Film (Av Lisa)

Timeline created by Klass6B
In Film
 • Filmer på 1980-talet

  Filmer på 1980-talet
  År 1982 gjordes det många filmer, mest spännande filmer eller skräckfilmer som t.ex Blade Runner, The Thing och E:T.
  En skräckfilm hette ''Halloween, Fredag den 13:e''
  Det fanns även många filmer år 1983. Många av de filmer var mest roliga och spännande. De gjorde då inte lika många filmer som 1982 men året blev även ett ''filmår''Under 1984 har de lärt sig att få filmerna att bli mer spännande och ett exempel på en film då är ''Snuten i Hollywood''År 1985 så fick de idén till filmen Titanic ,
 • Harry potter, 1997-2007

  Harry potter, 1997-2007
  Harry Potter är en serie fantasyromaner av författaren J.K. Rowling, han började sälja filmerna år 1997 och de slutade med den sjunde boken som översätts till 63 olika språk och de ha sålt cirka 300 miljoner exemplar i hela världen. De svenska översättningarna gjordes av Lena Fries-Gedin. Daniel Radcliffe i hette han i rollen som Harry Potter. Böckerna om Harry Potter har fått mycket med beröm för sitt väldigt bra skådespeleri och hans filmer ses ännu idag, hans sissta film släppter 2007.
 • Dagens filmer

  Dagens filmer
  Dagens filmer utväcklas och de blir lite mer spännande. Idag finns det en film för alla, och alla gillar något. Dagens filmer kan handla om olika saker, från nalle björnar till mördare och bomber.
 • Framtiden

  Framtiden
  Framtidens filmer är kanske inte så bar som vi tror, de kanske är precis som filmer idag, anpassade till vad man gillar. Vi har nog nästan tänkt på allt. Färgerna, efekterna, ljusen. Men de kanske sprutar in riktiga lukter i lokalerna, och 5D kanske blir uppfunnet och det är rörliga stolar i biosalongen.