Cloudhoppers

Lufttransportens utveckling i tiden.

By ArminZ
 • Jan 1, 1320

  Roger Bacons påstående.

  Det var här den engelska filosofen Roger Bacon påstod att luft kan jämföras med vatten. Han tänkte att ifall en båt kunde flyta på vatten , då borde det vara möjligt att konstruera en farkost som flyter i luften.
 • Jan 1, 1500

  Leonardo da Vincis skiss

  Leonardo hade två tankar som skulle leda världen och uppfinningarna på god väg, han var tvungen att för det första undersöka hur fåglarna flög och sedan kopiera rörelserna på någon teknisk uppfinning. Han fick fram att människans muskler inte var tillräckliga för att kunna flyga och då var den enda lösningen egentligen att en maskinell kraft behövdes. Han ritade därför en liten farkost som liknar en helikopter idag.
 • Henry Cavendish och hans uppfinning

  Henry kom på att man skulle använda något som är lättare än luften, vilket man senare kom på var den bästa lösningen. Engelsmannen Henry Cavendish gjorde ren vätgas år 1766 som var 14 gånger lättare än luft. Vätgasen var fortfarande under denna tiden ett rätt så sällsynt ämne att experimentera om , så därför är Henry Cavendish extra speciell under denna tiden.
 • Första luftballongen

  Det började år 1783 då man kom längre fram i utvecklingen med hjälp av bröderna Joseph och Etienne Montgolfier. De experimenterade väldigt mycket med luftballonger och liknande. De använde eld i en slags påse för att få det att flyga. Efter många privata experiment så valde man att visa detta offentligt år 1783 i Paris , Versailles. Bröderna byggde en slags ballong som var gjord av silke och papperslinjer och den var 10 meter bred.Luftballongen steg ungefär 500 meter upp i luften och landade.
 • Den första bemannade flygningen

  Jean-François Pilâtre de Rozier hette mannen som stod för den första bemannade flygningen. Montgolfier bröderna skapade en ny ballong där Jean skulle få plats i. Man testade denna nya ballongen och denna gången stannade Jean i ballongen i cirka 4 minuter medans han var i luften.
 • J.P Paucton kommer med ett påstående som kommer att hjälpa utvecklningen av helikoptern.

  tJ.P Paucton rodde att om man kunde lyfta upp vatten med en Arkimedesskruv , så kunde man på samma sätt lyfta upp sig själv i luften. Detta hjälpte utvecklingen av helikoptern.
 • Vingarna studerades noggrannare

  Otto Lilienthal hette mannen som ledde utvecklingen på flygplanen. Otto föddes i Preussen, som är nuvarande Tyskland , den 23 maj år 1848. Han studerade vingar och hur dem fungerade under 1870 talet som han senare skulle lyckas väldigt bra inom.
 • Period: to

  Utvecklingen går framåt för Otto

  Under denna perioden gör Otto Lilirnthal över 2000 flygförsök med olika slags förbättrade versioner av glidflygplan. Han lyckas flyga upp till 500 meter.
 • Otto Lilienthal dör

  Efter flera tester så störtar han i ett testmoment den 9 augusti år 1896 och dör oturligt nog.
 • Bröderna Wright

  Det var nu bröderna Wright kom in. Den 23 mars år 1903 ansökte de patent på deras glidplan "Number 3".
 • Första flygningen.

  Den 17 december 1903 i Kitty Hawk , North Carolina, då Orville Wright genomförde den första officiella flygturen genom tiderna. Flygningen blev 36,5 meter lång och varade i 12 sekunder.
 • Autogiron skapas.

  Juan de la Cierva var mannen som skapade autogiron med hjälp av sina kunskaper och prövningar. En äldre version av en helikoptern kan man säga fast man kan fortfarande inte jämföra dem båda eftersom det är så pass stor skillnad. Problemet var då att rotorn som Juan använde inte var motordriven och därför uppstod inget vridmoment. Kunskaperna och idéerna utvecklades hos honom vilket gjorde att man kom närmare och närmare till att skapa en helikopter.
 • Helikoptern skapades

  Personen som skapade helikopternhette Igor Sikorski. Han skapade modellen som senare skulle bli känd som helikoptern år 1940. Helikoptern kallades VS-300 och det var härifrån utvecklingen började till idag om man tittar från helikopterns håll.