Images

La Guerra Civil Española

 • Fases Militars: Batalles per Madrid i front d'Aragó

  Fases Militars: Batalles per Madrid i front d'Aragó
  Batalles Front d'Aragó
  Front d'Aragó es derrumba a Divisió republicana de l'Esquinazau en l'anomenada Borsa de Bielsa, on 7000 soldats republicans van combatre tenaçment.
  Batalles per madrid:
  Cartell propagandístic del bàndol republicà usant el lema "No passaran!" durant la batalla de Madrid.
  Van haver canvis territorials:
  Atac inicial: Els sublevats ocupen Carabanchel, la Casa de Camp i bona part de la Ciutat Universitària. Ofensiva final: Caiguda de Madrid
 • Cop militar

  Cop militar
  Cop militar protagonitzat per l'exèrcit amb suport de la dreta autoritària. Va haver una resposta dels governs de la República i de la Generalitat. Inici de la participació obreres a favor de la República. Un fracàs del cop militar va ser que Espanya es divideix en dos zones: la republicana i la insurrecta. Inici de la guerra civil.
 • Fracàs del cop militar

  Fracàs del cop militar
  Divisió d'Espanya en dues zones: republicana i insurrecta. Inici de la guerra civil.
  El cop d'estat, com a tal, va fracassar ja que la insurrecció no va triomfar de manera generalitzada, cosa que va generar l'enfrontament militar de la Guerra Civil espanyola, que va durar fins al 1939. Barcelona va ser una de les ciutats on no van tenir èxit els colpistes , els qui van ser condemnats a mort.
 • Fases Militars: Batalla del Nord

  Fases Militars: Batalla del Nord
  Mola va ocupar Irun i Sant Sebastià el setembre del 1936. La veritable batalla del nord va començar amb el setge de Bilbao el març del 1937. La creació pels bascos d'una línia defensiva (cinturó de ferro) van prolongar la resistència durant dos mesos . El terrible bombardeig de Guernica, amb avions alemanys de la Legió Còndor, i la caiguda de Durango van ser el preludi de l'entrada a la capital el 19 de juny del 1937.
 • Zona Republicana: ·Governs d'unitat

  Zona Republicana: ·Governs d'unitat
  Enfrontació dels anarquistes i del POUM amb els republicans i els comunistes
 • Fases Militars: Ofensives de Terol i arribada al Mediterrani

  Fases Militars: Ofensives de Terol i arribada al Mediterrani
  L'Ofensiva del Llevant, de vegades també coneguda com a Campanya del Llevant, va ser una ofensiva llançada per l'Exèrcit franquista amb l'objectiu de capturar València i la regió llevantina.
  Tot i que l'ofensiva franquista va aconseguir conquistar gairebé tota la província de Castelló.
 • Fases Militars: Batalla de l'Ebre i ocupació de Catalunya

  Fases Militars: Batalla de l'Ebre i ocupació de Catalunya
  Va tenir lloc a la llera baixa de la vall de l'Ebre, entre la zona occidental de la província de Tarragona (Terra Alta) i la zona oriental de la província de Saragossa (Mequinensa) i es va desenvolupar durant els mesos de juliol a novembre de 1938. L'ofensiva de Catalunya va ser el conjunt d'operacions militars que es van desenvolupar a Catalunya entre el desembre del 1938 i el febrer del 1939 dins el marc de la guerra civil espanyola, i que es va saldar amb la victòria de les tropes.
 • Fi de la Guerra

  Fi de la Guerra
  La guerra va finalitzar l'1 d'abril del 1939, quan Franco va declarar la victòria del bàndol nacional i va establir una dictadura, el Franquisme. S'estendria fins al dia de la mort, el 20 de novembre de 1975.Posant fi a gairebé tres anys de conflicte, la guerra civil entre el bàndol republicà i el bàndol revoltat (format per la Falange espanyola i altres grups conservadors).