L'electricitat

 • Sep 28, 600

  Thales de Miletus

  Thales de Miletus
  www.filosofia.orgSobre l'any 600 aC, descubreix que l'amber , quan es frega adquireix el poder d'atracció sobre alguns objectes.
 • Otto Von Guerike

  Otto Von Guerike
  'http://www.epec.com.ar/docs/educativo/institucional/fichaguericke.pdf' >Guerike y el generador electroestático</a>Va crear la primera màquina electrostàica, per produÏr cargues elèctriques. Aquesta màquina consisteix en una esfera de sofre inflexionada amb una maneta, a través de la qual s'indueix al posar la mà sobre l'esfera.
 • Benjamín Franklin

  Benjamín Franklin
  www. biografíasyvidas.com Va confirmar, que el raig és un efecte de la conducció elèctrica.Mitjançant un experiment que va fer amb una cometa a bastanta altura , que era el punt on es concentrava l'electricitat,que baxava per un fil especial fins a la clau que tenia a la mà.
 • Alejandro Volta

  Alejandro Volta
  La Pila Volta / http://teleformacion.edu.aytolacoruna.es/Va construÏr la primera bateria capaç de produÏr corrent elèctric. Es va inspirar en l'estudi realitzat pel italià Luigi Galvani.
 • Sir Humphry Davi

  Sir Humphry Davi
  http://formacion2bsalgadoaguayo.blogspot.com.es/Desenvolupa la electroquímica fent servir la pila o bateria de Volta. En 1801 observa l'arc elèctric. i la incandesènciua d'un conductor alimentat amb una bateria.
 • William Sturgeon

  William Sturgeon
  www.edu365.catva construÏr l'electroimant.
 • Hans Christian Oersted

  Hans Christian Oersted
  www.xtec.catVa descobrir l'electromagnetisme , ja que va veure com l'agulla d'una brúixola, que es va moure , ja que sense voler va colocar la brúixola al costat d'un cable amb energia,provocada per una pila.
 • Michael Faraday

  Michael Faraday
  www.aprendiendofisicaiiblogspot.com.es/Va dir que el magnetisme es produeix a través del moviment. La tensió introduïa en una bombina que es moun per un cap magnètic no uniforme, que va ser descobert per ell. Creant així un de l'avenç més important de la tecología
 • Samuel F.B Morse

  Samuel F.B Morse
  www.noticias.universa.esMentres tornava d'un dels seus viatjes, va concebre, que per els cables es ot transmetre informació, mitjançant un telègraf. Va inventar un telègraf a l'any 1835.
 • Zénobe Théopile gramme

  Zénobe Théopile gramme
  www.tuveras.comVa construïr la primera màquina de corrent continú, la dinamo. Va registrar, a l'any 1870, la màquina magneto-eléctricss, per produïr corrent contínua.
 • Thomas Alva Edison

  Thomas Alva Edison
  www.iespfq.catVa crear la primera làmpada incandescent , amb un filament de cotó carbonitzat.
  En 1881 va desarrollar el filament de bambú de 1,7 lúmens per watt. En 1904 filament tungstè amb 7,9 lúmens per watt. I a l'any 1910, la làmpada 100 w, amb un rendiment de 10 lúmens per watt.
 • Nikola Tesla

  Nikola Tesla
  www.tecnoedu.comVa desenvolupar la teoria de camps rotants, a base dels generadors i motors polifàsics de corrent alterna. Amb aquesta teoria s'ha inventat el motor elèctric.
 • Josep Henry

  Josep Henry
  www. aprendiendofisicaii.blogspot.com.esVa perfeccionar l'invent de William Sturgeon ( 4 de desembre de 1850), el va perfeccionar (l'electroimant), i després va observar que la polaritat cambiava al variar la direcció del flux del corrent. Va desenvolupar la inductància pròpia.
 • Theophrastus

  Theophrastus
  WikipediaVa deixar per escrit que a part de l'ambre hi havia altres substàncies que tenen el mateix poder, fent el primer treball científic sobre l'electriciat.