Jajajaja

2. verdenskrig

 • Tyskland invaderer Polen

  Tyskland invaderer Polen
  Etter at Tyskland hadde erobret Tsjekkoslovakia, forsto britene og franskmennene at Hitlers neste mål ville være å erobre deler av Polen, hvor mange av innbyggerne var tysktalende. Nå ville de stoppe ham,de hadde protestert mot det han hadde gjort før, men aldri gjort noe med det. Derfor da de Polen en garanti. Storbritannia og Frankrike lovte at hvis Tyskland angrep Polen, ville de gå i krig mot Tyskland. Hitler lot seg ikke stoppe av dette heller.
 • Storbritannia og Frankrike erklærer krig mot Tyskland

  Storbritannia og Frankrike erklærer krig mot Tyskland
  To dager etter at Tyskland hadde invadert Polen erklærte Storbritannia og Frankrike krig mot Tyskland. Siden de hadde lovt Polen at hvis Tyskland invaderte Polen skulle de gå i angrep mot Tyskland. Tyskland brydde seg ikke og gikk i angrep allikevel.
 • Invasjonen av Danmark og Norge

  Invasjonen av Danmark og Norge
  I nord-Norge kjempet norske soldater mot tyske soldater sammen med briter, franskmenn og polakker, men den 10.juni måtte de også overgi seg. Det skyldes at de allierte landene trakk soldatene sine ut av Norge for å kjempe i Frankrike isteden.
 • Invasjonen av Danmark og Norge

  Invasjonen av Danmark og Norge
  Tyske krigskip seiler inn mot Oslo,Kristiansand,Stavanger,Bergen, Trondheim og Narvik. Samtidig marsjerer tyske soldater inn i Danmark. Den danske regjeringen overga seg straks, men den norske regjeringen valgte å gjør motstand. 4 uker senere hadde tyske tropper tatt kontroll over sør-Norge.
 • Invasjonen av Nederland, Luxemburg, Belgia og Frankriket

  Invasjonen av Nederland, Luxemburg, Belgia og Frankriket
  Angrepet kom raskt og overraskende på alle disse landene. Nederland, Luxemburg, Belgia og Frankrike ble slått iløpet av noen få uker. Den sørlige delen av Frankrike ble deretter styrt av en fransk regjering som samarbeidet med tyskerne, mens resten av landet ble okkupert av Tyskland
 • The Blitz (bombingen av britiske byer)

  The Blitz (bombingen av britiske byer)
  Hitlers neste mål var å knuse Storbritannia. Tusener av tyske bombefly susete inn over Storbritannia. De bombet over alt. Folk måtte tilbringe natt etter natt i hjemmelagde tilfluktsrom mens bombene falt. Til sammen mistet omkring 60 000 mennesker livet i Storbritannia på grunn av tyske bombeangrep. I oktober hadde de britiske flygerne klart å skyte ned så mange tyske fly at tyskerne ombestemte seg for å ikke innvandrere Storbritannia, men tyske fly forsatte allikevel å bombe Storbritannia.
 • Tyskland angriper Sovjetunionen

  Tyskland angriper Sovjetunionen
  Angrepene kom så overraskende at tyskerne klarte erobre store områder før russerne fikk samlet seg til motstand. Hitler drømte om at Russland skulle bli en tysk koloni. Itillegg gjennom nazistenes øye var russere, ukrainere, hviterussere og jøder som undermennesker og folk i vest-Europa og Norden som likeverdige. Det er derfor nazistene behandlet hele befolkningen i Russland så mye mer dårlig enn de gjorde i Vest-Europa og Norden.
 • Pearl Harbor

  Pearl Harbor
  Angrepet på Pearl Harbor var et japansk angrep mot den amerikanske marinebasen. Angrepet ble utført av japanske fly og ubåter. Angrepet var rettet mot USAs stillehavsflåte, og tilhørende fly. Den amerikanske opinionen så på dette som en forrædersk handling. Angrepet skadet og ødela 21 amerikanske krigsskip, 188 fly og drepte over 2000 amerikanske soldater.
 • Slaget ved Stalingrad

  Slaget ved Stalingrad
  (Aug 21, 1942 - feb 2 1943) Slaget om Stalingrad var et slag i Stalingrad på østfronten som ble utkjempet mellom tyske og sovjetiske styrker. Slaget ble et avgjørende vendepunkt i krigen og regnes som historiens blodigste slag.
 • D-dagen

  D-dagen
  D-dagen var kodenavn på den første dagen i den hemmelige, allierte invasjonen i Frankrike. Invasjonen i Normandie er en av de største militære operasjoner som er gjennomført. Kodenavnet var «Operasjon Overlord» Invasjonen tok til ved daggry og begynte med flydropp av soldater for å beskytte flankene. I alt 24 000 fallskjermsoldater ble satt inn den første dagen, amerikanske styrker i vest og britiske i øst. Om lag 7000 skip stod for troppetransport og landsetting av ca.156 000 infanterisoldater
 • Dresden

  Dresden
  Natten mellom den 13. og 14. februar 1945 bombet 2 500 britiske og amerikanske bombefly byen med sprengbomber og brannbomber. 244 britiske fly begynte det første angrepet klokken 22.15. Brannbombene startet straks en ildstorm. Klokken 01.30 kom den andre puljen. Denne var dobbelt så stor som den første. I dagene etter, 14. og 15. februar, ble byen bombet i ytterligere to omganger av 521 amerikanske bombefly. De allierte flyene møtte ingen motstand over Dresden fordi byen manglet antiluftskyts.
 • Atombombene over Hiroshima og Nagasaki

  Atombombene over Hiroshima og Nagasaki
  Atombombene over Hiroshima og Nagasaki ble sluppet 6. og 9. august 1945 over de japanske byene Hiroshima og Nagasaki. De to atombombene drepte minst 120 000 mennesker av direkte dødelig stråling, brannskader og skader av fallende og flyvende gjenstander. Mange de som overlevde bombene og etterkommerne deres, slitt med senskader som kreft. Grunnen bak atombombingen var ønsket om å tvinge Japan til å overgi seg uten vilkår.