Guerra Civil Espanyola

 • Batalla de Madrid

  Batalla de Madrid
  La batalla de Madrid, anomenada també com a defensa de Madrid, és el conjunt d'episodis bèl·lics succeïts a la zona de Madrid durant el transcurs de la guerra civil espanyola.
 • Sublevació militar a Espanya

  Sublevació militar a Espanya
  Durant els dies 17 i 18 de juliol de 1936 a Espanya, va succeir un dels esdeveniments que va marcar la història espanyola: un grup de militars es van aixecar en armes per enderrocar la Segona República, moviment que va donar pas a la Guerra Civil, que duraria tres anys.
 • Govern Republicà

  Govern Republicà
  El cop d'Estat a Espanya del juliol del 1936 va ser una revolta militar dirigida contra el Govern constitucional de la Segona República sorgit de les eleccions de febrer d'aquell any. Va començar a Ceuta, Melilla, Tetuan i les Canàries; més tard, es va traslladar a la Península on el seu fracàs parcial va conduir a una guerra civil i, derrotada la República, a l'establiment d'una dictadura a Espanya que va estar vigent fins a la mort del dictador Francisco Franco el 20 de novembre de 1975.
 • Batalla de Jarama

  Batalla de Jarama
  La batalla del Jarama va ser una important trobada militar de la guerra civil espanyola, que es va desenvolupar entre el 6 i el 27 de febrer de 1937. L'ofensiva la va iniciar l'exèrcit revoltat amb la intenció de tallar les comunicacions de Madrid.
 • Batalla de Guadalajara

  Batalla de Guadalajara
  La batalla de Guadalajara va ser un enfrontament a la guerra civil espanyola desenvolupat al voltant de la ciutat de Guadalajara en un intent de les tropes nacionalistes per penetrar a la capital d'Espanya pel nord.
 • Bombardeig de Guernica

  Bombardeig de Guernica
  El bombardeig de Guernica (Operació Rügen) va ser un atac aeri realitzat sobre població civil d'aquesta localitat basca el 26 d'abril de 1937, en el transcurs de la guerra civil espanyola, per part de la Legió Còndor alemanya i l'Aviació Legionària italiana, que combatien en favor del bàndol revoltat contra el govern de la Segona República Espanyola.
 • Batalla i Caiguda de Bilbao

  Batalla i Caiguda de Bilbao
  La batalla de Bilbao va tenir lloc a la ciutat homònima, el marge dret de la ria i la Serra de Ganguren entre Bilbao i Galdácano durant juny de 1937, en el context de la Guerra Civil Espanyola i, més concretament, dels combats que estaven tenint lloc a Biscaia.
 • Batalla de Brunete

  Batalla de Brunete
  Es coneix com a batalla de Brunete el conjunt d'operacions desenvolupades, des del 6 fins al 25 de juliol de 1937, en aquesta població i altres veïnes de l'oest de Madrid durant la guerra civil espanyola.
 • Batalla i Caiguda de Santander

  Batalla i Caiguda de Santander
  Es coneix com a batalla de Santander el conjunt d'operacions militars dutes a terme durant la guerra civil espanyola entre el 14 d'agost i el 17 de setembre de 1937 a la província de Santander (actual comunitat autònoma de Cantàbria), i que culminarien amb la seva ocupació pel bàndol revoltat contra la Segona República.
 • Batalla de Belchite

  Batalla de Belchite
  La batalla de Belchite va ser una batalla de la guerra civil espanyola que va tenir lloc a Belchite entre el 24 d'agost i el 6 de setembre del 1937 en el marc de l'ofensiva de l'Exèrcit Popular sobre Saragossa.