Electricitat

 • Oct 1, 600

  Electricitat estàtica

  Electricitat estàtica
  Més informacióThales de Miletus descobreix que l'àmbar al ser fregat amb roba o altres teixits pot atraure alguns elements. No va ser fins tres segles després que Theophrastus va descobrir que no només es podia amb l'àmbar sinó, també, amb altres objectes i va fer el primer estudi científic sobre l'electricitat.
 • Electricitat electrostàtica

  Electricitat electrostàtica
  Més informacióEl 1672, Otto von Guericke, el físic alemany va fer uns estudis sobre l'electricitat electrostàtica.A partir d'aquí va desenvolupar la primera màquina d'electrostàtica que produïa descarregues elèctriques.
 • Descobriment de la conducció del raig

  Descobriment de la conducció del raig
  Més informació del descobrimentBenjamin Franklin va descobrir que el raig porta conducció elèctrica. El decobriment el va fer mitjançant un estel lligat a un fil de seda que conectava amb una clau. Va poder comprovar que aquesta tenia espurnes quan s'aproximava una tempesta elèctrica.
 • Batería de producció elèctrica

  Batería de producció elèctrica
  Més informacióAlessandro Volta va ser un físic italià capaç de construir la primera bateria que podia produir corrent elèctric, però va ser inspirat dels estudis de Luigi Galvani.
 • Descobriment electroquímica

  Descobriment electroquímica
  Més informacióEl 1800 Humprhy Davy va descobrir que la químca estaba relacionada amb l'electricitat desenvolupant l'electroquímica. Per fer això va necessitar una pila de Volta. Al 1801 observa l'arc elèctric i la incandescència en un conductor alimentat d'una bateria.
 • Descobriment electromagnetisme

  Descobriment electromagnetisme
  Més informacióHans Christian Orsted va ser un físic danès (1777-1851) que va descobrir l'electromagnetisme. Al col·locar per accident una brúixola al costat d'una pila elèctrica va fer que l'agulla es mogués. Això ho investigà i començà a trobar relació entre el magnetisme i l'eletricitat.
 • Construcció de l'electroimant

  Construcció de l'electroimant
  Més informacióEl 1825 William Sturgeon va construir el primer electroimant. Aquests era un tras de ferro amb forma de ferradura envoltat per una bobina enrotllada sobre sí mateixa. L'americà Joseph Henry el va perfeccionar i va observar que la polaritat canviava segons flux del corrent.
 • Desenvolupament de l'electromagnetisme amb moviment

  Desenvolupament de l'electromagnetisme amb moviment
  Més informacióEl 1831 Michael Faraday va descobrir que un imant en moviment produïa electricitat a través del magnetisme. va descobrir que la tensió del moviment de la bobina en un camp elèctric és no uniforme.A partir d'aquí va acabar de descriure matemàticament la llei que regeix la producció d'electricitat per un imant.
 • Construcció del telègraf

  Construcció del telègraf
  Més informacióAl 1833 Samuel Finley Breese Morse (27 d'abril de 1791, Charlestown, Massachusetts – 2 d'abril de 1872, Nova York) realitza el primer telègraf. Al 6 de gener del mateix any exposa en públic el telègraf i el 1835 presenta el primer model. El telègraf és un dispositiu de telecomunicació destinat a la transmissió de senyals a distància. S'utilitzaven codis anomenats morse per aquests aparell.
 • Construcció de la dinamo

  Construcció de la dinamo
  Més informació
  Al 1867 Zénobe-Théophile Gramme va construir la primera dinamo. Va ser el primer generador elèctric capaç de produir potència elèctrica per a la indústria. El 1870 utilitza l'electromagnetisme per convertir la rotació mecànica en electricitat i en forma de corrent continu.
 • Invenció de la làmpada incandescent

  Invenció de la làmpada incandescent
  Més informacióAl 1879 Thomas Alva Edison va inventar el llum de filament incandescent. És l'invent més famós que ha fet. Va permetre abaratir d'una manera considerable l'obtenció de llum, de manera que fins a la gent amb més pobre econòmicament va començar a gaudir de la possibilitat d'il·luminar les seves llars. De la mateixa manera, la il·luminació elèctrica va transformar radicalment la imatge de la ciutats modernes, que van poder veure enllumenat fins al seu últim racó.
 • Desenvolupament de la teoría de camps rotants

  Desenvolupament de la teoría de camps rotants
  Més informació
  Nikola Tesla (1857-1943), al 1887 va desenvolupar la teoria dels camps rotants amb l'ajuda d'un motor polifàsic d'inducció de corrrent altern segons el qual tres corrents alterns i desfasades entre si poden ser traslladades de manera més senzilla que un corrent altern normal. També va fer altres descobriments com i invents com el sistema de transmissió de potència, el desenvoluoament de la dinamo...