Electricitat

 • 374

  Theophrastus

  Theophrastus
  Theophrastus

  Va ser un filòsof grec, que tres segles després de Thales. Va descobrir que altres substàncies tenen el mateix poder que ambre, deixant així constància del primer estudi cientific sobre l'electricitat.
 • Oct 30, 600

  Thales de Miletus

  Thales de Miletus
  Thales de Miletus
  Descobreix que l'ambre, en ser fregat adquireix el poder de tracció sobre alguns objectes
 • Nov 15, 1062

  Benjamí Franklin

  Benjamí Franklin
  Benjamí Franklin
  Va confirmar que el raig era efecte de la conducció elèctrica a través d'un cèlebre experiment, en el qual l'espurna baixava des d'un estel remuntat a gran altura fins a una clau que ell tenia a la seva mà.
 • Otto von Guericke

  Otto von Guericke
  Otto von Guericke
  Va desenvolupar la primera màquina electrostàtica per produir càrregues elèctriques. Aquesta màquina electrostàtica per produir càrregues elèctriques. Aquesta màquina consisteix en una esfera de sofre torneada amb una manija, a través de la qual la càrrega és induïda en posar la mà sobris l'esfera.
 • Alejandro Volta

  Alejandro Volta
  Va construir la primera bateria capaç de produir corrent elèctric. Es va inspirar en l'estudi realitzat pel Fisic italià Luigi Galvani.
 • William Sturgeon

  William Sturgeon
  William Sturgeon
  Construeix el primer electroimant. L'americà Joseph Henry ho va perfeccionar i va observar que la polaritat canviava en variar l'adreça del flux do corrent. Així va desarolla el concepte de Insuctancia Pròpia.
 • Hans Christian Oersted

  Hans Christian Oersted
  Hans Christian Oersted
  Va descobrir l'electromagnetisme, en veure com l'agulla de la brúixola col·locada per accident prop d'un cable energetic per una pila es va moure. Aquest descobriment va posar en evidència la relació existent entre l'electricitat i el magnetisme.
 • Sir Humphry Davy

  Sir Humphry Davy
  Sir Humphry Davy
  Desarolla l'electroquímica, fent ús de la pila de Volta o bateria. En 1801 observa l'arc elèctric i la incandescència en un conductor alimentat amb una bateria.
 • Michael Faraday

  Michael Faraday
  Michael Faraday
  Va fer un pas fonamental en el desenvolupament de l'electricitat en establir que el magnetisme produeix electricitat a través de moviment. La tensió induïda en la bobina que es mou en un camp magnètic no uniforme va ser descoberta per ell.
 • Samuel F.B. Morse

  Samuel F.B. Morse
  Samuel F.B Morse
  Mentre tornava d'un dels seus viatges, concep la idea d'un simple circuit electro-magnètic per transmetre informació, el telègraf. En 1835 construeix el primer telègraf.
 • Zénobe-Théophile Gramme

  Zénobe-Théophile Gramme
  Zénobe-Théophile Gramme
  Va construir la primera màquina de corrent continu; la dinamo. En 1870 va patentar la màquina magneto-elèctrica per produir corrent contínua.
 • Thomas Alva Edision

  Thomas Alva Edision
  Thomas Alva Edison
  Produeix el primer Llum Incandescent amb un filament de cotó carbonizado. Aquest filament va romandre encès 44 hores