Historia de la computadora eniac e1558287206494

La Història dels Sistemes informàtics.

 • 300 BCE

  L'àbac.

  L'àbac.
  Per molts l'àbac és considerat el primer sistema informàtic de la historia.
 • Z1

  Z1
  l'enginyer alemany Konrad Zuse completa la Z1, el primer ordinador que es pot considerar com a tal. De funcionament electromecànic i utilitzant relés, era programable (mitjançant cinta perforada) i usava sistema binari i lògica booleana.
 • ARPANET

  ARPANET
  El 1962, l'ARPA va crear un programa d'investigació computacional sota la direcció de John Licklider, un científic del MIT (Massachusetts Institute of Technology). El 1967 ja s'havia fet prou feina perquè el ARPA publiqués un pla per crear una xarxa d'ordinadors anomenada ARPANET que va dur el traçat d'una xarxa inicial de comunicacions d'alta velocitat a la qual van ser integrant-altres institucions governamentals i xarxes acadèmiques durant els anys 70.
  Es va emprar per enviar dades militares.
 • El primer disquet.

  El primer disquet.
  El primer disquet va arribar a el mercat en 1971 de la mà d'IBM i tenia un considerable grandària de 8 ". Malgrat la seva mida només podien emmagatzemar 100 Kb de dades. A aquest li va seguir el disc de 5¼. La primera versió d'aquest va arribar al desembre de 1976 amb un augmentant la capacitat dels discos fins als 110 Kb. El seu preu era d'uns 300 euros per unitat.
 • Xerox Alto

  Xerox Alto
  El primer ordinador personal que va utilitzar una interfície gràfica d'usuari moderna va ser el Xerox Alto. No obstant no va ser un producte comercial, i estava destinat únicament a la investigació en universitats.
 • El primer mòbil de mà

  El primer mòbil de mà
  El primer mòbil de mà va ser presentat per Motorola en 1973, encara que el primer telèfon mòbil de mà va estar disponible comercialment en els anys 80. La primera xarxa cel·lular automatitzada comercial va ser llançada a Japó per Nippon Telegraph and Telephone el 1979.
 • Microsoft

  Microsoft
  El 1975 es va fundar l’empresa Microsoft, que actualment es una de les més famoses en l’entorn de la informàtica, gracies a que es la creadora del sistema operatiu Windows y també per algunes aplicacions menys importants com ara el Microsoft office.
  L’empresa va ser fundada per Bill Gates i Paul Allen.
 • Primer ordinador personal IBM

  Primer ordinador personal IBM
  El primer boom tecnològic va avenir de la ma de IBM al 1981, el cual va crear el primer ordenador personal. Aquest reunia totes les prestacions necessàries per un ús personal i a la vegada el seu preu va ser asequible.
 • Osborne 1

  Osborne 1
  L'L'Osborne 1 va ser el primer ordinador portàtil amb èxit comercial, produït l'abril de 1981 per l'Osborne Computer Corporation. Pesava 10,7 kg, costava 1.795 $,
  Aquest ordinador va contar amb una pantalla de 5’’
 • Windows 1.0

  Windows 1.0
  L’any 1985 Microsoft per fi va aconseguir desenvolupar el seu primer entorn gràfic per al seu sistema operatiu MS-DOS, al que va anomenar Windows 1.0 i que disposava d'icones de 32 × 32 píxeles i gràfics en color.
 • Linux

  Linux
  El 1991 es va crear el nucli de sistema operatiu GNU/Linux y va ser opensource el que volia dir que era gratis.
 • IBM Simon Personal Communicator

  IBM Simon Personal Communicator
  El 1993, IBM i BellSouth van mostrar l'IBM Simon Personal Communicator. Es considera el primer telèfon intel·ligent de la història i entre les seves característiques tenia una pantalla LCD resistiva amb un to verdós i compatible amb llapis digital.
 • WIFI

  WIFI
  El WiFi es va inventar i es va llençar per primera vegada per als consumidors el 1997, quan es va crear un comitè anomenat 802.11. Això va portar a la creació d'el IEEE802. 11, què es refereix a un conjunt d'estàndards que defineixen la comunicació per a xarxes d'àrea local sense fils (WLAN
 • Google

  Google
  La creació de google per l’entorn de la informàtica també va ser molt important ja que actualment es la red que més informació te alrededor del mon.
  Google va néixer amb l’objectiu d’organitzar la immensa informació que es pot trobar a la red. Els seus fundadors van ser Larry Page, Serguei Brin.
 • Windows XP

  Windows XP
  Windows xp va ser un dels millors sistemes operatius que va treure Microsoft.
  Va ser un gran salt desde la interfaz gráfica del windows 98 a la del windows Xp.