UN PERÍODE CONVULS: LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA

 • Sublevació militar a Espanya:

  Sublevació militar a Espanya:
  Aquest esdeveniment marca l'inici de la Guerra Civil Espanyola, quan part de l'exèrcit espanyol, liderat pel general Francisco Franco, es va rebel·lar contra el govern republicà. Aquesta insurrecció militar va provocar un conflicte de tres anys entre els republicans, que eren unides, i els rebels nacionalistes.
 • Govern republicà

  Govern republicà
  Després de l'inici de la guerra civil, el govern republicà es va consolidar com el govern oficial de la regió controlada per les forces republicanes, en oposició als nacionalistes.
 • Batalla de Madrid

  Batalla de Madrid
  Aquesta batalla va ser una de les primeres importants de la guerra civil, amb la ciutat de Madrid com a escenari principal. Va ser una lluita crucial entre les forces republicanes i els nacionalistes, amb Madrid com a objectiu clau.
 • Batalla de Jarama

  Batalla de Jarama
  Una batalla significativa entre les forces republicanes i nacionalistes a la vall del riu Jarama, a prop de Madrid. Va ser part d'un esforç republicà per evitar que els nacionalistes arribessin a Madrid.
 • Batalla de Guadalajara

  Batalla de Guadalajara
  Otra gran batalla de la guerra civil, en la que las fuerzas republicanas, con apoyo internacional, lograron repeler un ataque de los nacionalistas italianos en Guadalajara.
 • Bombardeig de Guernica:

  Bombardeig de Guernica:
  Un esdeveniment tràgic durant la guerra civil on l'aviació alemanya, en suport als nacionalistes, va bombardejar la ciutat basca de Guernica, causant una destrucció massiva i moltes morts civils. Aquest esdeveniment va guanyar importància mundial gràcies a la famosa pintura de Picasso, "Guernica".
 • Batalla i caiguda de Bilbao

  Batalla i caiguda de Bilbao
  Després d'un setge prolongat, les forces nacionalistes van capturar la ciutat industrial clau de Bilbao, posant-la sota control nacionalista.
 • Batalla de Brunete

  Batalla de Brunete
  La Batalla de Brunete va ser una important ofensiva republicana durant la Guerra Civil Espanyola el 6 de juliol de 1937
 • Batalla i caiguda de Santander

  Batalla i caiguda de Santander
  Aquest esdeveniment va marcar una altra victòria important per a les forces nacionalistes, que van aconseguir capturar Santander, una de les grans ciutats de la regió nord d'Espanya.
 • Batalla de Belchite

  Batalla de Belchite
  Una batalla significativa on les forces republicanes van intentar, sense èxit, resistir l'avanç dels nacionalistes cap a Saragossa, amb Belchite com a punt estratègic. La batalla va ser part de la campanya nacionalista per controlar l'interior d'Espanya.