Electricitat

 • 374

  Theophrastus

  Theophrastus
  Per a més informació
  Entre 374-287 anys AC, Theophrastus va descubrir 3 sigles després de Thalus que hi havia altres substàncies que tenien el mateix poder que l'àmbar, deixan constància al primer estudi de l'electricitat.
 • Oct 1, 600

  Thales de Miletus

  Thales de Miletus
  Per a més informació
  600 anys A.C, Thales Miletus va fer un descubriment molt important. Va descobrir que l'ámbar al ser fregat tenia el poder d'atraure a alguns objectes.
 • Otto von Guericke

  Otto von Guericke
  Per a més informació
  L'aleman Otto von Guericke va desarrollar la primera màquina electrònica que va produir carges elèctriques. Aquesta màquina consisteix en una esfera 'de azufre torneada con una manija', a través d la qual la càrrega es 'inducida' al posar la mà sobre l'esfera.
 • Alejarndro Volta

  Alejarndro Volta
  Per a més informació
  Alejandro Volta va produïr la primera bateria capaç de produïr una corrent elèctrica. Es va inspirar en el estudi realitzat per l'talià Luigi Galvani. El descobriment d'Alejandro Volta 'd'una pila voltaica' funciona en que aquesta estava formada per una torre de 60 discos alterns de plata i zinc separats per cartrons humitejats en aigua salada.
 • Benjamín Franklin

  Benjamín Franklin
  Per a més informació
  Benjamín Franklin va confirmar que el llamp era efecte de la conducció eléctrica, a través d'un experiment va descubrir que la chispa baixava per un estel de gran altura fins a una clau que ell tenía a la seva mà. Aquest descubriment liva permetre demostrar que les núvols estan estan carregats d'electricitat.
 • William Sturgeon

  William Sturgeon
  Per a més informació
  Un científic anglès anomenat William Sturgeon va construir el primer electroimant. L'americà Joseph Henry el va perfeccionar i va observar que la polaritat canviava en variar la direcció del flux de corrent. Així va desenvolupar el concepte de Inductància Pròpia.
 • Hans Christian Oersted

  Hans Christian Oersted
  Per a més informació
  El científic danès Hans Christian oersted va descobrir l'electromagnetisme en veure com l'agulla de la brúixola col·locada, per accident, prop d'un cable energizado per una pila es va moure. Aquest descobriment va posar en evidenciala la relació existent entre l'electricitat i el magnetisme .
 • Zénobe - Théophile Gramme

  Zénobe - Théophile Gramme
  Per a més informació
  El científic belga Zénobe - Théophile Gramme va construir la primera màquina de corrent continu : la dinamo . El 1870 va patentar la màquina magneto - elèctrica per produir corrent continu .
 • Sir Humphry Davy

  Sir Humphry Davy
  Per a més informacióEntre 1801 i 1815 Sir Humphry Davy va desenvolupar l'electroquímica explorant l'ús de la pila o bateria de Volta i tractant d'entendre com funciona .Entre 1806 i 1808 el resultat de les seves investigacions sobre l'electròlisi va aconseguir la separació del Magnesi , Bari, Estronci , Calci, Sodi, Potassi i Bor .
  Al 1807 va fabricar una pila amb més de 2000 plaques doble , i descobreix el clordemostrant que és un element en comptes d'un àcid i en 1815 va inventar el llum de seguretat.
 • Thomas Alva Edison

  Thomas Alva Edison
  Per a més informació
  Thomas Alva Edison produeix la primer llum Incandescent amb un fialament de cotó carbonitzat . Aquest filament permanecióencendido 44 hores.
  En 1881 va desenvolupar el fiamento de bambú amb 1,7 lúmens per watt . El 1904 el filament de tungstè amb una eficiència de 7,9 lúmenas per watt . El 1910 el llum de 100 w amb rendiment de 10 lúmenas per watt .
 • Samuel F.B. Morse

  Samuel F.B. Morse
  Per a més informació
  Samuel F.B. Morse , mentre tornava d'un dels seus viatges, concep la idea d'un simple circuit electro - magnètic per transmetre informació, el ​​telègraf . En 1835 construeix el primer telègraf .
 • Michael Faraday

  Michael Faraday
  Per a més informació
  Michael Faraday va fer un pas fonamental en el desenvolupament de l'electricitat en establir que el magnetisme produeix electricitat a través del moviment. La tensió induïda en la bobina que es mou en un camp magnètic no uniforme va ser descoberta per ell.
 • Nicola Tesla

  Nicola Tesla
  Per a més informació
  Nicola Tesla , serbi- americà , va desenvolupar la teoria de camps rotantes , base dels generadors i motors polifàsics de corrent altern. Pare del sistema elèctric que avui gaudim, entre els seus inventostenemos el motor elèctric .