Forbilde på tidslinja

2.verdenskrig

By Ester07
 • angrepet på Polen

  angrepet på Polen
  Tyskland okkuperte Polen. Storbritania og Frankrike erklærte krig mot Tyskland to dager etter de gikk inn i Polen. De dro inn i Polen for å ta landet. Tyskland gikk inn i landet og drepte de fleste som var der, Tyskland drepte polakkene med høyest utdanning først, fordi de var skumlest og kunne ta makten.
 • Period: to

  "the phony war"

  The phony war varte i en periode på åtte måneder.
 • Period: to

  den finske vinterkrigen

  Vinterkrigen brøt ut da Sovjetunionen angrep Finland den 30. november 1939, tre måneder etter utbruddet av andre verdenskrig. Angrepet ble internasjonalt fordømt og førte til at Sovjetunionen ble utestengt fra Folkeforbundet.
 • angrepet på Norge

  angrepet på Norge
 • slaget om Lundehøgda

  slaget om Lundehøgda
  De tyske troppene gikk til angrep på de norske stillingene tidlig på morgenen 20 april 1940, nord for Moelv. Det viste seg å slå tilbake på tyskerne. Det kom et mindre slag ved bygdeveien i Åsmarka lengre øst. 21 april startet hovedangrepet, men denne gangen med enda flere tyske bakkestyrker, kanoner, stridsvogner og bombefly. Hovedangrepet ble rettet mot 4. Gardekompani som lå i stilling ved Herberg.
 • evakueringen fra Dunkirk

  evakueringen fra Dunkirk
  Slaget ved Dunkirk var forsvaret og evakueringen av de britiske og allierte styrkene som var blitt avskåret fra den franske hovedstyrken av den tyske fremrykningen. Etter den sju måneder lange stillstanden, spøkelseskrigen, begynte slaget om Frankrike for alvor 10. mai 1940.
 • angrepet på Nederland, Belgia og Frankrike

  angrepet på Nederland, Belgia og Frankrike
 • Operasjon Barbarossa

  Operasjon Barbarossa
  1. juni 1941. sendte Hitler inn 3.millioner soldater som ble delt opp i tre lag. det var ikke bare tyskere som ble sendt inn, men også soldater fra andre land som Hitler hadde okkupert. Før de tyskerne kom det et alvorlig regnvær så de satte seg fast i gjørma, og Sovjet fikk et stort forsprang. Tyskerne var opptatt av å utrydde jødene og tok med seg de på turen, på to dager hadde tyskerne drept 33 000 jøder i et masse mord. det var 6.millioner jøder som døde under andre verdenskrig.
 • angrepet på Stalingrad

  angrepet på Stalingrad
  styrkene til Hitler vendte sør over å gikk til angrep på Stalingrad.de tok hus for hus, etasje for etasje, og rom for rom. Tyskerne hadde problemer med å sende inn forsyninger til soldatene for de var så langt hjemme fra.
 • beleiringen av Leningrad

  beleiringen av Leningrad
  Tyskerne omringet Leningrad i 873 dager. De hadde bare en liten innsjø til å frakte mat gjennom, 1 million sultet i hjel, og hvis du var heldig og ikke hadde jobb fikk du 125 gram med mat om dagen, mens de som jobbet fikk 150 gram. det sies at det ble så ille at folk spiste kjæledyr, roter og til slutt ble det så ille at de begynte å spise hverandre.
 • D-dagen (landgangen i Normandie)

  D-dagen (landgangen i Normandie)
  D-dag var d. 6. juni 1944, hvor de Allierede gik i land i Normandiet i Nordvestfrankrig under 2. verdenskrig. Landgangen Operation Neptune var indledningen på den større operation Operation Overlord, der havde som mål at befri Europa fra den tyske besættelse.
 • Hitlers død og kapitulasjonen i Europa

  Hitlers død og kapitulasjonen i Europa
  Hitler tok selvmord med konen hans to dager etter de hadde giftet seg i førerbunkeren. han hadde sittet i bunkeren i flere dager uten å se dagslyset og bare hørte at byen Berlin raste ned i ruiner utenfor bunkeren. Hermann Göring ba Hitler om å tre til side så de fikk kontaktet allierte om hjelp, men Hitler nektet. For Hitler var det uaktuelt å overgi seg.
 • Atombombene over Hiroshima og Nagasaki

  Atombombene over Hiroshima og Nagasaki
  Atombombene på Hiroshima og Nagasaki var de to atombombene som ble sluppet over de japanske byene Hiroshima og Nagasaki 6. og 9. august 1945 av den amerikanske hærens luftvåpen. Bombene hadde hver en eksplosiv kraft tilsvarende 15-20.000 tonn konvensjonelt sprengstoff og TNT.