Den Kalde krigen - Kine

 • Period: to

  Den kalde krigen

 • Berlinblokaden

  Berlinblokaden
  Berlinblokaden varte fra 24 juni 1948 og frem til 12 mai 1949. Berlinblokaden gikk ut på at Tyskland ble delt i 4 deler og de ble styrt av Sovjetunionen og vestmaktene. Det samme skjedde med Berlin, grunnen til det var fordi Berlin lå 16 mil inn i den Sovjetiskesonen. I år 1948 ville vestmaktene få felles valuta for sine deler, men dette var ikke Stalin enig med dem i. Stalin bestemte seg for å stenge alle veier, jernbaner og kanaler som førte inn til Berlin, men dette stoppet ingen.
 • Berlinblokaden

  Berlinblokaden
  Stalin håpet på at folket hans skulle sulte, men dette gjorde vestmaktene noe med. Vestmaktene flydde inn i berlin og slapp ned mat og drikke slik at de skulle overleve, dette ble kalt for en luftbro. Når Stalin fant ut av dette fant han ut det ikke var noe poeng i å ha blokaden lenger så han åpnetdem igjen.
 • NATO

  NATO
  NATO var en forkortning for North Atlantic Treaty Organization, organisasjonen er en forsvarsallianse som ble dannet i Washington D.C 4 april i 1949 av 12 vestlige land. NATO ble dannet fordi Sovejetunionen sin makt økte utrolig mye i Europa, og spesielt etter at kommunistene tok over makten i Tsjekkoslovakia i 1948. NATO har 28 land i Europa og Nord-Amerika som er medlemmer.
 • Warszawapakten

  Warszawapakten
  Warszawapakten eller også kalt "Traktaten for vennskap" ble underskrevet i Warsawa 14 mai 1955, og ble virkelig utviklet 5 juni 1955. Pakten ble opprette som en forsvars pakt mot NATO, det som var selveste grunnen til at pakten ble opprettet var Vest-Tyskland sin opprustning og NATO-medlemmskap. Ungaren var et land som var med i pakten, men når de fikk den nye statsministeren Imre Nagy og han bestemte seg for at Ungaren skulle trekke seg ut av pakten, dagen etter ble de innvandret av Sovjet.
 • Cubakrisen

  Cubakrisen
  I 1959 tok Fidel Castro over makten i Cuba og slo seg sammen med Sovjet. USA sin befolkning var enige med Castros motstander, og i 1961 Innvanderte CIA grisebukta. Hele krisen brøt ut fordi John F Kennedy fant ut at Sovjet var på vei til å utplassere mellomdistanseraketter mot Cuba. USA fryktet at det skulle bli atomkrig i og med at det var veldig store trusler mot Cuba. Usa bombet Havanna og sendte inn 1500 mann og etter en liten stund swndte Sovjet raketter mot Cuba. 3478 cubanere ble drept.
 • Spionasjen under Den kalde krigen

  Spionasjen under Den kalde krigen
  Under Den kalde krigen var det mye spionasje, noen av de organisasjonen var CIA, KGB og de hadde ubåtspionasje.
 • Vietnam krigen

  Vietnam krigen
  Under Vietnam var Sør-Vietnam og Nord -Vietnam ikke særlige gode venner. De var veldig uenige om hvordan landet skulle styres, men begge ville ha kommunisme i landet. Selvom begge ville ha kommunisme var det bare Nord-Vietnam som fikk det, men det ble dannet en gruppe i Sør-Vietnam som ble kalt Vietcong som var helt for kommunisme. USA sendte soldater inn i Sør-Vietnam for å sloss, Sovjetunionen sender krigsutstyr til Nord-Vietnam og alt slutter med at amerikanske tropper trekker seg ut.
 • Vietnam krigen

  Vietnam krigen
  Og landet får kommunistisk styre.
 • Første mann på månen - Neil Armstrong

  Første mann på månen - Neil Armstrong
  Neil Armstrong var første mannen på månen, han landet på 16 juli i 1969. Før de sendte opp Armstrong ble det sendt opp en hund med navn Laika, men den døde under oppskytningen. Armstrong ble sendt opp med raketten Apollo 11 sm var et amerikansk romeksedisjon. Armstrong var på månen i drøy 21 og en hav time og det ble filmet og sett av cirka 600 millioner mennesker.
 • Venn eller finde?

  Venn eller finde?
  Under den kalde krigen var Sovjet og usa finder, de hindret hverandre i å skaffe venneland. Hvis noen av de klarte å skaffe seg et venneland var det lettere for dem å slå motstanderen. Opp i alt sammen gikk de å fryktet at de at noen av dem skulle bruke atom våpen og at de skulle utvikle atomkrig. Ikke nok med det, men det
  var også veldig redde for atom bomber. Sovjet og USA brukte jo utrolig mye penger på våpen, så det var alltid frykt for at det andre landet skaffet seg bedre våpen enn dem.
 • Ronald Reagan

  Ronald Reagan
  Ronald Reagen var USA´s 40 president, han var president i 8 år også fra 1981 - 1989. Reagen var redd for at det skulle bli stjernekrig, derfor bestemte han seg for å dobble forsvarsbudsjettet. I 1981 sparket Reagen 11 359 flyveledere fordi de hadde streiket, denne streiken ble kalt flyvelederstreiken. Reagen sa "Sovjet er et ondt emperium" etter han hadde sagt dette sa Andropov "USA skyver menneskeheten mot avgrunnens rand." Reagen er også en av de mest populære presidentene i USA.