0011

Història d'ordinadors

 • Invent de La vàlvula

  Invent de La vàlvula
  La vàlvula o tub electrònic va ser inventat pel científic Britànic John Ambrose Fleming l'any 1904, en utilitzar una vàlvula díode (el díode Fleming) per passar corrent altern a corrent continu (procés de rectificació). Molts van intentar millorar aquest díode, però no ho van aconseguir fins que en 1907, un inventor de Nova York, Lee de Forrest patentar, el mateix díode que Fleming, només que amb un elèctrode més, creant el primer amplificador electrònic veritable, "El tríode".
 • Invent del Transistor

  Invent del Transistor
  Invenció del TransistorWilliam Shockley, John Bardeen i Walter Brattain van armar el primer transistor. Poc després, un computador compost per aquests transistors pesava unes 28 tones i consumia al voltant de 170 MW de energía.Más endavant Bell Labs convertia aquests transistors de tubs en interruptors elèctrics, deslligant una sèrie de licitacions i rivalitats entre els involucrats en el tema.
 • Invent del circuit integrat

  Invent del circuit integrat
  Un circuit integrat (CI), també conegut com xip o microxip, és una pastilla petita de material semiconductor, d'alguns mil · límetres quadrats d'àrea, sobre la qual es fabriquen circuits electrònics generalment mitjançant fotolitografia i que està protegida dins d'un encapsulat de plàstic o ceràmica.
 • Primer disquet inventat

  Primer disquet inventat
  CompactoUn la unitat de disquet disquet (floppy disk en anglès en disquet) són un mitjà per donar suport a l'emmagatzematge de dades consisteix en un bucle piezo material magnètic, fina i flexible (d'aquí el nom del seu) Tapa tancada en una de la plaça rectangular de plàstic . floppy Els Llegeixen i estan escrites Crida a través d'una unitat de disquet (FDD en endavant, Anglès floppy Disk Drive).
 • UNIX Primer sistema con codi de linux

  UNIX Primer sistema con codi de linux
  UNIX Para poder comprendre l'èxit actual del programari lliure, el primer que s'ha de fer és repassar la història. Sense dubtes, una de les fites clau és el naixement del Sistema Operatiu Unix.Creado en 1969 als laboratoris Bell d'AT & T per Ken Thompson, UNIX va néixer com un experiment de l'empresa per ajudar a controlar la nova generació de xarxes telefòniques, que estaven convertint-se en ordinadors especialitzades.
 • Primer tienda y compania fundat

  Primer tienda y compania fundat
  Microsoft
  Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) és una empresa multinacional d'origen nord-americà, fundada el 4 d'abril de 1975 per Bill Gates, Steve Ballmer i Paul Allen. Dedicada al sector de la informàtica, amb seu a Redmond, Washington, Estats Units. Microsoft desenvolupa, fabrica, llicència i produeix programari i equips electrònics.
 • Apple es funda

  Apple es funda
  Apple
  És una empresa multinacional nord-americana amb seu a Cupertino, Califòrnia, que dissenya i produeix equips electrònics i software. [2] Entre els productes de maquinari més coneguts de l'empresa es compta amb equips Macintosh, l'iPod, l'iPhone i l'iPad. Entre el programari d'Apple es troben el sistema operatiu Mac OS X, el sistema operatiu iOS, l'explorador de contingut multimèdia iTunes.
 • Creació del Arpanet

  Creació del Arpanet
  ArpanetLa xarxa d'ordinadors Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) va ser creada per encàrrec del Departament de Defensa dels Estats Units ("DOD" per les sigles en anglès) com a mitjà de comunicació per als diferents organismes del país.El concepte d'una xarxa d'ordinadors capaç de comunicar usuaris en diferents ordinadors va ser formulat per JCR Licklider de Bolt.
 • Neix LINUX

  Neix LINUX
  LinuxGNU / Linux és un dels termes emprats per referir-se a la combinació del nucli o kernel lliure similar a Unix denominat Linux, que és usat amb eines de sistema GNU. El seu desenvolupament és un dels exemples més prominents de programari lliure, tot el seu codi font pot ser utilitzat, modificat i redistribuït lliurement per qualsevol sota els termes.
 • El primer virus

  El primer virus
  Primer virus
  Un virus informàtic és un malware que té per objecte alterar el normal funcionament de l'ordinador, sense el permís o el coneixement de l'usuari. Els virus, habitualment, reemplacen arxius executables per altres infectats amb el codi d'aquest.
 • Se lanza XP

  Se lanza XP
  Window xp
  Windows XP (el nom en clau inicial va ser Whistler) és una versió de Microsoft Windows, línia de sistemes operatius desenvolupat per Microsoft. Llançat al mercat el 25 d'octubre de 2001, actualment és el sistema operatiu per a x86 més utilitzat del planeta (amb una quota de mercat del 56.72%) i es considera que hi ha més de 400 milions de còpies funcionant.
 • Primer windows desarollat per ordenadors

  Primer windows desarollat per ordenadors
  Finestra 1.0También Anomenat Uindow, guindos, Wind, Windrugs, WinBUGS, Winsucks, Windos Pedra, Windows NT (Tecnologia de Neanderthal) Finestres o merda creada Per Un friki avorrit, Winson, Es Un Sistema Operatiu inoperatiu Punts Creat Per Factura Portes Allà Per la edat Pedra. És COMPLETAMENT gratis i el Distribueix l'Empresa I-mula.
 • Window Vista

  Window Vista
  El primer windows con tema Aero y con 3 versiones diferentes
  Home Basic; Home Premium; Professionaln i Ultimate.