polen invadert av Tyskland.
  På den 17. september angrep Sovjetunionen de østlige provinsene.
 • Storbritannia og Frankrike erklærer krig mot Tyskland.

  Storbritannia og Frankrike erklærer krig mot Tyskland.
  To dager etter den tyske invasjonen av Polen, erklærte Storbritannia og Frankrike krig mot Tyskland. Den tyske invasjonen av Polen representerte en sjokkerende personlig tilbakekallelse for den britiske statsministeren, Neville Chamberlain, På den 3. september annonserte han i en av de mest berømte sendingene i britisk historie at de var nå i krig mot Tyskland.
 • Invasjonen av Danmark og Norge

  Invasjonen av Danmark og Norge
  Invasjonen av Norge var det første luft- vann- og landangrepet under én kommando, general Nikolaus von Falkenhorst. Angrepet skjedde nesten som et overraskelsesangrep siden det ikke var erklært krig mot landet. Tyskland angrep også Danmark, men hovedangrepet var mot Norge. Angrepsplanen, Weserübung, blir oversatt til norsk som Weser-øvelse. Weser er tysk elv.
 • Invasjonen av Nederland, Luxemburg, Belgia og Frankrike.

  Invasjonen av Nederland, Luxemburg, Belgia og Frankrike.
  Jeg finner ikke informasjon om dette, unnskyld.
 • The Blitz

  The Blitz
  Fra den 7. september 1940 til den 10. mai 1941. Tyskland bestemte seg for at de skulle invadere Storbritannia, men endte opp med å bombe dem med fly i rund 8 måneder og så gi opp. Britene brukte en teknikk der de om kvelden bare sov i Metroen, små kott de lagde i hagane deres med beskyttene materiale, eller abre under bakken generelt. De tyske endte opp med å bare drepe omkring 43 000 mennesker.
 • Tyskland angriper Sovjetunionen

  Tyskland angriper Sovjetunionen
  "Unternehmen Barbarossa" eller "Oppdrag Barbarossa" var kodenavnet på invasjonen som Tyskland, sammen med andre land sine styrker, gjorde på Sovjetunionen. Selve angrepet varte fra den 22. Juli 1941 til den 5. Desember 1941. Operasjonen ble kalt etter den tysk-romerske keiseren, Fredrik Barbarossa. Planen ble godkjent av Hitler på den 18. desember 1940. Planen var egentlig å starte invasjonen på den 15. mai 1941, men den ble avstilt til den 22. juni.
 • Pearl Harbor

  Pearl Harbor
  Uten at Japan hadde erklært krig mot USA, angrep de den amerikanske militærbasen, Pearl Harbor, med fly og miniubåter. Dette angrepet var grunnen til at USA bestemte seg for å bli med i krigen.
 • Slaget ved Stalingrad

  Slaget ved Stalingrad
 • Dresden

  Dresden
 • Atombombene

  Atombombene
  På den 6. august og den 9. august 1945, ble de japanske byene Nagasaki og Hiroshima bombet av USA. Hiroshima var den første til å bli bombet - ved bruk av bomben med kodenavn "Little Boy". 3 dager etter, på den 3 august, ble Nagasaki bombet med bomben som hadde kodenavn "Fat Boy". I andre verdenskrig, var mange redde for bruk av kjernekraft bomber, så USA brukte mye tid på å lage nye bomber som kunne gjøre like mye skade, bare at de var atomiske.