La II República i La Guerra Civil Espanyola

 • Alfonso XIII va emprendre nel camini a l`exili

  Alfonso XIII va emprendre nel camini a l`exili
  Sense renunciar als seus drets dinàstics, es va traslladar inicialment a París i definitivament a Roma on va morir
 • Comienzo de la II República Española

  Comienzo de la II República Española
  Niceto Alcalá Zamora va ser president de la Dreta Liberal Republicana constituïda el 1931 amb els representants del Pacte de Sant Sebatià. Etapa més llarga del Govern Provisional de la Segona República Espanyola. Alfons XIII s'exilia voluntàriament.
 • El Bienni Reformista

  El Bienni Reformista
  En aquest Bienni el poder està en mans de l'esquerra, que prossegueix les reformes iniciades al Govern Provisional encara que sempre amb l'oposició dels que se senten perjudicats per elles o dels que les consideren insuficients.
 • El Govern Provisional

  El Govern Provisional
  Alcalá Zamora és nomenat cap d'un govern provisional. Al seu gabinet estaran representades totes les forces democràtiques que s'havien unit en la seva oposició a la monarquia.
 • La Constitució de 1931

  La Constitució de 1931
  La Constitució cercava una profunda democratització del sistema polític; inspirada en altres de l'època, com l'alemanya de la República de Weimar destaca pels seus avenços en matèria social i per la defensa d'un parlamentarisme.Va ser aprovat amb 368 vots a favor i cap en contra.
 • Intent de cop d'estat

  Intent de cop d'estat
  Amb les reformes militars es va aconseguir reduir les despeses militars, però precisament aquesta reducció pressupostària va llastar la modernització de les forces armades . Per això, es va intentar fer un cop d'estat que va fracassar sota la direcció del General Sanjurjo. El capitost va ser detingut a Huelva quan fugia cap a Portugal; jutjat i condemnat a mort, la pena va ser commutada per la de presó perpètua.
 • La fundació de la Falange Espanyola

  La fundació de la Falange Espanyola
  Fundada per José Antonio Primo de Rivera, fill del difunt dictador; un any després es fusionaria amb les Juntes d'Ofensiva Nacional-Sindicalistes, d'Enéssimo Redondo i Ramiro Ledesma
 • La revolución de octubre de 1934

  La revolución de octubre de 1934
  Fue un movimiento huelguístico que se produjo entre los días 5 y 19 de octubre de 1934 durante el bienio radical de la II República. Este movimiento estuvo apollado por importantes dirigentes del PSOE y la UGT,de forma desigual por (CNT) ,(PCE).Los principales focos de la rebelión se produjeron en Cataluña y en Asturias, región en la que tuvieron lugar los sucesos más graves.
 • El Front Popular guanya les eleccions.

  El Front Popular guanya les eleccions.
  Els dies 16 i 23 de febrer de 1936 es van celebrar a Espanya les terceres eleccions generals, i darreres, de la Segona República Espanyola.Les eleccions van donar una majoria parlamentària a la coalició d'esquerres anomenada Front Popular(Front d'Esquerres a Catalunya), que, amb més del 60 % dels diputats electes, agrupava Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), Esquerra Republicana (IR), Unió Republicana (UR), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) , Partit Comunista d'Espanya (P
 • Cop d'Estat del General Franco i inici de la Guerra Civil.

  Cop d'Estat del General Franco i inici de la Guerra Civil.
  El cop d'Estat a Espanya de juliol de 1936 va ser una revolta militar dirigida contra el govern de la Segona República sorgit de les eleccions de febrer d'aquell any que va tenir lloc al juliol d'aquest any, i el fracàs parcial del qual va conduir a una guerra civil i , derrotada la República, a l'establiment d'una dictadura, vigent al país fins a la mort del dictador Franco el 1975.
 • Assassinat de Calvo Sotelo.

  Assassinat de Calvo Sotelo.
  José Calvo Sotelo va ser un polític espanyol que va jugar un gran paper a la història d'Espanya a principis del segle XX.
  Ministre durant la dictadura de Primo de Rivera, va haver d'exiliar-se amb l'arribada de la II República, però va poder tornar el 1934, amb el bienni radical-cedista, com a líder de la dreta.La matinada del 13 de juliol de 1936 va ser tret de casa seva amb una ordre d'arrest falsa i assassinat d'un tret al clatell.
 • El inicio de la guerra civil española

  El inicio de la guerra civil española
  La Guerra Civil Espanyola va ser un conflicte social, polític i bèl·lic (que més tard repercutiria també en una crisi econòmica) que es va desencadenar a Espanya després del fracàs parcial del cop d'Estat del 17 i 18 de juliol de 1936 dut a terme per una banda de l'Exèrcit contra el govern de la Segona República.
 • Bombardeig d'Oviedo

  Bombardeig d'Oviedo
  Els bombardejos aeris efectuats al primer lloc d'Oviedo, van durar 90 dies amb un total de 131 atacs. La ciutat va continuar sent picada durant gairebé un any més, sobretot per l'artilleria i l'aviació. L'ofensiva aèria republicana va començar a Oviedo el 25 de juliol de 1936 i el bombardeig va prosseguir fins a prop d'octubre de 1937.
 • La batalla del Jarama

  La batalla del Jarama
  El riu Jarama corre a l'est de Madrid. És aquí on els nacionalistes del General Franco van atacar les tropes republicanes. Després de diversos dies de lluita, cap de les parts acaba guanyant i al seu lloc davant de baixes generalitzades.
 • El bombardeig de Guernica

  El bombardeig de Guernica
  El bombardeig de Guernica va ser un atac aeri realitzat sobre aquesta població espanyola, per part de la Legió Còndor alemanya i l'Aviació Legionaria italiana, van haver-hi prop de 300 víctimes mortes.
 • Inici de la batalla de l'Ebre

  Inici de la batalla de l'Ebre
  Va ser la batalla en què van participar més combatents, la més llarga i una de les més sagnants de tota la guerra. Va tenir lloc a la llera baixa de la vall de l'Ebre, entre la zona occidental de la província de Tarragona (Terra Alta) ia la zona oriental de la província de Saragossa i es va desenvolupar durant els mesos de juliol a novembre de 1938.
 • Final de la batalla de l'Ebre

  Final de la batalla de l'Ebre
  Les últimes operacions militars es van realitzar alhora que queien les primeres nevades. A la caiguda de la tarda del dia 15 de novembre, sota les ordres de Manuel Tagüeña, tot està preparat a Flix per a la cruïlla del riu, en sentit invers, de les tropes republicanes que s'han anat replegant ia dos quarts de quatre de la matinada, ia dia 16, els darrers combatents republicans de l'Ebre han creuat al marge esquerre.
 • La caiguda de Barcelona

  La caiguda de Barcelona
  El 27 de enero de 1939, las fuerzas de Franco lograban por fin la toma de Barcelona.
 • El fi de la Guerra

  El fi de la Guerra
  Després de la caiguda de Catalunya, el govern es va traslladar a la zona centre. Les diferències entre els republicans van precipitar el final de la guerra. El març del 1939 el coronel Casado va donar un cop d'estat a Madrid i els republicans es van rendir. L'1 d'abril del 1939, Franco va signar el comunicat que donava la guerra per acabada.
 • Líders de la guerra civil espanyola

  Líders de la guerra civil espanyola
  Els més importants són:
  -FRANCESC FRANC
  -BONAVENTURA DURRUTI
  - DOLORS IBARRURI
  -MANUEL AZAÑA DIAZ
  -JOSE ANTONIO