Download

Eix cronològic

 • Mort de Francisco Franco

  El 20 de Novembre de 1975, el general Francisco Franco va morir a l'hospital de hospital de la Paz en Madrid a causa d'una greu malaltia.
 • Naixement pare

  Va neixer el 2 de juny de 1976
 • Aprovació de la Constitució espanyola, que establia un règim democràtic.

  La Constitució espanyola de 1978 va ser aprovada mitjançant un referèndum i va establir un règim democràtic a Espanya. Aquesta constitució va ser fruit d'un acord ampli entre diferents forces polítiques i va marcar el pas de la dictadura franquista a un sistema democràtic.
 • Naixement mare

  Va neixer el 7 de setembre de 1978
 • Catalunya esdevé una comunitat Autònoma

  Catalunya va passar a ser una comunitat autònoma el 18 de desembre de 1979. Aquesta data és significativa perquè es va aprovar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya mitjançant una llei orgànica del Parlament espanyol.
 • Intent de cop d'estat conegut com a "23-F"

  L'intent de cop d'estat conegut com a "23-F" fou un esdeveniment ocorregut el 23 de febrer de 1981 a Espanya. Aquell dia, un grup de membres de la Guàrdia Civil, encapçalats pel tinent coronel Antonio Tejero, va ocupar el Congrés dels Diputats a Madrid durant la votació per a l'elecció del president del govern.
 • Espanya s'uneix a la Comunitat Econòmica Europea (CEE)

  Espanya es va unir a la Comunitat Econòmica Europea (CEE), precursora de l'actual Unió Europea (UE), el 1 de gener de 1986. Aquesta adhesió va suposar un pas fonamental en la història moderna d'Espanya i va tenir un impacte significatiu tant en l'àmbit econòmic com en el polític i social.
 • Barcelona acull els Jocs Olímpics d'estiu

  Barcelona va acollir els Jocs Olímpics d'estiu el 1992. Aquesta va ser una fita molt important per a la ciutat i per a tot el país, ja que va suposar una gran oportunitat per mostrar al món el potencial de Barcelona i d'Espanya en general.
 • statut d'Autonomia de Catalunya de 2006

  Després d'un procés de negociació i aprovació, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya es va aprovar el 2006. Aquest estatut ampliava les competències de Catalunya i reconeixia el seu caràcter nacional.
 • Naixament Nico (jo)

  Vaig nèixer el 25 d'Abril de 2007
 • Catalunya celebra una gran manifestació per reclamar l'estatut d'autonomia

  El 10 de juliol de 2010, Catalunya va acollir una gran manifestació a Barcelona coneguda com a "La Diada" o "La Marxa per l'Autonomia". L'objectiu principal d'aquesta manifestació era reclamar un millor tractament i reconeixement per a l'estatut d'autonomia de Catalunya.
 • Naixament germa

  Va neixer el 23 de maig de 2012
 • Manifestació independentista a Barcelona amb el lema "Catalunya, nou estat d'Europa

  El 11 de setembre de 2012, Barcelona va ser l'escenari d'una gran manifestació independentista amb el lema "Catalunya, nou estat d'Europa". Aquesta manifestació va ser convocada per diverses entitats i organitzacions independentistes catalanes i va aplegar centenars de milers de persones.
 • Coronament del rei Felip IV

  El rei Felip VI va ser coronat com a rei d'Espanya el 19 de juny de 2014, després de l'abdica-ció del seu pare, el rei Joan Carles I. El coronament de Felip VI va tenir lloc en una cerimònia solemne al Congrés dels Diputats, la cambra baixa del Parlament espanyol, a Madrid.
 • Referèndum d'independència il·legal a Catalunya, amb una gran mobilització i tensió política

  El 1 d'octubre de 2017, es va celebrar un referèndum d'independència a Catalunya, conegut com a "1-O". Aquest referèndum va ser declarat il·legal pel Tribunal Constitucional espanyol, ja que contradeia la Constitució espanyola. Malgrat això, es van realitzar votacions en diferents punts de Catalunya, provocant una gran mobilització i una elevada tensió política.
 • Sentències de presó per als líders del procés independentista català

  Van sentenciar preso als liders del procés indenpendentista catala sense raó alguna. Des de 9 anys a 13 anys de presó per alguns.
 • Actualitat

  A Catalunya, l'actualitat està marcada per un fort debat polític sobre l'autodeterminació i la relació amb l'Estat espanyol. S'han celebrat eleccions al Parlament català, amb diverses forces polítiques buscant solucions per al conflicte. També destaca l'atenció a la crisi sanitària de la COVID-19 i les mesures per a la seva contenció.