Historie-prosjekt

 • 800 BCE

  Antikken starter

  Antikken starter
  Antikken var en tid fra ca. 800 f.Kr. til ca. 476 e.Kr. i den oldtidens Hellas og Roma, hvor kulturen og samfunnet var preget av en høy grad av kunst, arkitektur, filosofi, vitenskap og politisk organisering. Det er også kjent for sin litteratur, inkludert epics, tragedier og komedier. Antikken hadde også en stor innflytelse på utviklingen av kristendommen, jødedommen og islam.
 • Period: 800 BCE to 500 BCE

  Oldtiden

 • 700 BCE

  Oldtiden tar fatt

  Oldtiden tar fatt
  Oldtiden var en periode i menneskehetens historie som varte fra cirka 4000 f.Kr. til cirka 500 e.Kr. Det var en tid da mange viktige samfunn og kulturer utviklet seg, inkludert antikkens Grækenland og Romerriket. Oldtiden var også preget av viktige teknologiske fremskritt, som utviklingen av skriften og landbruket, samt religiøse og filosofiske systemer som påvirket senere tider. Mange av de viktigste kulturene og ideene fra oldtiden har fortsatt innflytelse på vår moderne verden i dag.
 • Period: 509 BCE to 27 BCE

  Republikken

 • 400 BCE

  Forum romanum

  Forum romanum
  Forum Romanum var en offentlig plass i det antikke Roma, som var sentrum for politisk, økonomisk og sosial aktivitet. Det var også stedet for rettshøringer og offentlige samlinger, og var omgitt av mange viktige bygninger, som Bascilica Maxentius og Templet til Saturn. Forum Romanum anses som et viktig symbol på det antikke Roma og har vært en stor turistattraksjon i århundrer.
 • 300 BCE

  Krig og konflikter

  Krig og konflikter
  I republikken i antikken var krigene og konfliktene en del av politisk og militært spill. Kriger ble ofte ført for å utvide territoriene til republikken, øke makt og påvirke, eller forsvare mot angrep fra andre stater. Interne politiske konflikter, inkludert borgerkriger, konspirasjoner og opprør, var også vanlige i republikken. Noen av de mest kjente konfliktene inkluderer den sociale krigen, krigen mot Jugurtha og krigen mot Kaptererne.
 • 60 BCE

  Julius Caesar

  Julius Caesar
  Julius Caesar var en romersk politiker, general og skribent som levet i den tidlige delen av den romerske republikken. Han spilte en nøkkelrolle i å forme den romerske historien og var en sentral figur i overgangen fra republikken til keisertiden. Caesar var kjent for sine militære erobringer, inkludert erobringen av Gallia (det nåværende Frankrike) og Britannia, og hans politiske konsolidering av makten i Roma.
 • Period: 27 BCE to 476

  Keisserriket

 • 1 CE

  Keiser Augustus

  Keiser Augustus
  Keiser Augustus (født Gaius Octavius) var den første romerske keiseren og regjerte fra 27 f.Kr. til 14 e.Kr. Han overtok makten etter borgerkrigene som fulgte etter Julius Caesars død, og ble anerkjent som den eneste lederen av Roma. Augustus' regjeringstid var en tid med store politiske, økonomiske og sosiale endringer i Roma.
 • 350

  Keiser Konstantin

  Keiser Konstantin
  Keiser Konstantin var en avgjørende figur i tidsperioden sin, da han gjorde store endringer i Romerriket. Han er mest kjent for å ha gjort kristendommen til den offisielle religionen i Roma, noe som hadde en stor innvirkning på samfunnet og kultur. Konstantin også reorganiserte administrasjonen av riket og grunnla byen Konstantinopel, som ble ny hovedstad i Roma og en sentral plass i den kristne verden.
 • 500

  Kilder: