Guerra Civil Espanyola

 • Sublevació militar a Espanya

  Sublevació militar a Espanya
  Va ser encapçalada pel general Francisco Franco, contra el govern democràticament elegit de la Segona República Espanyola. Aquesta sublevació va desencadenar la Guerra Civil Espanyola, un conflicte devastador que va durar gairebé tres anys i va acabar amb la victòria dels rebels franquistes, establint un règim dictatorial sota Franco.
 • Govern republicà

  Govern republicà
  Els Governs de la Segona república Espanyola foren el total de 26 governs que se succeïren entre la proclamació de la Segona República Espanyola el 14 d'abril de 1931 i la fi de la Guerra Civil, l'1 d'abril de 1939.
 • Batalla de Madrid

  Batalla de Madrid
  Va ser un dels primers grans enfrontaments de la Guerra Civil Espanyola. Les forces republicanes van defensar la capital espanyola contra el setge de les forces franquistes. Madrid va quedar en mans republicanes al final de la batalla.
 • Batalla de Jarama

  Batalla de Jarama
  Aquesta batalla va tenir lloc prop del riu Jarama, al sud-est de Madrid. Va ser un enfrontament intens entre forces republicanes i franquistes, amb el riu com a línia de separació. A pesar dels esforços republicans, la batalla va acabar sense cap avanç significatiu per cap de les parts.
 • Batalla de Guadalajara

  Batalla de Guadalajara
  Va ocórrer prop de la ciutat de Guadalajara, on les tropes italianes aliades amb Franco es van enfrontar a les forces republicanes i brigadistes internacionals. La batalla va acabar amb una victòria republicana i va ser una de les poques ocasions en què les forces internacionals van combatre directament les tropes feixistes en la guerra civil espanyola.
 • Bombardeig de Guernica

  Bombardeig de Guernica
  El 26 d’abril de 1937, Guernica va ser bombardejada de forma devastadora, un esdeveniment que va causar gran pèrdua de vides i es va convertir en un símbol de la brutalitat de la Guerra Civil Espanyola.
 • Batalla i caiguda de Bilbao

  Batalla i caiguda de Bilbao
  Bilbao va ser una ciutat clau al nord d'Espanya durant la guerra civil. Després d'una llarga batalla, les tropes franquistes van aconseguir prendre la ciutat, suposant un cop dur per a la República.
 • Batalla de Brunete

  Batalla de Brunete
  Va ser una batalla important durant la Guerra Civil Espanyola en què les forces republicanes van intentar trencar el front prop de Madrid atacant les forces franquistes. Tot i aconseguir avanços inicials, la batalla va acabar amb una derrota republicana.
 • Batalla i caiguda de Santander

  Batalla i caiguda de Santander
  Santander, una altra ciutat important al nord d'Espanya, va caure en mans franquistes després d'una sèrie de batalles i assetjaments.
 • Batalla de Belchite

  Batalla de Belchite
  La Batalla de Belchite va ser un combat clau de la Guerra Civil Espanyola, on les forces franquistes van capturar la ciutat, resultant en una gran destrucció i representant un punt d'inflexió en el conflicte.