Electricitat

 • Thales de Miletus

  Thales de Miletus
  Més informacióTales de Miletus, va inventar l'electricitat estàtica que es refereix a l'acomulació d'un exés de càrrega elèctrica a una zona amb poca conductivitat elèctrica, un aïllant, de manera que l'acomulació de càrrega persisteix.
  Va morir c. 546, als 79 anys.
 • Benjamin Franklin

  Benjamin Franklin
  Més informacióLa conducció electrica és el moviment de partícules carragades elèctricament a través d'un medi (conductor elèctric).El moviment pot formar un corrent elèctric com a resposta a un camp elèctric.
  Va morir el 17 d'abril de 1790.
 • Sir Humphry Davy

  Sir Humphry Davy
  Més informacióA partir de 1800 Davy es va interessar per l'electricitat a través de l'ús en la descomposició de l'aigua de la recent descoberta pila de Volta i ja va relacionar correctament la química amb l'electricitat.
  Va morir 1829.
 • Alejandro Volta

  Alejandro Volta
  Més informacióAlejandro Volta fou fisic italià conegut pel descobriment i aïllament del gas metà, i la invenció de la primera bateria elèctrica, la pila volcànica; va demostra que la electricitat podria ser generada químicament i així negà la teoria prevalent a l'època que l'electricitat nomès podria ser generada pels éssers vius. Va morir en 1827.
 • Otto von Guericke

  Otto von Guericke
  Més informacióOtto von Guericke va estudiar dret a les universitats de Leipzig i Jena. Després es va dedicar als estudis de matemàtica a la universitat de Leiden. En 1650 va invertar una màquina pneumàtica per emprendre una sèrie d'experiments en el buit. Va morir en 1686.
 • Hans Christian Oersted

  Hans Christian Oersted
  Més informacióHans va ser un físic i químic danès influenciat pel pensament d'Immanuel Kant. Fou un gran estudiós de l'electromagnetisme. El 1813 va predir l'existència dels fenòmens electromagnètics, però no els va demostrar fins al 1819, juntament amb Andrè-Marie Ampère, quan va descobrir la desviació d'una agulla imantada en ser col·locada en direcció perpendicular a un conductor elèctric pel qual circula un corent elèctric. Va morir en 1851.
 • William Sturgeon

  William Sturgeon
  Més informacióWilliam fou un físic e inventor britànic que va contruir, en 1825, el primer electroimán i va inventar el primer motor elèctric pràctic.
  Va morir en 1850.
 • Theophrastus

  Theophrastus
  Més informacióTheophrastus fou un filòsof grec nadiu d'Eresos a Lesbos.
  Va estudiar filosofia amb Leucip o Alcip (del qui no se'n sap res). Va anar a Atenes i es va unir a Plató i, després, a Aristòtil. Quan Aristòtil va anar a Calcis, Teofrast fou nomenat el seu successor al front del Liceu.
 • Luigi Galvani

  Luigi Galvani
  Més informacióLuigi Galvani fou un fisiòleg italià famós per les seves investigacions sobre els efectes de l'electricitat en els nervis i músculs dels animals. Nascut a estudià allà medicina i més tard fou catedràtic d'anatomia. Descobrí accidentalment que la pota d'una granota es contreia al tocar-la amb un escalpel carregat elèctricament.
 • Joseph Henry

  Joseph Henry
  Més informació Joseph Henry va ser un físic estatunidenc conegut per la seva investigació en el camp de l'electromagnetisme. Va descobrir la inducció electromagnètica, encara que Faraday l'havia descobert abans.
 • Michael Faraday

  Michael Faraday
  Més informacióMichael Faraday va ser un científic anglès (físic i químic) que va contribuir especialment en els camps de l'electroquímica i l'electromagnetisme.
  Faraday va realitzar importants contribucions en el camp de l'electricitat. El 1821, després que el químic danès Oersted descobrís la relació entre corrents elèctrics i camps magnètics, Faraday va construir dos aparells per a produir el que va anomenar rotació electromagnètica, en realitat, un motor elèctric.
 • Zénobe-Théophile Gramme

  Zénobe-Théophile Gramme
  Més informacióZénobe-Théophile Gramme inventor belga, constructor d'un tipus de dinamo el funcionament suposar l'inici de les aplicacions elèctriques a escala industrial .
 • Thomas Alva Edison

  Thomas Alva Edison
  Més informaccióThomas Alva Edison va ser un inventor i un home de negocis dels Estats Units que va crear molts aparells importants. Conegut com El mag de Menlo Park va ser un dels primers inventors que va aplicar els principis de la producció en massa a la invenció.
 • Nikola Tesla

  Nikola Tesla
  Més informacióNikola Tesla va ser un físic, matemàtic, inventor, i enginyer elèctric serbo-estatunidenc.Nascut el 10 de juliol de 1856 a Smiljan, a la Krajina austrohongaresa (actual Croàcia), es va educar a Graz, on va estudiar enginyeria elèctrica.
 • Samuel F.B Morse

  Samuel F.B Morse
  Més informacióSamuel F.B Morse fou un nord-americà inventor del telègraf. Començà els seus estudis a l'Acadèmia Phillips d'Adover, d'on va passar al Yale College.
  Durant els seus anys d'estudiant, va descobrir una certa vocació per la pintura i va decidir dedicar-s'hi, però també se sentia atret pels recents descobriments i experiments sobre l'electricitat.