Last ned

Den kalde krigen

By henols1
 • Jaltakonferansen

  Jaltakonferansen
  Jaltakonferansen var et møte mellom Storbritannia statsminister Winston S. Churchill, USAs president Franklin D. Roosevelt og Sovjetunionen partisjef Josef Stalin i Jalta på Krim i Sovjetunionen, 4-11 februar 1945. dette var et viktig møte for å prøve å holde på freden.
 • Berlinblokaden

  Berlinblokaden
  Når Sovjetene stengte innfartsveier til vest- Berlin fra vestmaktene. Dette var et forsøk på å få vestmaktene ut av Berlin.
 • Norge med NATO

  Norge med NATO
  Norge ble medlem av NATO med en gang det ble opprettet i 1949. Dette var fordi Norge ikke ville gjenoppleve erobringen Tyskland hadde på Norge.
 • Period: to

  Korea Krigen

  Krig mellom nord og sør Korea, på den ene siden står USA med sør og på den andre Kina med Nord.
 • Vietnam krigen del 1

  Vietnam krigen del 1
  Vietnamkrigen var en krig som foregikk mellom årene 1955 til 1975. Vietnam krigen er en veldig viktig og sentral hendelse i den kalde krigen. Omentrent 2 millioner Vietnamesere, en halv million Kambodsjanere og 58,000 amerikanere døde noe som gjør denne krigen den mest dødelige siden andre verdenskrig i 1945.
 • Sputnik sjokket

  Sputnik sjokket
  dette var da Sovjetene sendte opp den første satellitten i bane rundt jorda noe som overasket alle inkludert USA.
 • Berlinmuren bygges

  Berlinmuren bygges
  Berlinmuren var en 155 km lang mur som besto av et tykt lag betong, piggtråd og elektriske gjerder. den ble lagd av DDR (sovjetene) for å skille øst og vest Berlin
 • Cuba krisen del 1

  Cuba krisen del 1
  Cubakrisen var en krise i 1962 mellom Sovjetunionen og Cuba på den ene siden og USA på den andre. Konflikten begynte med at USA hadde utplassert sine mellomdistansemissiler i Tyrkia og Italia, som pekte mot Sovjetunionen. Sovjetunionen oppdaget dette og svarte med å utplassere missiler med atomladninger på Cuba.
 • Cuba krisen del 2

  Cuba krisen del 2
  Den mest anspente perioden startet da John F. Kennedy fikk se bevis via bilder at det var plassert ut atomvåpen på Cuba. Denne krisen varte i 13 dager og tok slutt da USA og Sovjetunionen avtalte å ta vekk sine missiler og atombomber. Vis det ikke hadde blitt noen avtale kunne resultatene vært katastrofale.
 • Neil Armstrong lander på månen

  Neil Armstrong lander på månen
  Neil Armstrong landet på månen i 1969. Han var en av tre menn som landet der. Neil hadde jobbet hardt i 7 år for å lage et romfartøy som kunne frakte menneseker frem og tilbake fra månen.
 • Vietnam krigen del 2

  Vietnam krigen del 2
  Det ble lagd en freds avtale i januar 1973 som inngikk våpenhvile og at USA skulle trekke seg ut av Vietnam. Det tok ikke lang tid før Sør og Nord Vietnam brøt våpenhvilen og krigen i Vietnam fortsatte, til slutt vant det kommunistiske Nord-Vietnam over det frie Sør-Vietnam.
 • Den afghansk-sovjetiske krig starter

  Den afghansk-sovjetiske krig starter
  Den afghansk-sovjetiske krig varte fra 1979-1989. Dette var en krig mellom regjeringen i Afghanistan og Sovjetunionen. Det var et tall mellom 5-6 millioner som døde.
 • Mikhail Gorbatsjov blir leder del 1

  Mikhail Gorbatsjov blir leder del 1
  Mikhail Gorbatsjov ble født 2.mars 1931. Gorbatsjov ble utnevnt til statsleder av Sovjetunionen i 1985 og senere utnevnt president i 1990. Med sin politikk rundt perestrojka og Glasnost bidro han til Sovjetunionens oppløsning og dermed slutten på den kalde krigen som varte i 43 år.
 • Mikhail Gorbatsjov blir leder del 2

  Mikhail Gorbatsjov blir leder del 2
  Mikhail Gorbatsjov fikk Nobels fredspris i 1990 for sin viktige rolle med å avslutte den kalde krigen. Vis han ikke hadde blitt president tror jeg kanskje at den kalde krigen fortsatt hadde vært en sak som foregikk. På all den tiden kunne det blitt mye verre kriger som potensielt kunne ødelagt verden.