Den kalde krigenn

Den kalde krigen

 • FN

  FN
  i 1945 blir FN opprettet i San Francisco, United States
 • Period: to

  Berlin Blockade

  etter andre verdenskirg ble tyskland delt opp i 4 deler og usa, sovjetunionen, storbritannia og frankrike fikk dem.
 • tsjekkoslovakia opprør

  tsjekkoslovakia beggynte et opprør
 • Norge

  Norge
  I 1949 søkte Norge trygghet i en spenningsfylt verden gjennom samarbeid med USA, Canada og en rekke land i Vest-Europa. Fellesskapet fikk navnet NATO
 • Period: to

  Koreakrigen

  Koreakrigen var mellom nord Korea og sør Korea og den varte fra 1950 til 1952
 • Period: to

  Vietnam krigen del 1

  Vietnamkrigen begynte som et opprør i Sør-Vietnam, utviklet seg til en krig mellom Nord- og Sør-Vietnam og ble dernest en amerikansk intervensjonskrig.1. november 1955.
 • Period: to

  Vietnam krigen del 2

  i krigen ble 58.220 amerikanere drept i kamp og som følge av andre årsaker i årene med krigføring i Vietnam. Myndighetene i Hanoi oppgir i sine offisielle tall at 1,2 millioner soldater, både nordvietnamesiske soldater og Vietcong-opprørere, ble drept, i tillegg til 2–3 millioner sivile. Før Vietnamkrigen ble Nord-landet styrt av en kommunistisk regjering, mens Sør ble styrt separat av en regjering som forsøkte å tilpasse seg ytterligere med Vesten.
 • Sputnik-1

  Sputnik-1
  Sputnik-1 var en satellitt som ble sent opp i verdensrommet av Sovjetunionen under den kalde krigen og det sjokkerte USA.
 • Berliner muren del 1

  Berliner muren del 1
  Berliner muren blir bygget, berlin muren gikk tvers gjennom Berlin mellom det daværende Øst-Berlin og Vest-Berlin. Hovedhensikten med å bygge muren var å hindre et stadig stigende antall flyktninger i å krysse grensen. Muren ble voktet av soldater fra DDRs(Den tyske demokratiske republikkens) hær.12. juni 1987 besøkte president Ronald Reagan Vest-Berlin.
 • Berliner muren del 2

  Berliner muren del 2
  På Brandenburger Tor så sa han under sin tale de kjente ordene: «Mr. Gorbachev, open this gate. Mr. Gorbachev, tear down this wall!»
  Talen var en oppfordring til Sovjetunionens president Mikhail Gorbachev om å rive Berlinmuren og å gi folket i Øst-Europa frihet. Om Reagans tale hadde noen betydning er usikkert, men litt under to og et halvt år senere var muren historie, og Øst-Europa fikk sin frihet.
 • Cubakrisen

  Cubakrisen
  Cubakrisen var en alvorlig konflikt mellom USA og Sovjetunionen i oktober 1962. USA oppdaget at Sovjetunionen var i ferd med å plassere rakettbaser på Cuba, som kunne nå USA på kort tid. Det kunne gått riktig galt, men heldigvis løste det seg da Sovjetunionen før måneden var omme erklærte at de skulle trekke seg tilbake.
 • Mikhail Gorbachev del 1

  Mikhail Gorbachev del 1
  i 15 mars 1990 kom Mikhail Gorbachev til makten i sovietunion. på grunn av han så ble sovietunionen mindre komunistisk. Gorbatsjov innførte reformene glasnost og perestrojka, som bidro til Sovjetunionens oppløsning og avslutningen av den kalde krigen. Gorbatsjov ble føt 2 mars, 1931, og lever enda og han er 89 .
 • Mikhail Gorbachev del 2

  Mikhail Gorbachev del 2
  her er noen fun facts om han. han har vunnet en Nobels fredspris i 1990. Han har et stort fødselsmerke i pannen som førte til kallenavnet "The Marked Man".Han var i en Pizza reklame i 1997 med barnebarnet Anastasia, om mikhail gorbachev ikke hadde blit president i russlanf hadde sikkert ikke den kalde krigen sluttet så tidlig.