Franco

FANQUISME

 • Principi del franquisme

  Principi del franquisme
  Durant el 17 i 18 de juliol de 1936 un grup de militars dirigits per Francisco Franco Bahamonde, van realitzar un cop d'estat amb el fi d'acabar amb la Segona República, donant lloc a la Guerra Civil Espanyola. L'1 d'abril de 1939 va acabar la Guerra Civil Espanyola, amb el costat republicà derrotat
 • Espanya rebutjada per l'ONU

  Espanya rebutjada per l'ONU
  L'ONU va negar l'ingrés a Espanya a l'organització a causa de la simpatia que el règim de Franco va tenir cap a les potències de l'eix feixista.
 • EEUU

  EEUU
  Aquesta aliança militar es va consolidar al Pacte de Madrid del 1953 i el 1955 Espanya va entrar a les Nacions Unides, a més, el president estadounidense Dwight D. Eisenhower va realitzar una visita a Espanya el 1959 per consolidar les relacions.
 • Espanya ingresa a l'ONU

  Espanya ingresa a l'ONU
  Espanya va ingressar a l'ONU el 14 de desembre del 1955 i ha estat membre electe del Consell de Seguretat en cinc ocasions.
 • Segon franquisme

  Segon franquisme
  Va ser la segona gran etapa de la dictadura del general Franco, durant la qual es va produir un creixement econòmic espectacular.
 • Juan Carles successor de Franco

  Juan Carles successor de Franco
  El 22 de juliol de 1969 el príncep Joan Carles va ser designat successor de Francisco Franco a la Prefectura de l'Estat amb títol de Rei, conforme a les Lleis Fonamentals del Règim.
 • Assassinat de Carrero Blanco

  Assassinat de Carrero Blanco
  L'assassinat de Luis Carrero Blanco (president del govern espanyol) també tenia un nom en clau "Operación Ogro" va ser un atemptat fet per la organització Euskadi Ta Askatasuna (ETA). Aquest fet va provocar un gran impacte en la societat espanyola de l'epoca, perquè suposava el major atac contra el regim franquista.
 • Mort

  Mort
  Franco va morir amb 82 anys. La seva salud era molt delicada i patia de parkinson avançat i va patir problemes cardiovasculars. El 3 de novembre va caure en coma per una hemorragia gastrointestinal.
  En les successives intervencions, se li va retirar el noranta per cent de l'estómac i el van localitzar 11 úlceres sagnants.
  Franco va contreure una peritonitis aguda que li va provocar errors multiorgànics i per fi el 20 de novembre per la matinada va morir