Logo windows

Versions Sistema Operatiu Windows

 • Windows 1.0

  Windows 1.0
  Va ser anunciat el 1983, però el seu llançament es va produir el 1985. Tenia una interfície gràfica basada en finestres (cosa que li dóna el seu nom), i corria sobre el sistema operatiu MS-DOS.
 • Windows 2.0

  Windows 2.0
  Se mejoraron los gráficos, se amplió la memoria, y se introdujeron los iconos de escritorio y un panel de control. Aparecen los primeros botones para maximizar y minimizar las ventanas, y la posibilidad de superponerlas. Así mismo, aquí encontramos las primeras versiones de Word y Excel.
 • Windows 3

  Windows 3
  Microsoft va introduir millores en el rendiment i en la multitasca. També es van renovar les icones de lescriptori. S'introdueix l'Explorador d'Arxius i l'Administrador de Programes, un Panell de Control redissenyat, i els jocs mítics del Solitari, Cors i Buscamines.
 • Windows NT

  Windows NT
  Fue un sistema operativo de 32 bytes multitarea, multiusuario y multiprocesamiento. No tuvo demasiado éxito.
 • Windows 95

  Windows 95
  Entre les novetats introduïdes en aquesta versió, destacava una nova interfície gràfica i d'usuari. També s'hi van incloure el navegador Internet Explorer, el botó d'inici, la barra de tasques i l'àrea de notificacions.
 • Windows 98

  Windows 98
  Va ser la primera versió dissenyada específicament per al consumidor. És una versió millorada de Windows 95, que se'n diferenciava sobretot per un nou sistema d'arxius més ràpid i amb més capacitat. També comença el gran auge d'Internet, i era compatible amb els DVD i dispositius USB. Tot i el seu èxit, va ser criticat per la seva lentitud i manca de fiabilitat en comparació amb Windows 95.
 • Windows Millennium Edition

  Windows Millennium Edition
  Va rebre dures crítiques a causa dels seus problemes d'estabilitat i seguretat, i va suposar un fracàs per a Microsoft. Windows 2000 va sortir una mica abans de Windows XP, i estava orientat al mercat professional.
 • Windows XP

  Windows XP
  És una de les versions més reeixides de Windows, i Microsoft li va donar suport fins a l'any 2014. Entre les seves característiques podem citar un espectacular redissenyo, amb una estètica neta, i un funcionament eficaç i amb pocs errors. Apareixerà també la possibilitat d'utilitzar diversos comptes d'usuari alhora.
 • Windows Vista

  Windows Vista
  Després del gran èxit de Windows XP, i malgrat els anys transcorreguts entre les dues versions, la gent no va rebre amb gran entusiasme Windows Vista. Va rebre una nova interfície gràfica anomenada Aero, que permetia nous efectes i la transparència de les finestres, però això va provocar problemes de rendiment en ordinadors menys potents.
 • Windows 7

  Windows 7
  És considerada com una de les versions més sòlides del sistema operatiu, i va tornar a Microsoft al camí de l'èxit. A més dels canvis gràfics inherents a cada nova versió, i millores importants en el rendiment, estabilitat i experiència dusuari, sintrodueix una nova barra de tasques, i Windows Touch, fent-ho compatible amb pantalles tàctils.
 • Windows 11

  Windows 11
  Hauria millorat el rendiment i la facilitat d'ús sobre Windows 10. Compta amb canvis importants a l'Shell de Windows influenciats pel cancel·lat Windows 10X, inclòs un menú Inici redissenyat, el reemplaçament de les seves icones dinàmiques (Live Tiles) amb un panell separat anomenat Widgets amb notícies i interessos, la capacitat de crear conjunts de finestres en mosaic que es poden minimitzar i restaurar des de la barra de tasques com a grup, i les noves tecnologies de joc.