seglexx

 • Alfons XIII

  Alfons XIII
  Alfons XIII d'Espanya (Madrid, 17 de maig de 1886 - Roma, 28 de febrer de 1941), va ser rei d'Espanya (1902-1931). Permetia el sistema canovista.
 • Setmana Tràgica

  Setmana Tràgica
  Es coneix amb el nom de Setmana Tràgica als successos esdevinguts a Barcelona i altres ciutats de Catalunya entre el 26 de juliol i el 2 d'agost de 1909. El desencadenant d'aquests violents esdeveniments va ser el decret del primer ministre Antoni Maura d'enviar tropes de reserva a les possessions espanyoles al Marroc
 • Mancomunitat de Catalunya

  Mancomunitat de Catalunya
  La Mancomunitat de Catalunya va ser una institució activa entre 1914 i 1925 que agrupà les quatre diputacions catalanes: Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Va adquirir una gran importància política: representava el primer reconeixement per part de l'estat espanyol de Catalunya des del 1714.
  Va ser presidida per Enric Prat de la Riba i un cop mort aquest, per Josep Puig ,tots dos de la Lliga Regionalista. Després del cop d'Estat de Primo de Rivera, Alfons Sala la va presidir.
 • Revolució Russa

  Revolució Russa
  Durant la Primera Guerra Mundial, el 1917, va esclatar la revolució bolxevic a Rússia, que va enderrocar el tsar Nicolau II i hi va instaurar el primer Estat comunista del món.
 • El període d’ entreguerres

  El període d’ entreguerres
  El període ​d’entreguerres s’estén des de la fi de la Primera Guerra Mundial fins al començament de la Segona i constitueix una de les èpoques de més gran inestabilitat política i econòmica, tant al continent europeu com als Estats Units.
 • Guerra del Marroc

  Guerra del Marroc
  Conflicte derivat de la insurrecció de les tribus que vivien a la zona del Rif (regió de muntanya, al nord del Marroc) contra l'ocupació del colonialisme espanyol i francès, tot i que va afectar, sobretot, a les tropes espanyoles
 • Dictadura de Primo de Rivera

  Dictadura de Primo de Rivera
  La dictadura de Primo de Rivera fou el règim polític autoritari que s'instaurà a Espanya entre el 13 de setembre del 1923 i el 28 de gener del 1930 sota la direcció del general Miguel Primo de Rivera y Orbaneja i l'acceptació per part del rei Alfons XIII.
 • Cop d'Estat de Franco

  Cop d'Estat de Franco
  El cop d'estat del 17 i 18 de juliol de 1936 fou una revolta militar dirigida contra el govern de la Segona República Espanyola el fracàs general del qual va conduir a la Guerra Civil Espanyola i, derrotada la República, a l'establiment del règim franquista, que va mantenir-se en el poder a Espanya fins a 1975.
 • Batalla de l'Ebre

  Batalla de l'Ebre
  La batalla de l'Ebre fou un intens combat entre les tropes republicanes i els exèrcits franquistes iniciat el 25 de juliol de l'any 1938.
 • Franquisme

  Franquisme
  El franquisme va ser un règim polític autoritari i dictatorial vigent a Espanya entre 1939 i 1975, i també és anomenada com a tal la ideologia en què es basà.[1] Basat en el lideratge del general Francisco Franco Bahamonde, el franquisme va néixer amb la victòria militar a la Guerra Civil espanyola.
 • Fundación de ETA

  Fundación de ETA
  Euskadi Ta Askatasuna va ser una organització terrorista nacionalista basca que es proclamava independentista, abertzale, socialista i revolucionària.
 • La mort de Franco

  La mort de Franco
  L'agonia de Franco va ser lenta i dolorosa. Va morir el 20 de novembre de 1975, i amb la seva mort va acabar la seva dictadura.
 • Cop d'estat de Tejero

  Cop d'estat de Tejero
  El fallit cop d'Estat del 23 de febrer de 1981 a Espanya, també conegut com 23-F, va anar un intent de cop d'estat perpetrat per alguns comandaments militars, sent la part més representativa l'assalt al Congrés dels Diputats per un nombrós grup de guàrdies civils al comandament dels quals es trobava el tinent coronel de la Guàrdia Civil Antonio Tejero, durant la votació del candidat a la Presidència del Govern, Leopoldo Calvo Sotelo, de la UCD.