Mapa

Les fases militars de la Guerra civil Espanyoles: Línia del temps

 • batalla de madrid

  batalla de madrid
  La batalla de Madrid foren els combats entre les forces lleials al govern de la Segona República Espanyola i els militars revoltats durant el mes de novembre del 1936 per aconseguir el control de la ciutat a l'inici de la Guerra Civil espanyola.
 • Trasllat de Govern de la República a València

  Trasllat de Govern de la República a València
  Es va traslladar a València. A conseqüència de l'avanç de les columnes franquistes sobre Madrid, i davant del perill imminent que la capital caigués en mans dels colpistes, el govern de Largo Caballero va prendre aquesta decisió.
  Com a símbol i centre de la resistència republicana, València també va acollir gran part dels moviments culturals de l'època i es va transformar en la capital cultural i avantguarda de moviments i esdeveniments que van lluitar contra el feixisme.
 • Front d’Aragó

  Front d’Aragó
  El front d'Aragó va ser la línia de guerra formada entre republicans i colpistes a les terres aragoneses. Es troba a l'est de les principals ciutats: Saragossa, Osca i Jaca, i anava des del nord fins al sud del país.
  Es va crear a Barcelona el Comitè de Milícies Antifeixistes de Catalunya amb l’objectiu d’organitzar totes les columnes de milicians que marxaven a Aragó.
 • Period: to

  La batalla de madrid

  Les tropes revoltades vam avançar per Extremadura i Toledo i el novembre de 1936 es van situar a les portes de Madrid. El govern republicà es va traslladar a València.
 • batalla del nord de terol

  batalla del nord de terol
  La Batalla de Terol va ser el conjunt d'operacions militars que, durant la Guerra Civil espanyola, van tenir lloc entre el 1937 a la ciutat de Terol i els seus voltants.
 • Batalla de Jarama

  Batalla de Jarama
  La Batalla del Jarama, entre el 6 i el 27 de febrer del 1937 va ser un cruent intent de les forces franquistes de travessar el riu Jarama, al sud-est de Madrid, durant la Guerra Civil espanyola.
 • Batalla de Guadalajara

  Batalla de Guadalajara
  Es va desenvolupar entorn de la ciutat de Guadalajara en un intent per penetrar en la capital d'Espanya pel nord. La derrota de Guadalajara va arruïnar el prestigi del CTV, que va rebre tantes burles dels republicans, com dels franquistes. El resultat del combat va ajudar a elevar la moral a l'Exèrcit Popular Republicà, era una altra victòria per evitar la caiguda de Madrid.
 • Batalla del Nord

  Batalla del Nord
  Va ser la campanya de la Guerra Civil espanyola en què les forces nacionalistes van derrotar i van ocupar les parts del nord d’Espanya que havien estat lleials al govern republicà. La campanya va incloure diverses batalles separades. és el nom que rep el conjunt d'operacions i combats que van tenir lloc a la franja.
 • bombardeig de guernica

  bombardeig de guernica
  El 26 d'abril del 1937, en plena Guerra Civil Espanyola, Gernika, la ciutat dels bascos, va ser bombardejada pels avions de la Legió Còndor alemanya.
 • Batalla de Belchite

  Batalla de Belchite
  Va ser un dels combats més durs de la Guerra Civil Espanyola. Va deixar 5.000 morts, un poble arrasat i una empremta que encara és visible avui a les ruïnes del vell Belchite, que es projecten com a símbol de la importància de la pau per a l'avenç dels pobles.
 • Period: to

  batalla del nord de terol

  durant aquells mesos l'exèrcit franquista va atacar les ciutats més importants de la costa cantàbrica el 26 d'abril del 1937 la legió Còndor va bombardejar (Biscaia).El país basc v caure en mans dels revolats.
 • batalla de l'Ebre

   batalla de l'Ebre
  La batalla de l'Ebre va ser un intens combat de desgast entre les tropes republicanes i els exèrcits franquistes iniciat el 25 de juliol de l'any 1938, a les acaballes de la Guerra Civil espanyola i que va ser decisiu de cara a la pèrdua de Catalunya per al govern republicà.
 • Ocupació de catalunya

  Ocupació de catalunya
  També anomenada campanya de Catalunya o batalla de Catalunya, va ser una campanya militar desenvolupada entre el 23 de desembre de 1938 i el 13 de febrer del 1939 al territori català sota control republicà durant la Guerra Civil espanyola.
 • Period: to

  la batalla de l’Ebre a la fi de la guerra

  Les tropes franquistes van ocupar trebol i van arribar al mediterrani. El bàndol republicà va haver de retrocedir per l’avanç franquista.
 • Final de la guerra

  Final de la guerra
  Posant fi a gairebé tres anys de conflicte, la guerra civil entre el bàndol republicà i el bàndol revoltat (format per la Falange espanyola i altres grups conservadors), va acabar l'1 d'abril de 1939 amb la victòria del bàndol nacional amb el general Francisco Franco al capdavant.
 • Batalla de Brunete

  Batalla de Brunete
  La Batalla de Brunete va ser el conjunt d'operacions desenvolupades entre el 6 i el 25 de juliol del 1937, en la població que porta el mateix nom i d'altres properes, a l'oest de Madrid, durant la Guerra Civil espanyola.