Electricitat

 • Sep 28, 600

  Thales de Miletus

  Thales de Miletus
  Al 600 AC Thales de Miletus va descobrir que l'ambre al ser fregat, pot atraure alguns objectes.
 • Otto Von Guericke

  Otto Von Guericke
  Otto Von Guericke va crear la primera màquina electrostàtica per produïr càrregues elèctriques. Aquesta màquina estava formada per una bola de sofre que girava amb una maneta a través de la qual la càrrega és induïda al posar la mà a sobre de la bola.
 • Benjamín Franklin

  Benjamín Franklin
  Benjamín Franklin va comprovar que els llamps conduïen l'electricitat, amb un experiment en el quel l'electricitat del llamp baixava per el fil d'un estel fins una clau que ell tenia a la mà.
 • Alejandro Volta

  Alejandro Volta
  AlejandroVolta va construïr la primera bateria capa de produïr corrent elèctric. Es va inspirar en l'estudi realitzat pel físic italià Luigi Galvani. Aquest estudi treballava la electricitat i les reaccions que tenía en els músculs dels animals.
 • Sir Humphrey Davy

  Sir Humphrey Davy
  Sir Humphrey Davy va desarrollar la electroquímica, fent ús de la batería d'en Volta. El 1801 va observar l'arc elèctric i la incandescència en un conductor alimentat per una batería.
 • William Sturgeon / Joseph Henry

  William Sturgeon / Joseph Henry
  William Sturgeon va construïr el primer electroimà. I l'any 1878, l'americà Joseph Henry el va perfeccionar i va observar que la polaritat canviava al variar la direcció del corrent.
 • Hans Christian Oersted

  Hans Christian Oersted
  Hans Christian Oersted, era un científic danès que va descobrir l'electromagnetisme, al observar com l'agulla d'una brújola colocada per accident a prop d'un cable que rebía energía d'una batería, es va moure. Això va posar en evidència la relació entre l'elecrticitat i el magnetisme.
 • Michael Faraday

  Michael Faraday
  Faraday va realitzar importants contribucions en el camp de l'electricitat. Michael Faraday va establir que el magnetisme produeix electicitat a través del moviment. I va construir dos aparells per a produir el que va anomenar rotació electromagnètica.
 • Samuel F.B. Morse

  Samuel F.B. Morse
  Mentre viatja, pensa en una màquina que consisteix en un cirquït electro-magnètic per transmetre informació, el telègraf. El 1853 construeix el primer.
 • Zénobe-Théophile Gramme

  Zénobe-Théophile Gramme
  Va construïr la primera màquina de corrent continu: el dinamo. El 1870 va patentar la primera màquina magneto-elèctrica per produïr corrent continu.
 • Thomas Alva Edison

  Thomas Alva Edison
  Crea la primera làmpada incandescent amb un filament de cotó carbonitzat. Aquest filament va estar encès durant 44 hores. El 1881 va desarrollar el filament de bambú. El 1904, el filament de tungstè; i el 1910 la làmpada de 100w.
 • Nikola Tesla

  Nikola Tesla
  Vacrear la teoría dels camps rotatoris, base dels generadors i motors polifàsics de corrent altern. Va ser el que va portar-nos el sistema elèctric del que disposem aviui en dia , i entre els seus invents esta el motor elèctric. També va crear el motor d'inducció, va millorar el DINAMO i també el mètode per distribuir corrents elèctrics.
 • Theophrastus

  Theophrastus
  Viquipèdia, electricitat estàticaTheophrastus, va descobrir que hi havien altres substàncies que tenien el mateix poder d'atracció que l'ambre. Va deixar constància del primer estudi científic sobre l'elecctricitat.