historiske handlingar og ideologiar i Europa mellom 1880 og 1993

Timeline created by hannje
In History
 • Preussen

  Preussen
  Preussen var navnet på en geografisk region, et hertugdømme, og fra 1701 et kongerike, etter 1871 innenfor Det tyske rike.
 • trippelalliansen

  trippelalliansen
  trippelalliansen vart festai 1882. trippelalliansen besto av Tyskland, Austerrike-Ungarn og Italia. trippelalliansen vart oppløyst i 1918
 • boer-krigen

  boer-krigen
  boerkrigen (også kalt «den annen boerkrig») er krigen frå ca 1898 til 1902, som ble utkjempet over hvem som skulle ha råderetten over de store gull- og diamantforekomstene i Oranjefristaten, nå en del av Sør-Afrika. Den ble utkjempet mellom de på sett og vis innfødte boerne – eller afrikanerne, i hovedsak nederlandskættede sørafrikanerne – og britiske invasjonsstyrker fra Kapp-provinsen.
 • WW1

  WW1
  ww1 stende for world war 1(første verdskrig). første verdskrig begynte i 1914, og slutta i 1918. så fire år med krig. det er ganske mange år spør du meg. datoane for desse åra er 28. juli og 11. november. det heile starta med to skudd frå ein tysk mann. og det heile slutta med ein fredsavtale.
 • den spanske borgarkrigen.

  den spanske borgarkrigen.
  Da kong Alfonso i 1923 godtok Miguel Primo maktovertakelse og diktatur, åpnet dette veien for opprettelse av republikken i 1931, men både arbeidet med republikkens konstitusjon og det etterfølgende, nødvendige reformarbeidet gjorde at de politiske spenningene kom til overflaten. Republikken var derfor preget av store konflikter, flere kuppforsøk og voldelig uro. Utover våren 1937, etter kamper internt i republikken, blant annet i Barcelona, som ble kalt borgerkrigen i borgerkrigen.
 • Adolf Hitler

  Adolf Hitler
  Adolf Hitler vart født 20. april 1889. Han døde 30. april 1945.
  Sida tyskland fikk all skylda for krigen så fikk han tyskerane, til å gå til krig mot andre land i Europa. Hitler hadde eit parti (NSDAP). Og dei starta andre verdskrig og planla og utførte folkemord på europeiske jødar og sigøynere.