European Bartender School Theory Timeline

By mejmej
 • 100

  Sumererne i Mesopotamia brygget øl 4000 år f.kr

  Sumererne i Mesopotamia brygget øl 4000 år f.kr. Den eldste øloppskriften ble oppdaget på en steintavle som er datert til 1800 år f.kr.
 • 101

  Olmec, drakk saften fra Agaveplanten for litt over 3000 år siden. (Pulque)

  Olmec, drakk saften fra Agaveplanten for litt over 3000 år siden. Drikken som het Pulque var et gjæret produkt av saften fra agaveplanten. Bare prester, krigere og vise menn fikk lov å konsumere Pulque, fordi det ble antatt at Pulque stammet fra gudene og dermed ikke kunne bli fortært av vanlige folk.
 • Period: Jan 1, 700 to

  Navnet Vokda fra starten (Polakkene)

  Et sikkert faktum er at polakkene ble første spiller som flyttet sin brikke når det gjaldt å navngi brennevin vodka, som fant sted i det åttende århundre.
 • Jan 1, 750

  Destillasjon av Brent vin

  I følge historien, har destilleringen av brennevin funnet sted siden midten av det 8. århundre, der den startet i den arabiske delen av verden.
 • Period: Jan 1, 1400 to Dec 31, 1499

  Vodka i Skandinavia

  I skandinavia så vodka dagens lys i løpet av det 15.århundre og var på den tiden produsert av gjærede korn. I Sverige, der den skandinaviske vodka har sin opprinnelse, ble vodka kalt brännvin.
 • Apr 23, 1450

  Russland fikk destillert brennevin (Zhiznennia Voda)

  Det var ikke før midten av det 15. århundre at destillert brennevin ble innført i Russland. I århundrene som kom, var vodka hovedsakelig konsumert på grunn av sine medisinske fordeler - derav navnet "Zhiznennia Voda" som betyr "The Water of Life".
 • Jan 1, 1493

  Historien om Rom strekker seg tilbake til Christopher Columbus og Karibia

  Christopher columbus oppdaget de Karibiske øyene i 1493. Der hans sukkerrør ble plantet der istedet for India, der han trodde han var kommet.
 • Jan 1, 1494

  "Uisge beatha" - Whisky's første historiske bevis

  Begrepet Whisky kommer fra det gæliske utrykket "uisge beatha", som betyr livets vann. Det sies at whisky ble produsert i Skottland for mer enn 700 år siden. Men det første historiske beviset er fra 1494, da de første ord om produksjon av whisky er nedskrevet.
 • Period: Jan 1, 1500 to

  Francis Drake, Opprinnelsen til Mojito

  Opprinnelsen til Mojito kan spores helt tilbake til 1600-tallet. Der Francis Drake, hadde med seg myntblad på sine skip som var blandet med rom og lime fordi han trodde besettningen ble beskyttet mot febersykdommer. Denne drikken kaltes "Draque" og ble oppfunnet av en annen båt maker med navn Richard Drake.
 • Jan 1, 1510

  DOM Bernado Vincelli, DOM Benedectine, Normandie i 1510

  DOM = Deo Optimo Maximo (til den største og beste gud). Laget av DOM Bernado Vincelli, og produsert første gang i Fecamp Klosteret i Normandie i 1510. Den sies å være den første produserte likøren i verden, og inneholder 29 ulike krydder og urter. Iom at den er så tidlig ute, så er den forgjengeren til mange andre likører. Den er basert på konjakk
 • Jan 1, 1549

  Produksjon av brandy, La Rochelle i 1549

  Produksjonen av brandy startet i den franske byen La Rochelle. I 1549 ble de første eaux de vie sendt ut fordi vinen bare trengte å være destillert to ganger, hektet dettet destillatet raskt på. Da destillatet ble lagt til en liten mengde vann, endte man opp med et drikkbart og frukt-aromatisk brennevin.
 • Jan 1, 1570

  Professor Sylvius de Bouve. Gin, nederlandske byen Leiden

  Gin, eller det forutgående til gin, ble produsert for første gang på 1570-tallet i den lille nederlandske byen Leiden av Professor Sylvius de Bouve. Han blandet einevær i vin og brukte blandingen som vanndrivende (lindring av sykdom i blæren og fra nyrelidelse). Senere la han ned produksjonen og i stedet begynte å detstillere brennevin, eller sats blandet med einebær. Da dukket den første orginale versjonen av Genever opp (det franske navnet på einebær), som er det forutgående til gin.
 • Petrus De Kuyper, Sin første gintønne i 1695

  I mer enn 300 år har De kuyper utviklet en unik familiebedrift som produserer alkoholholdig drikke. Petrus De Kuyper produserte sin første Gintønne i 1695.
 • Period: to

  Navnet Vodka i Russland

  "Vodka", den kortere versjonen av "Zhiznennia Voda" betyr "Little Water", ble den vanlige betegnelsen i det 18.århundre
 • Frangelino, Frangelico i Piemonte i Italie for mer en 300 år siden.

