Den kalde krigen sverre

By svegro
 • Andre verdenskrig slutter

  hitler har tatt sitt eget liv og hele tyskland kapitulerer. 8 mai 1945 erklærer Winston Churchill og president Harry S. truman 8. mai for seiersdag.
 • Period: to

  Den Kalde Krigen

 • Krigen blir kald

  Krigen blir kald
  forholdet mellom usa og russland spisser seg. Russland bygger våpen og andre gjenstander som kan være skadelig for USA. som resultat så lager USA samme ring som Russland gjør. Dette gjør sånn at begge partene bare bruker mer og mer penger og lager flere og flere ting.
 • NATO

  NATO
  For at USA skulle "føle" seg trygg sa lagde dem NATO (North Atlantic Treaty Organization). Dette sørget for at hvis Russland ville angripe dem, så kunne USA forsvare seg med sitt eget og andres land. NATO er spredd utover 28 forskjellige land. Siden USA lagde NATO så svarte Russland med Warzawapakten. Det skulle ligne mest mulig på som NATO.
 • Josef Stalin

  Josef Stalin
  Stalin var født den 18. desember 1878. Døde 5.mars 1953. Stalin var en hardfør mann. Han var også en diktator. Han innførte 5års planen. Noe som egentlig ikke gikk så bra. Økonomien gikk rett i dass fordi det var for langsiktig tenkt av han. han ville også få kommunismen i andre land. dette har han faktisk klart. resultatet er: Kina, nord-korea, Vietnam og Cuba.
 • sputnik

  sputnik
 • Vietnamkrigen 1

  Vietnamkrigen 1
  Vietnamkrigen var noe som blir kalt en varm krig. Krigen ble satt i gang fordi Stalin hadde klart å innføre kommunisme i Vietnam. Siden ikke alle var enige så ble det selvsagt, krig. De som var imot kommunisme fikk litt våpen, men machete her og en sigd der var ikke nok. Derfor bestemte USA at amerikanse styrker skulle bbli sendt nedover til Vietnam. krigen varer i noen år helt til det begynner å rable for noen mennesker i USA. folk begynner med demonstrasjoner.
 • Vietnamkrigen 2

  Vietnamkrigen 2
  Folk hadde begynt å demonstrere og lederne i det hvite hus ble sure. I dette tilfelle sendte dem de amerikanske hjem. Amerikanerne ble sure fordi dem nok hadde vunnet hvis dem hadde blitt litt lengre. Dette er nok det største nederlaget for amerika. Hvis man snakker om dette i dag i USA vil dem nok be deg holdekjeft
 • russland viser sitt ekranoplan

  russland viser sitt ekranoplan
  I løpet av den kaldekrigen laget sovjet mange ting. En av tingene var et ekranoplan. Det er en blanding mellom fly og båt. Når den "flyr" så svever den ca. 4 meter over bakken. Dette skulle resultere at den kunne brukes som et spion redskap. Siden den holdt en fart på 500 km i timen så var det vansklig å spotte den. Siden den fløy 4 meter over overflaten kunne ikke undervanns sonarer spotte den.
 • Russland viser sitt ekranoplan 2

  Russland viser sitt ekranoplan 2
  Siden den fløy 4 meter over bakken kunne heller ikke sonarer som spotter fordi den fløy under flyradarne. Den hadde ingen form for våpen, men den er 100 meter lang og transporterer bare mennesker. Alle disse tingene gjorde sånn at det var et utmerket spionredskap, men etter et par år viser ikke ledere og andre viktige folk interesse. det ble laget 32 stk.
 • Cubakrisen

  Cubakrisen
  Siden kommunsimen også kom på Cuba, så sendte sovjet de rakketer og andre krigsgjenstender. USA tok dette som en trussel og sendte tropper ned til Grisebukta for å stanse utviklingen. dette varte bare i fjorten dager, men det var nok. Dette tilfellet ble derfor kalt Cubakrisen
 • Amerika introduserer Blackbird

  Amerika introduserer Blackbird
  Lockheed sr-71 Blackbird var et spionfly designet for å spionere på sovjet. med en fart på 970 meter sekundet kunne det ikke bli oppdaget av radarene rett og slett fordi det fløy så fort. Det var ikke ment for å skyte. Det er lagd 32 av dem, men 12 var ødelagt av ukjente grunner. Blackbirdene ble pansjonert i 1996
 • månelandingen

  månelandingen
  Dette var en tilfredstilelse for USA. De hadde enedlig klart å få den første mannen på månen. "A small step for me and a long step formankind". Disse ordene er verdenskjent etter Niel Armstrong setter sine første skritt på månen. Dette ble vist på alle tv'er i hele amerika og var et kjempeskritt for amerika. Russland på en annen side var ikke så tilfredstilt.
 • Berlinmuren faller

  Berlinmuren faller
  Dette var nok det som regnes som sluttenpå den kalde krigen. Berlin blir en hel by igjen fremfor høyre og venstre side. Dette var en stor glede for nesten alle i hele verden. Spenningen mellom USA og Russland er over og alle er glade. Nå ble begge landene rolige igjen og alt ble normalt. bortsett fra for Russland. Økonomien dems er fortsatt helt ræva den dag i dag.