Os

Sistemes Operatius

 • IMB OS

  IMB OS
  IBM és l'acrònim d'International Business Machines(IBM) també coneguda també com el gegant blau. És una empresa d'informàtica, nascuda als Estats Units, que treballa en el món de la informàtica des dels seus diferents vessants : maquinari, programari, sistemes operatius i serveis diversos.
  El seu sistema operatius es va finalitzar molt més tard que els seus ordinadors.
 • DEC

  DEC
  Digital Equipment Corporation va ser una empresa nord-americana en la indústria informàtica i un proveïdor líder de sistemes informàtics, programari i perifèrics de la dècada de 1960 fins a la dècada de 1990. També conegut com DEC, el PDP i VAX productes van ser els miniordinadors més reeixides (en termes de vendes).
 • Period: to

  DEC (Empresa)

  Digital Equipment Corporation va ser una empresa nord-americana en la indústria informàtica i un proveïdor líder de sistemes informàtics, programari i perifèrics de la dècada de 1960 fins a la dècada de 1990. També conegut com DEC, el PDP i VAX productes van ser els miniordinadors més reeixides (en termes de vendes).
 • Unix

  Unix
  Sistema operatiu portable, multiusos i multiusuari desarollat a principis de 1969 per un grup de treballadors de Bell i AT&T.
  Al 2010 va passar de ser un sistema operatiu de la companyia "The Open Group" a ser propieritat de Novell, Inc.
 • RT-11

  RT-11
  RT-11 ("RT" a temps real) era un petit sistema operatiu, d'un sol usuari en temps real de la Digital Equipment Corporation PDP-11 de la família de 16-bits.
  RT-11 es va implementar per primera vegada el 1970 i va ser àmpliament utilitzat per a sistemes de temps real, control de processos i adquisició de dades a través de la línia completa d'ordinadors PDP-11.
 • Period: to

  BSD Sistema Operatiu

  BSD (Berkeley Software Distribution) era un sistema operatiu derivat de Unix que va ser distribuït des de 1977 fins el 1995. Fou desenvolupat originalment a la Universitat de Califòrnia, Berkeley. BSD també es refereix al tipus de llicència que s'utilitza per distribuir aquest codi.Actualment, hi ha diverses distribucions derivades a partir de BSD. Cada un d'aquests projectes està mantingut per una comunitat de programadors i usuaris, i no manté ja cap vincle amb la Universitat de Califòrnia.
 • Solaris

  Solaris
  Solaris és un sistema operatiu de l'empresa Sun Microsystems inicialment basat en el sistema UNIX BAS, de l'Universitat de Berkeley, del qual un dels fundadors de la companyia va ser un programador cuan era un universitari. Més endavant va incorporar les funcionalitats del System V, convertint-se pràcticament en un sistema operatiu totalment basat en System V.
 • Windows OS

  Windows OS
  Windows comença amb la seva cadena de Sistemes operatius denominats Windows __ ( __ = El nom o número de la versió), gairabé el mateix nom que la companyia que va crear aquests sistemes operatius, Microsoft Windows.
  Windows va aconseguir fama al mercat de Ordinadors Personals (Personal Computers) i al 2009 Windows tenía aproximadament el 91% de la cuota del mercat de Sistemes Operatius.
 • Compaq HP

  Compaq HP
  Compaq Computer Corporation era una companyia d'ordinadors personals fundada el 1982. El qual va arribar a tenir moltíssim èxit arreu del món, Compaq va existir com una corporació independent fins a 2002, quan va ser adquirit a EUA per 25bilions de dòlars per HP.
  La companyia va ser creada per Rod Canion, Jim Harris i Bill Murta - ex directius de Texas Instruments d'alt nivell. El nom de "COMPAQ" es deriva de "Compatibilitat i Qualitat",
 • Linux

  Linux
  L'any 1991, Linus Torvalds, , va crear la primera versió de Linux. Es tractava del nucli d'un sistema operatiu, molt rudimentari, fet per a ser executat en un PC 80386 de l'època. Però Linus Torvalds va tenir la bona idea de fer-lo «lliure» per a que tothom que volgués el pogués fer servir i millorar. Gràcies al suport d'Internet, la recent nascuda comunitat de desenvolupadors i la preexistència del projecte GNU, començat uns anys abans per Richard Stallman, el Linux (GNU/Linux) va poder esdeve
 • Blackberry OS

  Blackberry OS
  El BlackBerry OS és un sistema operatiu mòbil desenvolupat per Research In Motion per als seus dispositius BlackBerry.
  El sistema permet multitasca i té suport per a diferents mètodes d'entrada adoptats per RIM per al seu ús en ordinadors de mà.
  Blackberry ha tret molts telèfons i sistemes operatius per a tots ells, un dels primers va ser tret al 1996.
 • MAC OS X

  MAC OS X
  El Mac OS X és una versió del sistema operatiu que utilitzen els ordinadors Macintosh, i que es basa en Unix. A la X que acompanya el nom Mac OS se li atribueixen dos significats: el de numeral romà 10 (ja que les versions del Mac OS anomenat "Classic" acaben al 9) i la darrera lletra del mot UniX.
 • Android

  Android
  Android és un sistema operatiu basat en el nucli Linux dissenyat originalment per a dispositius mòbils, com ara telèfons intel·ligents, però que posteriorment es va expandir el seu desenvolupament per suportar altres dispositius com ara tablet, reproductors MP3, netbook, PC, televisors, lectors d'e-book i fins i tot, s'han arribat a veure en el CES, microones i rentadores.