Tren

Història Contemporània

 • Period: to

  Guerra de Successió espanyola

  La Guerra de Successió espanyola va durar en total 12 anys i s'origina després de la mort sense descendència del rei Carles II d'Espanya.
 • Period: to

  Il·lustració

  La il·lustració és un corrent cultural i de pensament i es basa en la raó, l'educació, el progrés, la felicitat del poble i la tolerància. Es va desenvolupar a Europa i el objectiu principal era acabar amb la ignorància i la superstició de la societat.
 • Primera revolució industrial

  Primera revolució industrial
  Va sorgir a Gran Bretanya. L'economia deixa de basar-se en l'agricultura i l'artesania per a dependre de la indústria.
 • Màquina de vapor

  Màquina de vapor
  Va ser inventada per l'escocès James Watt i es van transformar en el principal instrument per generar energia durant la primera Revolució Industrial.
 • Revolució Americana

  Revolució Americana
  Va ser la primera revolució en què idees expressades per pensadors liberals es van poder dur a terme. A més, va ser l'origen d'un nou estat, els Estats Units d'Amèrica.
 • Independència d'EUA

  Independència d'EUA
  Es va legalitzar la declaració d'independència dels Estats Units.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  França va experimentar profundes transformacions a tots els nivells. A nivell polític, la monarquia absoluta va deixar pas a una monarquia constitucional i a nivell socioeconòmic, França va iniciar el camí cap a la industrialització moderna i l'establiment de la societat burgesa.
 • Period: to

  Edat Contemporània

  Comença amb la Revolució Francesa i segueix fins a dia d'avui
 • Period: to

  Guerra del Francès

  La Guerra del Francès va ser una guerra d'alliberament nacional, és a dir, Espanya volia alliberar-se de França. Està dividida per tres fases i acaba amb l'abandonament dels francesos d'Espanya.
 • Corts de Cadis

  Corts de Cadis
  La guerra del Francès va tenir profundes conseqüències polítiques. L'absència de la família reial va deixar a Espanya un buit de poder que va ser cobert per juntes locals i provincials. En plena guerra es van convocar les Corts, que es van reunir a Cadis perquè era l'única ciutat que els francesos no havien ocupat. Les Corts van elaborar la primer constitució d'Espanya, la Constitució de 1812.
 • Inicis del moviment obrer

  Inicis del moviment obrer
  Va ser un moviment social on buscaven un major benestar pels treballadors i va sorgir a partir de la Revolució Industrial.
 • Period: to

  Regnat d'Isabel II d'Espanya

  Isabel II va ser proclamada reina amb tan sols tretze anys. Durant els últims anys del seu regnat es va viure una profunda crisi política, social i econòmica i finalment va acabar finalitzant amb la Revolució de 1868, on es van pronunciar contra Isabel II.
 • Segona Revolució Industrial

  Segona Revolució Industrial
  Es van produir importants canvis en l'economia i aquests canvis van comportar noves invencions i descobriments. Van aparèixer nous sectors i la indústria es va estendre a nous països.
 • Period: to

  Època de l'Imperialisme

  En el segle XIX els països que havien protagonitzat la Revolució Industrial van competir per una nova conquesta de territoris. Aquest període és conegut com l'època de l'imperialisme i l'Àfrica i bona part de l'Àsia van ser els escenaris d'aquesta expansió, ja que eren zones que havien quedat excloses dels principals imperis.
 • I República Espanyola

  I República Espanyola
  Les Corts van proclamar la Primera República i era la primera vegada que s'instaurava un règim republicà a Espanya. El nou sistema va néixer amb greus problemes, el principal, que hi havia moltes ideologies diferents i moltes divisions entre ells. Finalment, la Primera República només va durar 1 any, al 1874 es va produir un cop d'estat que va posar-li fi.
 • La Restauració de Cánovas del Castillo a Espanya

  La Restauració de Cánovas del Castillo a Espanya
  Martínez Campos, el responsable de posar fi a la República, va nomenar president del govern Cánovas del Castillo i amb ell va començar la Restauració de la monarquia. Cánovas va posar les bases d'un nou sistema polític i va impulsar una nova constitució, la de 1876
 • Period: to

  I Guerra Mundial

  L'hereu de l'imperi austrohongarès, Francesc Ferran i la seva esposa van morir en un atemptat comès per un terrorista serbobosnià. En aquell moment Àustria va declarar la guerra a Sèrbia. Aquest fet va provocar que els països que estaven amb Àustria es tornessin en contra dels països que estaven a favor de Sèrbia i aquests conflictes entre països va ser la causa de l'esclat de la Guerra Mundial. En total 32 països van estar involucrats.
 • Period: to

