Win

Versions Sistema Operatiu Windows

 • Windows 1.0

  Windows 1.0
  Va ser anunciat el 1983, però el seu llançament es va produir el 1985. Tenia una interfície gràfica basada en finestres (cosa que li dóna el seu nom), i corria sobre el sistema operatiu MS-DOS.
 • Windows 2.0

  Windows 2.0
  introduir les icones descriptori i un panell de control. Apareixen els primers botons per maximitzar i minimitzar les finestres i la possibilitat de superposar-les. Així mateix, aquí trobem les primeres versions de Word i Excel.
 • Windows 3.0

  Windows 3.0
  Microsoft va introduir millores en el rendiment i en la multitasca. També es van renovar les icones de lescriptori. S'introdueix l'Explorador d'Arxius i l'Administrador de Programes, un Panell de Control redissenyat, i els jocs mítics del Solitari, Cors i Buscamines.
 • Windows 95

  Windows 95
  Entre las novedades introducidas en esta versión destacaba una nueva interfaz gráfica y de usuario. También se incluyeron el navegador Internet Explorer, el botón de inicio, la barra de tareas y el área de notificaciones.
 • Windows NT

  Windows NT
  Va ser un sistema operatiu de 32 bytes multitasca, multiusuari i multiprocessament. No va tenir gaire èxit.
 • Windows 98

  Windows 98
  Va ser la primera versió dissenyada específicament per al consumidor.
  És una versió millorada de Windows 95, que se'n diferenciava sobretot per un nou sistema d'arxius més ràpid i amb més capacitat.
  També comença el gran auge d'Internet, i era compatible amb els DVD i dispositius USB.
  Tot i el seu èxit, va ser criticat per la seva lentitud i manca de fiabilitat en comparació amb Windows 95.
 • Windows 2000

  Windows 2000
  El 29 de març de 1999 es llança el sistema operatiu Windows NT 5.0 EUR Edition, que no era altra cosa que la versió alemanya de Windows NET 5.0 i que passaria a anomenar-se Windows 2000 posteriorment. Una versió del sistema que Microsoft va desenvolupar com a part de la seva línia professional.
 • Windows me

  Windows me
  Windows Me o Windows Millenium és una versió del sistema operatiu de Microsoft llançant el 14 de setembre de l'any 2000 en format gràfic híbrid de 16/32 bits. Va ser dissenyat per Microsoft per als usuaris de PC. Després de la maduresa aconseguida per altres versions anteriors com Windows 95 i Windows 98 no va tenir l'acceptació pels usuaris que esperava la companyia a causa dels continus errors que llançava (les famoses pantalles blaves) i els desavantatges del seu ús.
 • Windows xp

  Windows xp
  Substituint una mica reeixit Windows Millenium, que va decebre els usuaris, va arribar Windows XP amb poca fe per part dels usuaris. Però que, tot i això, va ser tot un èxit per la seva gran qualitat i el que va suposar el seu canvi de disseny, va ser l'inici d'una època de noves versions d'alta qualitat pensades per al consumidor amb grans millores, així que et comentem per què es va caracteritzar i quins van ser els següents.
 • Windows vista

  Windows vista
  Va caldre esperar fins a 6 anys per a l'arribada de la nova versió del sistema, Windows Vista. Una versió que Microsoft va llançar mundialment el 30 de gener de 2007, arribava amb infinitat de noves característiques i funcions. Un Shell redissenyat i una interfície amb grans canvis i enfocada a millorar la seguretat dels usuaris que, per contra, no va agradar la gran majoria.
 • Windows 7

  Windows 7
  El 22 d'octubre del 2009, Microsoft va anunciar el llançament de Windows 7 com a solució al fiasco de Windows Vista i que va resultar una de les versions més importants del sistema operatiu de Microsoft des de l'anterior Windows XP. Cosa que ha quedat retratada en la història del sistema operatiu, ja que ha estat etiquetada com una de les versions més sòlides
 • Windows 8

  Windows 8
  Pràcticament tres anys després, el 26 d'octubre de 2012, es va llançar Windows 8. Una versió que afegia suport per a microprocessadors ARM i la interfície de la qual arribava modificada per fer-la més adequada per al seu ús amb pantalles tàctils, mostrant nous efectes plans per a finestres i botons amb un color simple.
 • Windows 10

  Windows 10
  l sistema operatiu més utilitzat actualment, malgrat l'aparició de Windows 11 que anirà guanyant protagonisme amb el pas del temps, compta amb 2 edicions fonamentals que són Windows 10 Home, Windows 10 Pro i Windows 10 Pro for Workstations.
 • Windows 11

  Windows 11
  L'última versió del famós sistema operatiu és Windows 11. El successor de Windows 10, llançat finalment el 5 d'octubre del 2021, canvia el seu aspecte visual, millora el rendiment i facilitat d'ús de l'anterior. Alguns equips Windows 10 amb certes especificacions tècniques tindran l'actualització gratuïta a aquest nou sistema operatiu.