1931 - 1946

By Jassi
  • Period: to

    year

  • Nazisternas maktövertagande

    Nazisterna fick makten år 1933. Ungefär 12 år senare så hade ca. 3 miljoner människor dött i Europa.
  • Japans invasion av Manchuriet

    Var en av de större Japanska invasionerna av nordöstra,östra och södra Kina. Detta skedde redan innan andra världskriget men det fortsatte in i andra världskriget också.
  • Kristallnatten

    Kristallnatten kalls även för Natten av krossat glas. Den natten varade mellan 9 - 10 november 1938 i Tyskland. Tyskarna dödade hundratals judar. Det är inte klart vem det var som beordrade under kristallnatten så det kunde ha varit vem som helst och den var även planerad långt innan det hände.
  • Tysklands anfall mot Polen

    Tyskland ville ha en del av Polen och då frågade de om dem kunde det området de ville ha, men Polen sa nej till det.
  • Finska vinter kriget

    Det var Finland och Sovjetunionen som krigade. Deras krig höll på i 3 månader in i andra världskriget.
  • Slaget om Storbrittanien

    Efter att Frankrike har förlorat kriget mot Tyskland så var nästa land de skulle kriga emot var Storbritannien. De skulle göra detta anfall i två delar. Först så skulle de slå ut det brittiska stridsflyget med ett av sina flygvapen och de räknade dem med att det bara skulle ta några veckor. Sen så skulle de attackera den brittiska kusten.
  • Operation Barbarossa

    Den 22 juni 1941 inleddes operationen som fick kodnamnet Barbarossa och tyska armén, miljontals soldater och bombplan stormade in i Sovjetunionen. Operationen gick ut på att ta Sovjetunionen med Hitler som den tyska ledaren.De rörde sig snabbt när de krigade mot varandra, överraska och slå till fienden innan de hunnit tänka till. Operationens huvudtaktik var att stänga in och krossa den ena armén. Taktiken blev nyckeln till Tysklands framgång. Sovejetunionen förlorade sin kontroll snabbt och för
  • Attacken mot Pearl Harbor

    1941 kom rapporter om att främmande flygplan som flög mot Pearl Harbor, den amerikanska flottans bas. Men de meddelandena togs inte på allvar, alla trodde att Pearl Harbor låg tryggt till mitt ute i Stilla havet. Några minuter senare så upptäckte man att det kom 390 japanska plan mot den här ön och det regnade ner bomber över Pearl Harbors flotta. Amerikanerna blev överraskade och hann knappt fixa i ordning sig innan nästa attack.Några timmar långa anfallet var över. Tillslut så var hela Pearl H
  • Slaget vid Stalingrad

    Det här slaget var mellan 21 augusti 1942 och 2 februari 1943. det här kriget är ett av världshistoriens blodigaste krig någonsin, det har aldrig dött så många som det gjorde i det här kriget.
  • Slaget vid El Almein

    Är mellan 23 oktober och den 3 november 1942. Detta var en viktig vändpunkt i Ökenkriget under andra världskriget.Det har även varit ett krig här innan detta kriget så det här kallas andra slaget vid El Alamein. De allierade vann detta krig ökenkrig.