  Revolució Russa

  Després de l’entrada de Rússia en la Primera Guerra Mundial, en un moment en el qual ni l’economia del país ni l’exèrcit no estaven gaire preparats per afrontar un conflicte d’aquestes característiques, les derrotes militars van crear un gran malestar entre la població que va respondre amb vagues i manifestacions reprimides amb molta duresa pel règim tsarista, fet que va afavorir la unió de l’oposició.
 • Period: to

  Dictadura de Primo de Ribera

  Primo de Ribera menyspreava la classe política i per aquest motiu va fer un cop d'estat que el rei va assumir ràpidament. Primo de Ribera va suspendre la Constitució, va dissoldre les Corts i va prohibir partits i sindicats. L'objectiu inicial era formar un govern fort i estable i estava integrat exclusivament per militars. Ara bé, a l'any 1925, Primo de Ribera va formar un govern de civils, amb polítics conservadors i tècnics.
 • II República Espanyola

  II República Espanyola
  De manera pacífica i sense actes de violència així és com es va proclamar la II República. Alfons XIII va convocar unes eleccions municipals per veure si la gent preferia una monarquia o una república i al veure que les candidatures republicanes van obtenir la victòria en gairebé totes les capitals de província es va veure obligat a exiliar-se. Així doncs, es va donar lloc a la II República Espanyola.
 • Period: to

  Guerra Civil Espanyola

  El motiu principal d'aquesta guerra va ser l'oposició dels partits conservadors cap a la reforma proposada pel govern republicà instaurat en la constitució de 1931. Van fer un intent de cop d'estat liderat per Franco i van acabar derrotant als republicans.
 • Period: to

  II Guerra Mundial

  La II Guerra Mundial va ser causada principalment per Hitler, el governador d'Alemanya en aquell temps. Alemanya volia a tota costa expandir-se i la invasió de Polònia va ser el motiu pel qual va esclatar la Segona Guerra Mundial.
 • Period: to

  Dictadura Franquista

  Va sorgir durant la Guerra Civil i va durar gairebé 40 anys. Els poders estaven concentrats en una única persona o institució i va estar marcada per la repressió sistemàtica a l'oposició. Franco va ser el líder absolut i alhora va ser cap de l'Estat i del Govern i va fiscalitzar el poder judicial i legislatiu. Per aquest motiu es va anomenar Dictadura Franquista.
 • Period: to

  Guerra Freda

  El final de la II Guerra Mundial va comportar l'inici de la Guerra Freda. Les dues superpotències, Els Estats Units i l'URSS estaven enfrontades i durant aquest període, el món va quedar dividit en dos blocs, l'Occidental, liderat pels Estats Units i el comunista, liderat per l'URSS. La Guerra Freda va ser un enfrontament polític, econòmic, social, ideològic i militar entre aquests dos grans blocs.
 • Period: to

  El Mur de Berlín

  A causa de les tensions que hi havia entre els Estats Units i l'URSS, a l'any 1961 els soviètics van decidir aixecar un mur per evitar les influències de l'Occident, el bloc liderat pels Estats Units. El mur de Berlín va dividir a la ciutat i la població durant quasi tres dècades i gràcies a la pressió social i les demandes dels habitants de Berlín finalment van aconseguir que l'enderroquessin a l'any 1989.
 • El primer home arriba a la Lluna

  El primer home arriba a la Lluna
  El 20 de juliol de 1969 la missió nord-americana Apol·lo 11 va fer possible l'arribada del primer home a la Lluna. L'afortunat va ser Neil Armstrong i va ser el primer home a trepitjar la Lluna.
 • Mort de Franco

  Mort de Franco
  A causa d'una malaltia.
 • Period: to

  Transició Espanyola

  Es va iniciar amb la mort de Franco i amb la proclamació de Joan Carles I com a rei d'Espanya. Durant aquest període de transició Espanya va passar de tenir una dictadura a tenir una democràcia i s'acaba amb l'aprovació de la constitució de 1978, on s'hi consagrava plenament un sistema democràtic.
 • Period: to

  Regnat de Joan Carles I

  El regnat de Joan Carles I va començar a l'any 1975, amb la mort de Franco i a l'any 2014 li va cedir el seu lloc a Felip VI, el seu fill. En total 39 anys de regnat.
 • Barack Obama

  Barack Obama
  Barack Obama és el primer president afroamericà dels Estats Units.
 • Regnat de Felip VI

  Regnat de Felip VI
  El juny de 2014 el rei Joan Carles I renúncia al seu càrrec i li cedeix el seu lloc al seu fill, Felip VI que, a dia d'avui, encara segueix el seu regnat.