Kriser og vækster

 • Period: to

  1. Oliekrise

  Olieproducerende lande hævede prisen på olie til næsten det 4 dobbelte. Man var afhængig af olien og betalte derfor de høje priser, og dermed andre varer der ikke er råd til, så forbruget faldt og arbejdsløsheden steg.
 • Period: to

  Opsving efter oliekriserne

  President Reagan foretog økonomiske indgreb. Millitærudgifterne øgedes, hvilket gav mange penge til millitærindustrien. Øget produktion og indtjening. Der blev også givet skattelettelser, så forbruget ville stige. USAs import steg voldsomt hvilket var godt for deres handelspartnere.
 • Period: to

  Opsving i Europa 1994

  Dette opsving varede ikke så længe, det var dog deres egen skyld, da de satte alt for høje skatter og mange besparelser i den offentlige sektor.
 • Period: to

  IT-krisen

  USAs IT-sektor var på vej ned igen. Efter så meget vækst som der havde været, havde man sat sin tillid til at det ikke ville gå ned af bakke. Krisen blev endnu værre efter terrorangrebet på WTC. Folk blev usikre på økonomien og begyndte at spare.
 • Period: to

  Opsving efter IT-krisen

  Den amerikanske centralbank havde sat renter ned og lokker derfor kunder til at låne penge til forbrug. George Bush dannede også skattelettelser for at holde det Hele godt kørende .
 • Period: to

  Finanskrisen

  Grundet at folk havde mange penge, turde man også låne mange penge ud, men folk kunne efterhånden ikke betale tilbage. Tvangsauktionerne steg og ejendomspriser faldt. Bankerne stoppede med at låne store summer af penge ud, hvilket havde negativ effekt for erhvervslivet.