Tverrfaglig: mattemoro

  • Prosjektoppstart

    Gruppen ble dannet og består nå av: Bedia Gezen, Kjersti Haakaas, Nina Løken, Bettina Ruhe og Kristin Børsum Hernandez. Tema ble valgt og problemstilling diskutert. Vi ble enige om at vi ønsket å fokusere på begrepsøving og at elevene skulle få i oppgave å lage animasjonsfilmer av tekstoppgaver for på denne måten å visualisere dem for seg selv og resten av klassen. Vi ble også enige om at vi ønsket å gjennomføre selve undervisningsopplegget i en klasse.
  • Første planleggingsdag

    I dag fikk vi formulert en problemstilling som lyder som følger: Hvordan kan man, ved hjelp av IKT, øke begrepsforståelsen i matematikk i en multikulturell klasse på mellomtrinnet? I tillegg lagde vi en brukerguide til Windows Movie Maker som elevene skal få utdelt under gjennomføringen ettersom det er dette programmet vi kommer til å bruke. I tillegg har vi lest oss opp på teori, opprettet bloggen og begynt å tenke på tekstoppgaver.
  • Andre planleggingsdag

    Mattemoro I dag har gruppen fokusert på å få ting på plass før gjennomføringen. Ti regneoppgaver er laget og vi har utstyrt bloggen med lærerressurser, guide til Windows Movie Maker og tekstoppgavene. I tillegg har vi laget en tidsplan for gjennomføringen av undervisningsopplegget. Skolen vi kontaktet er svært positive til gjennomføringen og har allerede hjulpet oss med å dele inn klassen i grupper samt satt av fire skoletimer til bruk.
  • Plan for onsdagen

    Vi planlegger undervisningsforløpet, setter oss inn i den didaktiske planen, sørger for at alt utstyr er på plass og kontakter skolen om detaljene.
  • Plan for torsdagen

    Vi gjennomfører undervisningsopplegget på skolen. Vi har fått fire timer til rådighet og på disse timene skal vi presentere programmet vi skal bruke, dele elevene inn i grupper, bruke foto og tegning til visualiseringen samt lage selve filmen og la elevene løse hverandres oppgaver. Vi legger opp til at bloggen skal fungere som en ressursbank der elevene kan finne veiledning til programmet vi skal bruke, forslag til tekstoppgaver, informasjon om prosjektet samt informasjon til klassens lærer.
  • Undervisnignsopplegget er gjennomført

    Gjennom fire hektiske skoletimer ble undervisningsopplegget gjennomført i en femteklasse i dag. Alle var aktive hele tiden og selv om det ble hektisk rakk alle å få et ferdig produkt. Vi ble alle fem utfordret på det å måtte veilede både gjennom matte og IKT, noe som var både spennende og annerledes. Vi er kjemepfornøyde med både opplegget og gjennomføringen.
  • Plan for fredagen

    Vi evaluerer opplegget og planlegger fremføringen.