Andre Verdenskrig

 • Krystallnatten

  Denne dagen markerte opptrappingen av Holocaust og hvor anti-semittiske var nazisistene faktisk var
 • Tyskland angriper Tsjekkoslovakia

 • Tyskerne går inn i polen fra vest

 • Period: to

  Invasjonen av Polen

 • Sovjetunionen går inn i polen fra øst

 • Period: to

  Vinterkrigen

  Etter at Finland nekter å oppgi de baltiske statene, går Sovjetunionen til krig. Selv om Sovjetunionen var meget overlegent tallmessig, taper Sovjetunionen veldig mange tropper i forhold til finnene. Sovjetunionen annekterer statene til slutt, men krigen har vært veldig flau for sovjeterne, noe som var en av faktorene for at Tyskland angrep Sovjetunionen såpass tidlig
 • Blucher blir senket

  De to skuddene fra hovedbatteriene på Oscarsborg i seg selv tok veldig få liv, men de startet branner. Disse brannene spredte seg over til ammunisjonslagre som så sprengte som drepte mange. Samtidig var Blucher også under konstant beskytning fra Kopås. Når to torpedoer som ble skutt ut fra nordre kaholmen, traff fulltreffere begynte det tyske krigsskipet å synke.
 • Period: to

  Invasjonen av Norge

 • Period: to

  Invasjonen av Frankrike

  Den tyske offensiven kom den 10. Mai 1940. De skulle opprinnelig gå for den samme strategien som under første verdenskrig, men Hitler ville heller gå for en veldig risikabel knipetangmanøver. Dette gjorde de ved å dele hærstyrken i to, den ene halvdelen gikk inn i Nederland, Belgia og Luxembourg-som under første verdenskrig. Den andre halvdelen derimot gjorde det franskmennene trodde var umulig, de gikk igjennom Ardennesskogen.
 • Dunkirk-extraction

  Etter å ha blitt fanget i en knipetangsmanøver inne i Belgia, flykter den britiske ekspedisjonstyrken og restene av den belgiske hæren og den franske hæren til Dunkerque, også kjent som Dunkirk. Her blir de reddet av enorme mengder private skip som seiler over den britiske kanalen-under konstant beskytning.
 • Operasjon Barbarossa

  Operasjon Barbarossa var kodenavnet til den tyske invasjonen av sovjetunionen, som tar Stalin helt på sengen. Ved hjelp av blitskrieg, og tre forskjellige hærgrupper, pløyer Hitler gjennom sovjetunionen. Når midtre hærgruppe bare er noen kilometer unna Moskva, velger Hitler å be dem om å vente, og heller hjelpe hærgruppe øst å ta Kaukasus oljen. Et feilgrep, ettersom det gir tid til sovjeterne til å forberede seg, i tillegg til den kalde vinteren som kommer. Tyskerne kom aldri nærmere Moskva.
 • Bombingen av Pearl Harbor

  I et forsøk på å utslette den amerikanske stillehavsflåten sender japanerne 7. Desember 1941 bombere til Pearl Harbor. Amerikanerne blir tatt på sengen og japanerne møter lite til ingen motstand. Angrepet var svært vellykket, men japanerne nådde ikke målet sitt; å utslette de amerikanske hangarskipene. Disse var nemlig ute på øvelse.
 • Period: to

  Japanske invasjonen av Filippinene

  Kun timer etter Bombingen av Pearl Harbor, bruker japanerne kaoset som det skapte til sin fordel og gikk til invasjon av Filippinene som hovedsaklig var forsvart av amerikanerne. Forsvarerne var overlegne tallmessig, for hver andre japanske soldat var det tre amerikanerne. Forsvarerne var dog uerfarne og ikke like godt trent som de japanske soldatene som allerede hadde vært på felttog i blant annet Kina. Japanerne erklærte seier den åttende mai 1942.
 • Period: to

  Beleiringen av Stalinggrad

  Hærgruppe øst som skulle ta oljefeltene i Kaukasus delte seg opp etter ordre fra Hitler, for at den ene styrken skal ta byen Stalingrad, mens den andre skal fortsette sin originale plan. Stalingrad blir sakte, men sikkert, tatt, og tyskerne beleirer byen. Stalin har nå fått rustet opp, og omringer byen med en gigantisk styrke. Ekstremt mange dør, før tyskernes 300 000 soldater overgir seg. Dette regnes som et vendepunkt i krigen. Rundt 2 millioner døde i Stalingrad.
 • Hitler tar selvmord

  Både Hitler og Eva tar cyanidpiller i storbunkeren i Berlin, før Hitler skyter seg selv i tillegg. Men det skal dog nevnes at det er uenigheter om Hitler faktisk tok cyanid eller bare skjøt seg selv.
 • Frigjøringsdagen

  23.01 (CET) 8. Mai 1945 var dagen når Hitlers Nazi-Tyskland offisielt overga seg, og andre verdenskrig var over i Europa etter at Hitler hadde skutt seg selv litt over en uke tidligere. I Russland og andre sovjetiske stater feires frigjøringen 9. Mai ettersom det hadde blitt den niende i russisk tid, i motsetning til Europa, når tyskerne overga seg.
 • 16.Juli 1945, første vellykkede test av atomvåpen

  Et amerikansk-ledet alliert forskningsprosjekt, The Manhattan Project, har sin første vellykkede prøve av en atombombe 237 kilometer sør for Los Alamos, New Mexico.
 • Period: to

  Bombingen av Hiroshima og Nagasaki

  I et forsøk på å få overtalt japanerne til å overgi seg betingelsesløst, slipper USA to atombomber over Hiroshima og Nagasaki. Bombene ender opp med å drepe 135 000 direkte, ett tall som dobler seg når man ser hvor mange som døde av stråling og lignende i tiden etterpå.
 • Japan overgir seg, Krigen er ferdig

  Etter atombombene overgir keiseren Japan betingelsesløst 15. August, før avtalen blir underskrevet offisielt 2. September.