Ældre glade

finansensensens Krisernenenes

 • Period: to

  Højkonjunktur i U.S.A

  USA var i en opgangsperiode. renten var meget lav. Og huspriserne steg hurtigt og konstant. som fik folk til at låne en masse penge til huse. I form af nogle sub-prime lån. som var lån med 0% rente det første år. som var en god handel fordi at hvis man ikke kunne betale tilbage på lånet, så kunne bare sælge huset og betale lånet.
 • Slutning på Høj-Konjunktur

  renten begyndte at stige, sammentidlig med at hus priserne faldt. Så kunne folk ikke betale deres lån tilbage
 • Cracket Banker

  Efter sommeren 2007, var der så mange Amerikaner som måtte forlade deres hjem, og ikke kunne betale tilbage på deres lån. at flere banker kom i økonomiske problemer og sub-prime krisen blev til.
 • Period: to

  Lehman Brothers Konkurs

  Sub-Prime krisen var så hård mod Lehman Brothers, at de gik Konkurs. Og det Chokerede banker i hele verden. Og lod derfor vær med at låne penge til hindanen. da man ikke kunne vide hvem der ville være den næste der gik konkurs. og det betød at bankerne ikke ville låne så mange ud til deres kunder. som følge af det, styrt dykkede alle aktier på ganske kort tid. og flere holdte op med at forbruge lige så meget som før. Det betød et fald i produktion, som førte til fyringer, som gav arbejdsløshed.
 • EURO krisen

  Grækenland har ført en meget uansvarlig politik, siden 00'erne. som var finansieret af lån, og det holdte ikke længe og staten gik stats bankerot. hvilket var noget skidt, fordi de var en del af euroen. og det betød et tab af værdi, Krisen blev senere forværret da Irland, Portugal, Spanien og Italien også fik store underskud. Men takket være hjælpepakker, kunne man lige præcis redde Euroen.