Electricitat

 • Oct 1, 600

  Thales de Miletus

  Thales de Miletus
  mes informacio
  A l'any 600a.C. Thales de Miletus va veure que si es fregaba l'àmbar amb algun tipus de tela, com la llana, adquiria atracció amb alguns objectes.
 • Otto von Guericke

  Otto von Guericke
  mes informacioEn Otto von Guericke va inventar la primera máquina que produïa electricitat estàtica al 1686. Aquesta màquina es una esfera de sofre tornejada amb una maneta. D'aquesta manera al posar la mà a l'esfera mentres va donant voltes, et passa electricitat estàtica.
 • El raig: Benjamin Franklin

  El raig: Benjamin Franklin
  mes informacióAl 1747, Bejamin Franklin va començar a estudiar els fenómens de l'electricitat, i al 1752 va donar lloc al seu experiment un estel. Quan el va fer volar mentre hi havia tormenta, lo qual va provocar que un raig caigués al estel i l'electricitat que portava li arrives fins una clau que tenia a la mà, el que va fer que arrivès a la conclusió de que el metall es podia carregar d'electricitat i que els nubols están carregats d'electricitat.
  Gracies a aquest experiment, en va crear el pararaigs.
 • William Sturgeon

  William Sturgeon
  mes informacioWilliam Sturgeon era un anglès que va construir el primer electroimà i motor electric practic al 1825, i al 1832 un commutator de motors electrics.
 • Alejandro Volta

  Alejandro Volta
  més informacióAlejandro Volta era un físic Italià que va contruir la 'bateria volta'. També, el volt, es diu així en honor a Alejandro, el qual es va inspirar en estudi de Luigi Galvani, un metge.
 • Sir Humphry Davy

  Sir Humphry Davy
  <ahref='http://http://www.biografiasyvidas.com/biografia/d/davy.htm' >més informació</a>Sir Humphry Davy era un químic que va voler comprobar la reacció dels elements quimics amb l'electricitat, per això fer la major bateria que s'havia vist en aquells moments amb 250 cel.lules.
 • Michael Faraday

  Michael Faraday
  <ahref='http://http://www.biografiasyvidas.com/biografia/f/faraday.htm' >més informació</a>Michael Faraday va ser un científic que va descobrir que el magnetisme també produeix electricitat així creant el primer motor electric que es coneix.
 • Zénobe Gramme

  Zénobe Gramme
  mes informacio
  Zénobe Gramme era un iingenier electric que va construir la primera maquina de corrent continua, la 'dinamo', el primer generador electric per a ús industrial.
 • Samuel Morse

  Samuel Morse
  mes informacio
  Va ser un inventor que va fer un sistema de telegrafia, el Telegraf Morse que permitia enviarmisatges mitjançant pulsos electrics, aixi inventant també el Codic Morse.
 • Hans Christian Andersen

  Hans Christian Andersen
  més informacióAdemes de ser escritor d'alguns dels contes per nens més coneguts, va descobrir l'electromagnetisme al veure com l'agulla d'una brúixola es va moure mentre estava a prop d'un cable amb l'energia d'una pila.
  Aixo suposaba que hi havia una relació entre l'electricitat i el magnetisme.
 • Joseph Henry

  Joseph Henry
  més informacióUn americà físic anomenat Joseph Henry fa perfeccionà l'eletroimà que va crear en Williiam Sturgeon així descobrint el concepte de Inductancia Propia.
 • Thomas Edison

  Thomas Edison
  mes informacio
  Thomas Edison va descubrir com fer la primera lampada incandescent amb un filament de cotó carbonitzat, el qual va durar encès 44 hores. També va construir un fonograf i un dictàfnon entre altres.
 • Nikola Tesla

  Nikola Tesla
  <a href='http://http://www.bibliotecapleyades.net/tesla/esp_tesla_40.htm' >més informació
  Nikola Tesla va fer moltes invencons relacionades amb el camp d'electromagnetisme, com per exemple, va desarrollar la teoria de camps rotants o motors polifasics de corrent alterna.
 • Theophrastus

  mes informacioUn filosof anomenat Theophrastus va descobrir tres sigles despres, al 287, que amb altres materials que no fossin l'àmbar poden produïr els mateixos efectes, fent així un estudi sobre l'electricitat.