Den amerikanse revolusjonen

Den amerikanske og den franske revolusjonen

 • The Sugar Act

  The Sugar Act
  I 1764 økte Storbritannia prisen på sukker, melasse, silke, vin, kaffe og allehånde på grunn av økt skatt. På grunn av korrupsjon ble prisen billigere på produkter fra Storbritannia enn fra de franske asiatiske koloniene. Dette ødela inntekten til de britiske asiatiske koloniene i sukker og melasse. Og også i rom som koloniene hadde begynt å lage selv.
 • Period: to

  Den amerikanske revolusjonen

 • The Stamp Act

  The Stamp Act
  The Stamp Act tvang amerikanerne til å betale for enda mer ting. Dette var fordi Storbritannia hadde stor statsgjeld. De i koloniene nektet å betale for dette. De nordamerikanske kolonistene mente at de ikke burde ha rett til å gi amerikanerne skatter med mindre amerikanerne ble en del av parlamentet. Derfor ble det store protester og loven ble tattbort et år senere i 1766.
 • Skyting av demonstranter

  Skyting av demonstranter
  Noen britiske soldater skjøt noen amerikanske demonstranter uten våpen. Dette var på grunn av at Storbritannia ikke ville at flere skulle bli oppmuntret til opprør. Men det har blitt sagt senere at det var dette som startet tanken om et fritt USA uten makten fra Storbritannia.
 • The Boston Tea Party

  The Boston Tea Party
  The Boston Tea Party er et opprør som skjedde i Boston. Da gikk noen amerikanere opp i en båt og helte ut all teen som var der. Teen var fra Storbritannia, og det ble kastet ut 45 tonn til en verdi av 50 000 dollar. Opprøret skjedde fordi Storbritannia hadde innført en ny teskatt.
 • Møte i Philadelphia

  Møte i Philadelphia
  Sommeren 1775 møttes 13 etterkommere av folk som hadde emigrert fra Storbritannia i Philadelphia. De var representanter for de 13 britiske koloniene i USA. De var der for å snakke om den dårlige behandlingen de hadde fått av de kongelige og parlamentet i Storbritannia. Kongen og Parlamentet hadde f.eks økt skatten mye, og generelt behandlet dem dårlig.
 • Uavhengighetsdagen

  Uavhengighetsdagen
  Denne dagen erklærte amerikanerne seg som uavhengige fra Storbritannia. Dette har i senere tid blitt uavhengighetsdagen, som er USAs nasjonaldag. Amerikanerne fikk Storbritannia til å signere et dokument som bekreftet dette.
 • Fredsavtalen

  Fredsavtalen
  USA og Storbritannia gikk inn i en fredsavtale i Paris. Under dette møtet erklærte Storbritannia offisielt USA som et fritt land etter mange år med krig til tross for å ha signert et dokument om det på den 4. juni i 1776. Denne avtalen blir også kalt for Parisavtalen.
 • Stormingen av Bastillen

  Stormingen av Bastillen
  I Frankrike på den tiden hadde ikke folket stor stemmerett. Adelen som var 2 % av befolkningen telte for 2/3 av stemmene. Det syntes folket var urettferdig. Derfor ville de starte ett opprør. Men for å vinne over kongens soldater måtte de ha våpen. De stormet Bastillen, fordi det ble lagret våpen der i tillegg til de få fangene som var der. Bastillen var ikke godt beskyttet så det var ikke særlig vanskelig komme seg inn. Denne hendelsen er regnet som starten av revolusjonen.
 • Period: to

  Den franske revolusjonen

 • Kvinnenes marsjering til Versailles

  Kvinnenes marsjering til Versailles
  Denne dagen dro mange av Paris kvinner til Versailles for å få brød, som var blitt veldig dyrt, sånn at de kunne gi familiene sine mat. De dro til Versailles som var hjemmet til kongefamilien på denne tiden. Kvinnene var bevæpnet med høygafler. Disse kvinnene krevde at kongen dro til Paris. Kongen ga etter og be med til Paris sammen med masse brød og korn. Dette var dagen kongen ble flyttet til Tuileres, et slott i Paris.
 • Invaderingen av Tuileres

  Invaderingen av Tuileres
  Tuileres var slottet Ludvig 16 og familien hans bodde i etter at folket hadde marsjert til Versailles hvor han bodde før. Denne dagen komme store folkemengder utenfor slottet. folkemengden hadde våpen. våpnene kunne være kniver, store trestokker og mye annet. Denne invasjonen skal ha kommet, fordi folket følte at de fortsatt ikke ble hørt. Denne dagen ble Frankrike forandret fra en konstitusjonelt monarki til en republikk.
 • Henrettelsen av Ludvig 16

  Henrettelsen av Ludvig 16
  1. januar samme året ble Ludvig 16 anklaget for høyforræderi og sammensvergelse for friheten. Grunnen til dette var at han ikke hadde greid å følge opp ønskene til folket, og vist motstand til tanken om Frankrike uten monarkiet til tross for at han hadde fått mange sjanser.
 • Period: to

  Skrekkveldet

  Skrekkveldet var en tid hvor det var erklært revolusjonær unntakstilstand, som betyr at de normale lovene ikke gjaldt i denne perioden. Robespierre ledet Frankrike i denne tiden. Skrekkveldet var en tid hvor mange 17 000 ble henrettet og mange flere fengslet. så mange henrettelser på under ett år. Skrekkveldet startet med henrettelsen av Marie-Antoinette og sluttet med henrettelsen av Robespierre.
 • Henrettelsen av Marie-Antoinette

  Henrettelsen av Marie-Antoinette
  Marie-Antoinette var den første som ble drept under Skrekkveldet. Hun var kona til Ludvig 16. Hun ble drept på grunn av anklager om forræderi, tyveri og overgrep på sønnen hennes. Vi vet ikke 100% om dette er sant, siden dette skjedde i en tid hvor folket hatet de kongelige og kan ha kommet med falske anklager for å få henne drept. Hennes siste ord var en unnskyldning til manne som skulle henrette henne, fordi hun tråkket på foten hans.
 • Henrettelsen av Robes-Pierre

  Henrettelsen av Robes-Pierre
  Robespierre ledet under en tid i revolusjonen som ble kalt skrekkveldet. Under skrekkveldet ble mange henrettet med en giljotin. Han ble henrettet fordi folk var redde for at han skulle bli diktator. Robespierre styrte mange av henrettelsene under skrekkveldet. Han ble henrettet med broren sin.
 • Napoleon tar over

  Napoleon tar over
  Denne dagen tok Napoleon Bonaparte over Frankrike med hjelp fra militæret. Da gjorde han seg selv om til en konsulat, som betydde at han hadde makt over alt som skjedde som i et uinnskrenket monarki hvor kongen har all makt, bortsett fra at Napoleon ikke var konge. Dette ble regnet som slutten av revolusjonen.