  Frangelico er oppkalt etter munken Frangelino som bodde i Piemonte i Italia. Det er en italiensk hasselnøttlikør og flasken er formet som en fransiskanermunks tunika.
 • José Maria Guadalupe Cuervo, Tequila (Agave Azul Tequilina Weber etter den tyske botanikeren Franz Weber)

  Ikke før den spanske kongen tillot meksikanske José Maria Guadalupe Cuervo som kom fra byen Tequila, å produsere mescal, ble Tequila en realitet. Tequila ble det foretrukne brennevin på nasjonal basis. Da ble det oppdaget at ville få en mer smakfull Tequila ved å kun bruke saften fra Blå agaveplante, Agave Azul Tequilina Weber, økte etterspørselen ytterligere. Tequila var, særlig etter den meksikanske revolusjonen, et symbol på styrke og uavhengighet.
 • Jan De Kuyper, Scheidam i 1752

  Jan De Kuyper gikk ett skritt videre og åpnet ett destilleri i Scheidam i 1752.
 • Det første destilleriet av amerikansk whiskey, Pennsylvania i 1753

  Det første destilleriet av amerikansk whiskey, Pennsylvania i 1753. Kentucky fikk sitt første destilleri i 1785. Dermed hadde grunnlaget for Bourbon County blitt lagt.
 • Britiske regjeringen innførte avgifter som favoristerte lovlige destillerier.

  I 1823 innførte den britiske regjereingen avgifter som favoristerte lovlige destillerier, og på denne grunn ble ett sett av regler danner for hvordan whisky burde produseres i Skottland
 • The Glenlivet fikk den første lisensen i 1824

  The glenlivet fikk den første lisensen i 1824.
 • Dr.Siegert, Angostura Bitters i år 1824

  Angostura, Oppfunnet av franskmannen Dr.Siegert i år 1824. Idag er den produsert i Trinidad og har en alkoholstyrke på 44,7%
 • Daniel E. Williams, Tullamore DEW

  Tullamore ble grunnlagt i 1829 i byen Tullamore i Midlands, Irland. Eieren av dette destilleriet heter Daniel E. Williams (derav DEW). Han var veldig driftig og det var han som skaffet elektrisitet til Tullamore i 1893
 • Aeneas Coffey Kolonnedestillasjon

  I 1831 patenterte den irsk fødte Aeneas Coffey, et destilasjonsapparat som bestod av to kolonner, der hensikten var å øke andelen alkohol i destillert brennevin og i tillegg segregere alle avfallstoffer fra vesken.
 • Period: to

  Lys Lager, den tidligere tjekkiske republikk fra 1840-tallet

  Denne typen øl er undergjæret øl, stammer fra Plzen (på tysk Pilsen) i den tidligere tjekkiske republikk, og er fra 1840 tallet. Lys lager er utvilsomt det mest populære ølet i verden. Og de fleste vestlige øl er varianter av lys lager. Lys lager har en gylden brun farge, og en bitter smak som stammer fra humlen i ølet.I Tsjekkia, kan bare undergjæret øl fra Plzen være merket lys lager. Lys lager fra andre regioner kalles "svetly Lezak" - blond lys lager.
 • Bernadino Branca, Fernet branca, Milano i 1845

  Bernadino Branca har produsert Fernet branca siden 1845, hvor han fikk oppskriften fra en svensk lege som het Fernet.
 • Don Facundo Bacardi, stiftet Bacardi i 1862

  Distribusjon av rom i den vestlige verden skyldes ikke minst til stiftelsen av Bacardi i 1862. Deres rom var mykere, renere, generelt lettere å drikke og raskt ble den det mest populære alternativet. Det var Don Facundo Bacardi som stiftet dette populære destilleriet. De selger mer enn 200 millioner flasker hvert år. Idag produseres det ikke lenger i Santiago på Cuba men i Puerto Rico, fordi Castros reformer, som disponeres av private selskaper på øya, gjorde det nødvendig å flytte brenneriet.
 • Period: to

  Phylloxera Pesten ødela 85% av avlingene i det 19.århundre

  På den tiden da Phylloxera-Pesten - forårsaket av den beryktede Phylloxera lusa- raste gjennom vingårdene i slutten av det 19.århundre, det det først sett på som en velkommen begrensning av overproduksjonen. Likevel ødela Phylloxeralusa mer enn 85% av alle vinranker i regionen, noe som tok mer enn to tiår å regenerere. Produsentene byttet nå til å bruke amerikanske druer, og på grunn av sin motstandsdyktighet mot vær å vind og parasitter, ble "UGNI BLANC" druevalget.
 • Gaspare Campari grunnla campari i 1867

