2 verdenskrig tidslinje

2. verdenskrig Sine 9B

By sinecb
 • Tyskland går inn i Polen

  Tyskland går inn i Polen
  Invasjonen av Polen var når Tyskland og Sovjetunionen gikk inn i Polen i 1939, det blir regnet som startskuddet til 2. verdenskrig i Europa. Invasjonen ble gjort av tyske-, sovjetiske, og noen få slovakiske styrker.
 • Period: to

  Angrepet på Polen

 • Period: to

  "The phony war"

  perioden fra når krigen startet til det faktisk skjedde noe...
  det var erklært krig men ingenting skjedde.
 • Period: to

  Den finske vinterkrigen

  Vinterkrigen brøt ut da Sovjetunionen angrep Finland 30. november 1939. Den skapte store finske tap og de måtte gi ifra seg landområder. Angrepet på Finland gjorde at Sovjetunionen ble utvist fra Folkeforbundet, som var en internasjonal organisasjon grunnlagt som følge av Versaillestraktaten.
 • Period: to

  Angrepet på Norge (Operation Weserübung)

  Angrepet på Norge i 1940 var det tyske militære angrepet på Norge 9. april 1940 under andre verdenskrig, angrepet hadde kodenavnet "Operation Weserübung"
 • Slaget på Lundehøgda

  Slaget på Lundehøgda
  Tidlig om morgenen den 20. april gikk de tyske troppene til angrep mot de norske stillingene ved Lundehøgda nord for Moelv, med artilleri- og flystøtte. På kvelden samme dag var det en litt mindre trefning ved en bygdevei i Åsmarka.
  Slaget på Lundehøgda varte i rundt 48 timer.
 • Period: to

  Angrepet på Nederland, Belgia og Frankrike

  Angrepet på Nederland, Belgia og Frankrike var Tysklands invasjon av disse landene under andre verdenskrig
 • Period: to

  Operasjon Barbarossa

  Operasjon Barbarossa var den tyske invasjonen av Sovjetunionen. Invasjonen innledet krigen mellom Tyskland og Sovjet. Målet med angrepet var ikke bare å ta kontroll over Sovjetunionen, men også å utslette staten og dermed den "jødiske bolsjevismen".
 • Angrepet på Pearl Harbor

  Angrepet på Pearl Harbor
  Japanske styrker angrep Pearl Harbor, en amerikansk marinebase på Hawaii. Målet til Japan var å hindre USAs stillehavsflåte fra å blande seg i de planlagte militære aksjonene deres i Sørøst-Asia mot oversjøiske områder i Storbritannia, Nederland og i USA. Dette angrepet gjorde at USA erklærte krig mot Japan, og ble dermed med i verdenskrigen. Tyskland erklærte også krig mot USA noen dager senere.
 • Period: to

  Slaget om Stalingrad

  Slaget om Stalingrad er et av de blodigste slagene i menneskets historie. Slaget ble et viktig vendepunkt i 2. verdenskrig og rundt 2 millioner mennesker døde. Av de tyske soldatene som var med var det bare 9500 som kom seg tilbake til Tyskland.
 • D-dagen

  D-dagen
  D-dagen var dagen det snudde i krigen, det var dagen hvor de allierte styrkene fikk makt nok til å slå hardt tilbake.
 • Hitlers død

  Hitlers død
  Hitler oppholdt seg i Berlin fra januar 1945. Rett før sovjet rykket inn i byen, 30. april 1945, tok han selvmord i bunkeren sin sammen med Eva Braun som han giftet seg med dagen før.
 • Period: to

  Kapitulasjonen i Europa

  Krigen i Europa endte etter at Hitler tok livet sitt 30. april 1945. I ukene etter kapitulerte tyskland og 8. mai var kapitulasjonen klar og seieren ble feiret i Europa.
 • Atombomben over Hiroshima

  Atombomben over Hiroshima
  Klokken 08.15 6. august 1945 slapp B-29 bombeflyet kalt "Enola Gay" atombomben kalt "Little Boy" over Hiroshima. Den drepte 70 000 mennesker umiddelbart, skadet over 100 000 og i løpet av året som fulgte hadde 140 000 dødd av bomben. Bomben hadde en estimert sprengkraft som tilsvarer 15 000 tonn TNT.
 • Atombomben over Nagasaki

  Atombomben over Nagasaki
  Tre dager etter bombingen av Hiroshima slapp B-29 bombeflyet "Bockscar" atombomben "Fat man" ned på byen Nagasaki fra 500 meters høyde. Bomben hadde en estimert sprengkraft som tilsvarer 21 000 tonn TNT. Over en tredjedel av byen ble ødelagt, 40 000 døde momentant, og tusenvis døde i månedene som fulgte. På slutten av året hadde rundt en tredjedel av byen dødd som følge av bomben.