Historia de l'electrecitat

 • 374

  Theophrastus

  Theophrastus
  TheophrastusEra un filòsof grec. Tres segles després de Thales, va descobrir que altres substàncies tenen el mateix poder que ambre, deixant així constància del primer estudi científic sobre l'electricitat.
  Theophrastus va néixer al 371 aC i va morir al 287 aC.
 • Oct 30, 600

  Thales de Miletus

  Thales de Miletus
  Tales de MiletThales de Miletus va ser un filòsof grec. Va descobrir que l'ambre, en ser fregat adquireix el poder de tracció sobre alguns objectes.
  Va néixer al 635 aC a la ciutat de Milet, a la vora del mar Egeu. Els seus principals interessos eren les matemàtiques, l'astronomia i la política. Se'l considerava fundador de la filosofia occidental. Va crear l'escola de Milet junt amb Anaximandre i Anaxímenes. I va morir vora el 545 aC.
 • Nov 15, 1062

  Benjamín Franklin

  Benjamín Franklin
  Benjamín FranklinVa ser un polimatia nord-americà. Va confirmar que el raig era efecte de la conducció elèctrica a través d'un cèlebre experiment, en el qual l'espurna baixava des d'un estel remuntat a gran altura fins a una clau que ell tenia a la seva mà.
  Va néixer El 17 de gener de 1706, va ser el quinzè germà d'un total de disset. Va morir el 17 d'abril 1790.
 • Otto von Guericke

  Otto von Guericke
  Otto von Guericke Va ser un físic alemany. Va desenvolupar la primera màquina electrostàtica per produir càrregues elèctriques. Aquesta màquina electrostàtica per produir càrregues elèctriques. Aquesta màquina consisteix en una esfera de sofre tornada amb una manilla, a través de la qual la càrrega és induïda en posar la mà ensobris l'esfera.
  Otto von Guericke va néixer el 20 de novembre de 1602 a Magdeburg, i va morir l'11 de novembre de 1686 Hamburg.
 • Alejandro Volta

  Alejandro Volta
  Alejandro Volta Va ser un físic Itàlia, famós principalment per haver desenvolupat la pila elèctrica en 1800. Va construir la primera bateria capaç de produir corrent elèctric. Es va inspirar en l'estudi realitzat pel Físic Italià Luigi Galvani.
  Va néixer a Lombardía, Itàlia, el 18 de febrer de 1745, i va morir el 5 de març de 1827.
 • Hans Christian Oersted

  Hans Christian Oersted
  Hans Christian Oersted Va neixer a Rudkøbing, el 14 d'agost del 1777 i va morir el 9 de març del 1851 a Copenhaguen. Va ser un físic i químic danès influenciat pel pensament d'Immanuel Kant. Va ser un gran estudiós de l'electromagnetisme.
  Va descobrir l'electromagnetisme, en veure com l'agulla de la brúixola col·locada per accident prop d'un cable energetic per una pila es va moure. Aquest descobriment va posar en evidència la relació existent entre l'electricitat i el magnetisme.
 • Sir Humphry Davy

  Sir Humphry Davy
  Sir Humphry Davy Va néixer a Penzance, a la Cornualla, el 1778, i va morir a Ginebra, el 29 de maig de 1829. Va ser un físic i un químic eminent, membre de la Royal Society. Desenrotlla l'electroquímica, fent ús de la pila de Volta o bateria. En 1801 observa l'arc elèctric i la incandescència en un conductor alimentat amb una bateria.
 • Michael Faraday

  Michael Faraday
  Michael Faraday Va néixer a Newington Butts, el 22 de setembre de 1791 i va morir a Hampton Court, Surrey, el 25 d'agost de 1867. Va ser un científic anglès, físic i químic, que va contribuir especialment en els camps de l'electroquímica i l'electromagnetisme.
  Va fer un pas fonamental en el desenvolupament de l'electricitat en establir que el magnetisme produeix electricitat a través de moviment. La tensió induïda en la bobina que es mou en un camp magnètic no uniforme va ser descoberta per ell.
 • Samuel F.B. Morse

  Samuel F.B. Morse
  Samuel F.B. Morse Va neixer el 27 d'abril de 1791, Charlestown, Massachusetts i va morir el 2 d'abril de 1872, Nova York. Va ser un nord-americà inventor del telègraf. Començà els seus estudis a l'Acadèmia Phillips d'Adover, d'on va passar al Yale College.
  Mentre tornava d'un dels seus viatges, concep la idea d'un simple circuit electro-magnètic per transmetre informació, el telègraf. En 1835 construeix el primer telègraf.
 • Luigi Galvani

  Luigi Galvani
  Luigi Galvani Va ser un fisiòleg italià famós per les seves investigacions sobre els efectes de l'electricitat en els nervis i músculs dels animals.
  Va néixer a Bolonya, Itàlia, el 9 de setembre de 1737, i va morir el 4 de desembre de 1798.
  Va descobrí accidentalment que la pota d'una granota es contreia en tocar-la amb un escalpel carregat elèctricament. Gràcies als seus estudis de l'electricitat i el sistema nerviós, fets amb experiments amb anques de granota, va poder veure un fenomen nou.
 • Zénobe-Théophile Gramme

  Zénobe-Théophile Gramme
  Va néixer el 4 d'abril de 1826, i va morir a Jehay-Bodegnée, Bèlgica, 20 de gener de 1901, Bois-Colombes, França. Va ser un tècnic belga. Va construir la dinamo de Gramme, que va ser la primera màquina elèctrica de corrent continu; la dinamo el primer generador elèctric apte per a ús industrial. En 1870 va patentar la màquina magneto-elèctrica per produir corrent contínua.
 • Thomas Alva Edison

  Thomas Alva Edison
  Thomas Alva Edison Va néixer a Milan, Ohio, els EUA, l'11 de febrer de 1847 i va morir a West Orange, Nova Jersey, els EUA, 18 d'octubre de 1931. Va ser un inventor i un home de negocis dels Estats Units que va crear molts aparells importants. Produeix el primera Llum Incandescent amb un filament de cotó carbonitzada. Aquest filament va romandre encès 44 hores.
 • William Sturgeon

  William Sturgeon
  William Sturgeon Va néixer el 22 de maig de 1783 i va morir el 4 de desembre de 1850. Va ser un físic i inventor britànic que va construir, en 1825, el primer electroimant i va inventar el primer motor elèctric pràctic.
  En 1832 va inventar el commutador per a motors elèctrics.
 • Joseph Henry

  Joseph Henry
  Joseph HenryVa néixer a Albany, estats units, el 17 de desembre de 1797, i va morir a Washington, el 13 de maig de 1878.
  Va ser un físic estatunidenc conegut per la seva investigació en el camp de l'electromagnetisme. Va descobrir la inducció electromagnètica, encara que Faraday l'havia descobert abans.
 • Nikola Tesla

  Nikola Tesla
  Nikola Tesla Va néixer a Smiljan, Imperi Austríac, actual Croàcia, el 10 de juliol de 1856, i va morir a la Ciutat de Nova York, el 7 de gener de 1943.
  Va ser un físic, matemàtic, inventor, i enginyer elèctric serbo-estatunidenc.