  Campari var resultatet av en av Gaspare Campari's eksperimenter. Historien om Campari begynte i Novara i 1860. Rundt 40 år senere begynte Campari sitt første produksjonsanlegg i Sesto San Giovanni i Italia. Ble grunnlagt i Milano av Gaspare Campari i 1867
 • Laughlin Rose, britisk, Rose's Cordial i 1867

  Det var aldri en del av planen til den skotske forretningsmannen Laughlin Rose at Rose's skulle bli den første og mest kjente Cordialen. På den tiden var Limejuice regnet som et legemiddel mot skjørbuk, en sykdom som oftest rammet sjømenn.
 • Theodore Lowitz, Kullfiltrering

  I 1870 oppdateg Theodore Lowitz, som jobbet som en alkymist for den russiske tsaren, at når vesken ble filtrert gjennom kull, ble vodkaen mildere og mykere
 • Lars Olsson Smith, Absolut vodka

  Lars Olsson Smith, grunnleggeren av Absolut Vodka, introduserte svenskene til sin vodka i 1879, som på den tiden hadde navnet Absolutt rent Brännvin.
 • William Grant, Glenfiddich i 1886

  Glenfiddich betyr "hjortedalen". Det var i 1886 da William Grant, kjøpte brukt utstyr fra Cardow Destillery og det var da Glenfiddich ble til.
 • Period: to

  Galliano, Italia i 1895-1896

  En av italias mest kjente likører er Galliano. Den er oppkalt etter en italiensk offiser som tjenestegjorde i kripen i etiopia i 1895-1896. Galliano er en ganske søt likør med smak av vannilje.
 • Jennings Stockton Cox, Daiquiri

  Etter å ha utvist spanjolene fra cuba i 1898 begynte amerikanerne og utforske jernmalmgruvene til Cuba. Den første ekspedisjonen var ledet av Jennings Stockton Cox og hans destinasjon var byen Daiquiri. En stille og rolig plass på Cubas sørøst-kyst. En varm sommerdag plukket Cox en limefrukt fra ett tre og presset saften i glasset. Han tilsatte en teskje sukker for å gjøre drikker mindre sur, 4CL Bacardi Superior Rom, og en skvett kaldt vann. Den første Daquirien hadde sett dagens lys.
 • Fausto Rodriguez, Cuba Libre (Frie cuba)

  Hadde det ikke vært for Fausto Rodriguez og at han var budbringer til Cubas nye General Woods en sen kveld i August i 1900 på baren "The American Bar" i Havanna. Så hadde det ikke blitt noe Cuba libre. Fausto møtte sin venn Russel fra USA's signaltropper, som drakk sin vanlige Rom med cola og en halv færskpresset lime. Den drikken hadde ingen navn, så noen foreslo Cuba libre (frie cuba).
 • Volstead Loven i USA

  I 1920 ble Volstead Loven tredt i kraft, noe som betydde et landsvidt forbud mot alkohol i USA.
 • Diego Zamora, Licor 43, Spania i 1924

  Iberererne hadde orginalt sett oppskriften ca 200 år f.kr og den har gått i generasjoner frem til Diego Zamora kjøpte den og begynte å produsere Licor 43 i Cartagena i 1924. Denne likøren inneholder 43 ulike ingredienser. Smak av vannilje.
 • Curt Mast, Jägermeister, tyskland i 1934

  Produsert siden 1934 av tyskeren Curt Mast
 • Hans Schleger, Grant's spesielle triangelformede flaske i 1957

  Grant's spesielle triangelformede flaske ble oppfunnet i 1957 av Hans Schleger. Det selges ca 1 flaske i sekundet av Grant's Family Reserve, døget rundt.
 • Suntory, Midori, Japan i 1970

  Midori er en musk melon likør fra Japan som er laget av Suntory. Den ble lansert i Studio54 i new york, og produseres nå i Japan og Mexico. Årstallet man forbinder med Midori er 1970.
 • Bailey's, Dublin, Irland i 1980. Kremlikør.

  Siden 1980 har denne kremlikøren satt ny standard for popularitet når det kommer til Likører generelt. Baileys er en kremlikør som inneholder sjokolade og produseres fra en base av irsk whiskey. Den er produsert i Dublin, Irland.
 • Konjakk, Brandy er det eldste brennevin i verden. "EUX-DE-VIE" (Livets vann)

  Konjakk, eller Brandy, er uten sammenlikning det eldste brennevinet i verden. Ordet har dukket opp i lyst av det nederlandske ordet for brent vin (brandeweijn), som over tid har blitt til Brandy. Druedestillater har blitt produsert siden år 800. Den såkalte "EUX-DE-VIE" (livets vann), som i utgangspunktet danner basis for all produksjon av brennevin.